Šport / ARHIV ČLANKOV
23.03 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Udinese do zlata pomembne točke, Atalanta zanesljiva

Udinese in Napoli sta sklenila 35. krog Serie A. V Vidmu so domači dolgo zaostajali po golu Victorja Osimhena v 51. minuti, v sodniškem dodatku pa jim je zlata vredno točko v boju za obstanek prinesel Isaac Success. Pred tem je Atalanta na gostovanju ugnala že dolgo odpisano Salernitano (2:1).
23.02 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Manchester United ponižan na Selhurst Parku

Manchester United je za konec 36. kroga angleškega prvenstva visoko izgubil pri Crystal Palaceu z 0:4 in si otežil pot do evropskih tekmovanj za prihodnjo sezono. Dva zadetka so orli dosegli v prvem polčasu, dva pa dodali v nadaljevanju.
22.08 06. 05. 2024
MotoGP Zadovoljna

Nepredvidljiva sezona motoGP se ta konec tedna nadaljuje v Le Mansu

Nepredvidljiva sezona motoGP se konec tedna nadaljuje v ikoničnem Le Mansu z VN Francije. Po štirih preizkušnjah sedem najboljših dirkačev v skupnem seštevku loči vsega 33 točk. V igro se je z zmago v Jerezu vrnil Francesco Bagnaia, nasprotno pa je Jorge Martin tam vpisal prvo ničlo, a vseeno ostaja na prvem mestu.
21.47 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vrhunci La Lige: Povratek Courtoisa, poraz Barce in slavje Reala

V 34. krogu španske La Lige je po porazu Barcelone proti Gironi (4:2) nov prvak postal Real Madrid. Belemu baletu je poraz večnih rivalov prinesel 36. domači naslov v zgodovini kluba. Navijače Reala je pred povratnim obračunom z Bayernom v polfinalu Lige prvakov razveselil tudi povratek Thibauta Courtoisa med vratnice. Madridčani so naslov proslavili v stilu, s prepričljivo zmago 3:0 proti Cadizu. Vrhunce vseh obračunov si lahko ogledate na enem mestu.
21.01 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

David Moyes po koncu sezone zapušča West Ham

Škotski trener David Moyes bo po koncu te sezone zapustil vrste angleškega nogometnega prvoligaša West Hama, je klub sporočil na spletni strani. Obe strani sta se odločili za sporazumno prenehanje sodelovanja po koncu pogodbe 61-letnega stratega.
20.27 06. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Bellingham ni vedel, kdo je Zidane, danes nosi njegovo številko: Odlična zgodba

Jude Bellingham od lanskega prestopa v Real Madrid naravnost blesti. Anglež je v Madrid prestopil iz dortmundske Brussie in v svoji prvi sezoni v dresu belega baleta je na 38 dosedanjih tekmah dosegel kar 22 golov. Pred sredino povratno tekmo polfinala Lige prvakov proti Bayernu (na Kanalu A in VOYO) je spregovoril za uradno spletno stran Uefe.
20.03 06. 05. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Prvič v Sloveniji: Plazma Športne igre mladih uradno odprte

Na Kongresnem trgu v Ljubljani so se začele Plazma Športne igre mladih (ŠIM). Gre za ljubiteljski športni projekt, ki je leta 1996 naključno vzniknil med prijatelji v Splitu z namenom spodbujanja zdravega življenjskega sloga ter gradnje mostov med narodi in kulturami. Vanj so se že vključili številni mladi na Hrvaškem, v BiH in Srbiji. Omenjenega dogodka, ki bo v Sloveniji potekal prvič, se bo udeležilo 3000 otrok iz vse države.
19.47 06. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Španec Mulero bo skušal popraviti zmedo po odhodu Ilievskega

Čeprav sezona v domačem prvenstvu še ni končana, je že jasno, da jo bodo košarkarji Cedevite Olimpije skušali čim prej pozabiti. V evropskem pokalu so skupinski del po pravi blamaži končali na zadnjem mestu, hitreje od pričakovanj so se poslovili tudi v ligi Aba, kjer jih je v četrtfinalu z 2:0 v zmagah izločila Mega. Slabi rezultati so (že) terjali svoje, zmaji bodo namreč v prihodnje delovali pod novim športnim direktorjem. Po neuspešni avanturi Vlada Ilievskega je ta položaj prevzel Španec Chechu Mulero, ki je dolga leta služboval pri Valencii.
19.18 06. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačar znova v boju za zmago: 'Iskreno, nisem verjel, da nam bo uspelo'

Na dirki po Italiji je bila na sporedu tretja od skupno 21 etap, ki se je po pričakovanjih odločala na ciljni črti, kjer je sprint glavnine dobil Belgijec Tim Merlier. Znova je z napadalnim slogom dirkanja navdušil Tadej Pogačar, ki bi z Geraintom Thomasom skoraj obračunal za etapno zmago, vendar je bil ujet le nekaj sto metrov pred ciljem.
19.03 06. 05. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Slovenski odbojkarji so v Ljubljani začeli priprave na Ligo narodov

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je zbrala v Ljubljani in začela priprave na Ligo narodov, skozi katero si bodo slovenski odbojkarji skušali priigrati prvi nastop na olimpijskih igrah, je v sporočilu za javnost zapisala Odbojkarska zveza Slovenije. Prvi obračuni reprezentanco čakajo med 22. in 26. majem v Turčiji.
18.56 06. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

KZS je potrdil: Pojavila se je možnost nove košarkarske naturalizacije

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je v odzivu za STA zapisala, da se je pojavila možnost nove naturalizacije košarkarja za pomoč slovenski reprezentanci. Imena niso želeli razkriti, po poročanju za košarko specializiranih medijev, med drugim tudi spletnih portalov Basketnews in Sportando, pa je slovensko državljanstvo prejel Američan Josh Nebo.
18.07 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Macron je potrdil, da je govoril z Mbappejevim očetom: Postavil sem mu vprašanje

Kylian Mbappe bo v torek na povratni tekmi polfinala Lige prvakov svoj PSG poskušal popeljati do preobrata proti Borussii in finala Lige prvakov. A v Parizu mnoge bolj skrbi, kaj bo počel julija in avgusta. Takrat bo po vsej verjetnosti že član madridskega Reala in predsednika Francije zelo skrbi, ali mu bodo njegovi novi delodajalci pustili nastopiti na olimpijskih igrah.
17.49 06. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačar pripravil šov in ostal v rožnatem, Merlier ukradel zmago

Tretjo etapo dirke po Italiji je pričakovano odločil ciljni sprint, v katerem je bil najhitrejši Tim Merlier. Tadej Pogačar je bil znova blizu zmagi, saj je v zadnji kilometer pripeljal pred glavnino skupaj z Geraintom Thomasom, a so ju ekipe najboljših sprinterjev pred ciljno črto ujele. Pogačar je sicer ohranil rožnato majico in zavoljo drugega mesta na letečem cilju še nekoliko povečal svojo prednost.
17.08 06. 05. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Na olimpijskih igrah bo Slovence zanimalo tudi lokostrelstvo

Slovenska lokostrelska članska reprezentanca je v nemškem Essnu na evropskem kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre z ukrivljenim lokom osvojila kvoto za nastop v Parizu. To je uspelo Žigi Ravnikarju, ki je v četrtfinalu ugnal rojaka Dena Habjana Malavašiča in na koncu zasedel tretje mesto, je sporočila Lokostrelska zveza Slovenije.
16.32 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Adam ne dvomi: Vsak, ki je malo gledal nogomet, ve, da je Messi najboljši

Adam Gnezda Čerin blesti v dresu Panathinaikosa in slovenske nogometne reprezentance. V Atenah veliko prostega časa preživi v družbi klubskih in reprezentančnih soigralcev Benjamina Verbiča in Andraža Šporarja. Med snemanjem oddaje Vsi za naše!, ki si jo boste danes zvečer lahko ogledali po Masterchefu na POP TV in VOYO, si je vzel čas tudi za našo spletno stran in odgovoril na nekaj perečih vprašanj.
15.59 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Zmaji pred večnim derbijem odslovili trenerja

Zoran Zeljković po vsega 30 tekmah na klopi Olimpije ni več trener kluba. Tako so sporočili na spletni strani lanskih državnih prvakov, ki jih v preostanku sezone čaka boj za drugo mesto z večnimi rivali iz Maribora. Z Zeljkovićem sta se od kluba poslovila tudi njegov pomočnik Džengis Čavušević in trener vratarjev Benjamin Levak.
14.37 06. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Ne gre v LA: Kidd podaljšal pogodbo z Dallasom

Špekulacij je konec. Jason Kidd, ki so ga v preteklih dnevih povezovali s selitvijo v Los Angeles, kjer naj bi podpisal večletno pogodbo z Lakersi, ostaja v Dallasu. Po poročanju ameriških medijev je Kidd še za nekaj sezon podaljšal zvestobo moštvu Dallas Mavericks.
14.29 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Komaj verjetno: na regionalni nogometni tekmi ranjenih 155 policistov

Na tekmi nemške regionalne nogometne lige med berlinskim Dynamom in zasedbo Energie iz Cottbusa je bilo konec tedna v izgredih navijačev ranjenih kar 155 policistov. Skupaj je na tekmi za red in mir skrbelo 1000 pripadnikov policije, dogodki pa so zelo razburili tudi politiko.
14.14 06. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Zmaji želijo z 'dvokorakom' v polfinale

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je druga tekma četrtfinalnega niza državnega prvenstva s Šentjurjem. Po zanesljivi zmagi na prvi tekmi v petek v Šentjurju (108:78) si bodo Ljubljančani v torek v Hali Tivoli skušali zagotoviti mesto v polfinalu.
13.21 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Legendarni Irec udaril po Haalandu: 'Obnaša se kot razvajen otrok'

Nogometaši Manchester Cityja so prejšnji konec tedna brez težav z visokim izidom 5:1 odpravili zasedbo Wolverhamptona in tako ostajajo v igri za ubranitev naslova angleških državnih prvakov. Mrtvi tek s trenutno vodilnim londonskim Arsenalom se nadaljuje, precej bolj kot prepričljiva zmaga pa je nogometni svet močno presenetil neprimeren odziv norveškega napadalca Erlinga Haalanda, potem ko ga je v 82. minuti omenjenega dvoboja strateg Meščanov Josep Guardiola zamenjal s Julianom Alvarezom.