Borilni športi / ARHIV ČLANKOV
19.18 27. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Stožice v pričakovanju borilnega spektakla

Ta konec tedna bo v Sloveniji prvič gostovala najmočnejša organizacija za borbe v mešanih borilnih veščinah v regiji, nad čimer je navdušen tudi Bojan Kosednar. Borec, bolj znan pod vzdevkom Želva, bo v kletki FNC nastopil drugič, tudi tokrat pa bo njegov tekmec Srb Aleksandar Janković. Eden izmed pionirjev slovenskega MMA-ja se v borbo podaja neobremenjeno, obljublja pa spektakel, v katerem bodo uživali vsi.
12.00 25. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Fabjan: Želel sem vsemu 'narediti konec', zdaj uživam v vsakem dnevu

V luči prihajajočega borilnega spektakla FNC 15, ki si ga boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na VOYO, smo v tokratnem Popkastu gostili eno najbolj zvenečih ter po mnenju mnogih tudi kontroverznih imen slovenske borilne scene Mirana Fabjana, ki se bo v glavni borbi večera udaril z Mariem Žgelo.
20.00 22. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

BKFC po štirih mesecih znova v Sofiji, tokrat na sporedu Bakočević

Ameriška organizacija boksa z golimi pestmi se nocoj znova ustavlja v Sofiji, kjer bo potekal borilni spektakel z zaporedno številko 58. Če se je pred štirimi meseci v Areni Sofia boril slovenski borec Bojan Kosednar - Želva, pa bo tokrat v predzadnji borbi večera nastopil njegov nekdanji nasprotnik Vaso Bakočević. BKFC 58 lahko od 21.00 dalje v živo gledate na VOYO!
18.31 22. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Bellatorjeva serija dogodkov s prvaki se nocoj začenja v Belfastu

Kdo bo novi prvak poltežke kategorije in ali bo Jeremyju Kennedyju uspelo presenetiti izjemnega Patricia Pitbulla? Odgovor na ti dve vprašanji bomo dobili na premiernem dogodku, t. i. Bellator Champions Series, ki jo v Belfastu organizira ena najmočnejših organizacij mešanih borilnih veščin na svetu. Borilni spektakel, na katerem odličnih borcev ne manjka, lahko od 20.00 dalje v živo gledate na VOYO!
16.06 22. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Kaja Kajzer peta na grand slamu v Tbilisiju

Slovenska judoistka Kaja Kajzer je na grand slamu v Tbilisiju v kategoriji do 57 kilogramov osvojila peto mesto. V borbi za bronasto medaljo je bila od Ljubljančanke boljša olimpijska prvakinja z leta 2016 Rafaela Silva. 24-letna judoistka, ki si je tako priborila nekaj pomembnih kvalifikacijskih točk za olimpijske igre v Parizu, je sicer navdušila s četrtfinalno borbo, v kateri je premagala aktualno svetovno prvakinjo.
15.19 21. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Na VOYO prihaja Bellator!

Za ljubitelje mešanih borilnih veščin imamo dobro novico, saj se bogati zbirki prenosov borilnih veščin na VOYO po novem pridružujejo prenosi dogodkov ene najmočnejših organizacij mešanih borilnih veščin na svetu Bellator. Prenose začnemo že ta petek, ko bo na sporedu prvi dogodek t. i. Bellator Champions Series, na katerem bosta potekali borbi za naslov prvaka v poltežki in peresni kategoriji. Prenos na VOYO se v petek prične ob 20.00!
00.54 17. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Wiklacz po soglasni sodniški odločitvi premagal Jojuija in ubranil naslov

Poljska organizacija mešanih borilnih veščin KSW se je prvič podala v Gorzow Wielkopolski, kjer je tamkajšnja Arena Gorzow gostila borilni spektakel z zaporedno številko 92. V glavni borbi večera je šampionski pas bantamske kategorije branil Jakub Wiklacz, ki se je pomeril z Gruzijcem Zurikom Jojuo, in ga po soglasni sodniški odločitvi tudi premagal. Kot vselej si lahko posnetke vseh borb kadarkoli ogledate na VOYO.
14.30 15. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

BKFC v Miamiju organizira noč borb

Ameriška organizacija boksa z golimi pestmi bo v noči s petka na soboto v Miamiju organizirala noč borb, ki jo bosta naslovila nekdanji izzivalec za naslov prvaka v peresni kategoriji Howard Davis in izkušeni bivši borec v mešanih borilnih veščinah Sean Wilson. Borilni dogodek si boste lahko v soboto ob 1.00 v živo ogledali na VOYO.
22.05 13. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Slovenski borci komaj čakajo na premierni FNC-jev dogodek v Sloveniji

Borilni spektakel hrvaške organizacije mešanih borilnih veščin FNC, ki bo prvič potekal na slovenskih tleh, je vse bližje. Slovenski borci, ki se bodo 30. marca merili v Areni Stožice, so se že predstavili slovenskim ljubiteljem MMA-ja in zbranim v ljubljanskem Cityparku zaupali, da komaj čakajo na FNC 15. Enega največjih dogodkov v zgodovini slovenskih mešanih borilnih veščin si boste lahko ekskluzivno v živo ogledali na VOYO.
12.23 11. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Seznam borb za borilni spektakel v Hali Tivoli je izpopolnjen

Vse je pripravljeno za spektakel v mešanih borilnih veščinah, ki ga bosta 20. aprila organizirali slovenska organizacija WFC in bahrajnska organizacija BRAVE CF. Znan je namreč seznam vseh borb, ki si jih boste lahko v kultni Hali Tivoli ogledali v živo. Karte so na voljo na Eventimu in bencinskih servisih Petrol.
14.40 09. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Ngannou: Pravzaprav nisem čutil udarca, mislim, da je to bistvo nokavta

Boksarski spektakel v Rijadu v Savdski Arabiji se je končal v prid britanskega zvezdnika tega športa Anthonyja Joshue. Kljub temu da je "afriškega Supermena", kot so ga naslovili na tiskovni konferenci po dvoboju, nokavtiral že v drugi rundi, je imel o svojem nasprotniku Francisu Ngannouju same pohvalne besede. Tudi slednji ni skoparil s čestitkami: "Bil je prav poseben (Joshua), da me je ustavil. Naredil je tisto, česar Tysonu ni uspelo!"
08.02 09. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Joshua ekspresno pokončal Ngannouja

Britanski boksarski superzvezdnik Anthony Joshua je v Savdski Arabiji proti Francisu Ngannouju upravičil vlogo favorita. Nekdanjega prvaka UFC-jeve težke kategorije je kar trikrat spravil na tla. Prvič v prvi rundi, nato pa še dvakrat v naslednji, po čemer se 37-letni Kamerunec ni več pobral.
13.35 08. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

FNC v Ljubljani pripravlja novost, za katero bo poskrbel Uroš Jurišić

Hrvaška organizacija mešanih borilnih veščin FNC se konec marca prvič ustavlja v Sloveniji. Dvorana Stožice bo namreč gostila borilni spektakel FNC 15, na katerem se bodo borili najboljši borci iz Slovenije in širše regije. In to ne le po pravilih MMA-ja. FNC bo namreč prvič v zgodovini organizacije priredila borbo boksa z golimi pestmi, v kateri se bo pomeril izkušeni slovenski borec Uroš Jurišić. FNC 15 si boste 30. marca lahko v živo ogledali na VOYO!
18.09 07. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Jake Paul proti Miku Tysonu v 'največji borbi 21. stoletja'

Ameriški zvezdnik družbenih omrežij in profesionalni boksar Jake Paul se bo 20. julija v Združenih državah Amerike v boksarskem obračunu pomeril proti 31 let starejšemu Miku Tysonu.
20.32 05. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Jun dobil nasprotnika za glavno borbo večera WFC-jevega spektakla v Ljubljani

Slovenska organizacija mešanih borilnih veščin WFC in bahrajnska organizacija BRAVE CF se 20. aprila znova ustavljata v Hali Tivoli, kjer bo borilni spektakel naslovil vselej zanimivi Erko Jun. Borec iz Bosne in Hercegovine je že dobil nasprotnika, ki za razliko od lani ne bo domačin, temveč bo to izkušeni Alžirec Mohamed Said Maalem. Karte so na voljo na Eventimu in bencinskih servisih Petrol.
13.22 02. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Andreja Leški bronasta na grand slamu v Taškentu

Slovenska judoistka Andreja Leški je na grand slamu v Taškentu osvojila bronasto odličje. Aktualna evropska prvakinja je v glavnem mestu Uzbekistana premagala štiri tekmice, klonila pa je le v polfinalu. V borbi za tretje mesto je tako kot lani v finalu evropskega prvenstva v Montpellieru premagala Izraelko Gili Šarir.
11.03 01. 03. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Kovačič prepričljivo do domače zmage, Trajkovič in Divkovič bronasta

Lin Kovačič je na odprtem prvenstvu Slovenije v taekwondoju, turnirju serije G1, v Ljubljani osvojil zlato kolajno v kategoriji do 74 kilogramov. Tretji mesti sta osvojila Ivan Trajkovič v kategoriji do 80 kilogramov in Patrik Divkovič v odprti moški kategoriji nad 87 kilogramov.
20.24 29. 02. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Obetavni Forster se vrača na kraj, kjer je lani zablestel

20. aprila bo na borilnem spektaklu WFC nastopil tudi obetavni slovenski borec David Forster, ki je lani celo sodeloval v najbolj zanimivi borbi leta organizacije Brave. Varovanec trenerja Bora Bratovža se bo tako po skoraj natanko letu dni vrnil v Halo Tivoli, kjer je lani zablestel z zmago proti Nemanji Nikoliću. "Všeč mi je, da so navijači navdušeni, a zame je najpomembnejša zmaga," ostaja skromen 27-letni borec.
15.57 29. 02. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Seznam slovenskih borcev na FNC 15 vse daljši

Prvi dogodek hrvaške organizacije mešanih borilnih veščin FNC bo poln slovenskih borcev. Miranu Fabjanu, ki bo borilni spektakel naslovil in enemu izmed pionirjev tega športa pri nas Bojanu Kosednarju – Želvi, se bodo v Stožicah pridružili še Marko Vardjan, Dino Suljkanović in Jan Berus.
19.25 20. 02. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Hala Tivoli v pričakovanju novega borilnega spektakla WFC / BRAVE CF!

20. aprila bo Hala Tivoli znova v znamenju mešanih borilnih veščin, saj se v kultno dvorano vračata Slovenska organizacija WFC in bahrajnska organizacija BRAVE CF. Borilni spektakel obeta 10 izjemno zanimivih borb tako slovenskih kot tudi tujih borcev. Karte so že na voljo na Eventimu in bencinskih servisih Petrol!