Kolesarstvo / ARHIV ČLANKOV
14.24 03. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Dirka po Italiji bo tudi v znamenju štirih Slovencev

Vse je že nared za 107. dirko po Italiji, na kateri bodo nastopili tudi štirje slovenski kolesarji. Tadej Pogačar, Domen Novak, Jan Tratnik in Luka Mezgec se bodo v soboto podali na tritedensko preizkušnjo. Njihove dosežke bomo po koncu vsake etape spremljali z vrhunci ob 18.30 na Kanalu A.
09.55 03. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Roglič bo na Touru tekmoval v dresu ekipe Red Bull-Bora-hansgrohe

Slovenski kolesar Primož Roglič bo od dirke po Franciji naprej tekmoval v dresu ekipe Red Bull-Bora-hansgrohe. Nemško moštvo je namreč zapečatilo prevzem avstrijskega podjetja, ki je dokončalo tranzicijo po velikem finančnem vložku v nemško zasedbo.
15.57 02. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačar ne skriva ambicij o rožnati majici

Kolesarska elita, zbrana na 107. dirki po Italiji, odšteva ure do uradne predstavitve ekip, pred začetkom uvodne tritedenske dirke sezone. Vloga prvega favorita letošnje preizkušnje pripada Tadeju Pogačarju (UAE Team Emirates), ki bo skozi 21 etap, skupaj z moštvenimi kolegi, lovil rožnato majico zmagovalca preizkušnje.
15.27 02. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Emanuel Buchmann udaril po svoji ekipi Bora-Hansgrohe

Nemški kolesar Emanuel Buchmann in moštveni kolega našega Primoža Rogliča, je na svojem Instagram profilu izlil jezo, ker ni bil uvrščen v ekipo osmih kolesarjev, ki bodo na letošnjem Giru zastopali ekipo Bora-Hansgrohe.
18.03 30. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačar komaj čaka začetek Gira: To je dirka, o kateri sem dolgo sanjal

Tadej Pogačar se je pričakovano znašel na seznamu osmerice, ki bo med 4. in 26. majem zastopala barve UAE Emiratesa na dirki po Italiji. 25-letnik s Klanca pri Komendi je v vlogi izrazitega (za mnoge tudi edinega) favorita za rožnato majico, ki jo je lani osvojil Primož Roglič. Pogačar ob tem ne skriva, da mu nastop na Giro predstavlja uresničitev sanj. Analitiki pa se ob tem sprašujejo, ali bo zaradi njegove prisotnosti trpela zanimivost dirke.
16.33 28. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Skupno slavje po Romandiji Rodriguezu, zadnja etapa Godonu

Španec Carlos Rodriguez (Ineos Grenadier) je zmagovalec dirke po Romandiji v svetovni seriji kolesarstva. Zadnja etapa v okolici Verniera (150,8 km) je sicer pripadla Francozu Dorianu Godonu (Decathlon AG2R La Mondiale), veliko premikov v skupnem seštevku pa ni prinesla. Najboljši Slovenec v seštevku je bil Jan Tratnik na 32. mestu.
16.27 27. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Carapazu gorska etapa, Rodriguez prevzel skupno vodstvo

Ekvadorec Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Romandiji od Saillona do Leysina (151,7 km). Olimpijski prvak iz Tokia je bil najmočnejši na zaključnem vzponu in je ugnal Nemca Floriana Lipowitza ter Španca Carlosa Rodrigueza. Slednji je v dresu Ineos Grenadiers prevzel majico vodilnega na dirki.
18.55 26. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačarjevi pomočniki pokazali zobe na kronometru

Ekipa UAE Emirates, v kateri si kruh služi tudi najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar, je v četrti etapi kolesarske dirke po Romandiji na 15,5 kilometra dolgem kronometru v Oronu pokazala svojo moč. Vožnjo na čas je dobil ameriški prvak v tej disciplini Brandon McNulty.
08.20 24. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Tudi Quintana bo na Giru izzval Pogačarja

Kolumbijski kolesar Nairo Quintana (Movistar), ki okreva po marčevski nesreči, je sporočil, da bo sodeloval na letošnji dirki bo Italiji, ki se bo začela 4. maja.
17.38 23. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Uvodni prolog pripadel Maikelu Zijlaardu, Govekar na 13. mestu

Šestdnevna kolesarska preizkušnja v Švici se je začela s kratkim prologom v Payernu (2,28 km). Do zmage je prišel Maikel Zijlaard (Tudor). Slovenska kolesarja Matevž Govekar (Bahrain-Victorious) in Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) sta zasedla 13. oziroma 29. mesto.
16.36 23. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Kdo je na spomladanskih klasikah zaslužil največ? Pogačar na tretjem mestu

Z nedeljskim spomenikom Liege–Bastogne–Liege, na katerem je slavil Tadej Pogačar, se je končala sezona spomladanskih kolesarskih klasik. Pričakovano je z nagradami največ v žep pospravil Mathieu van der Poel, zmagovalec Flandrije in Pariz–Roubaixa. Pred Pogačarja pa se je uvrstil še Belgijec Jasper Philipsen.
15.29 22. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Tratnik in Govekar sta se podala na šestdnevno preizkušnjo v Švici

Slovenska kolesarja Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) in Matevž Govekar (Bahrain-Victorious) bosta ta teden nastopila na dirki po Romandiji. Šestdnevna preizkušnja v Švici se bo začela s torkovim kratkim prologom v Payernu (2,28 km).
16.47 21. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Nov spomenik, nova mojstrovina Pogačarja: Vozil sem za Urškino mamo

Zmagovalec 110. izvedbe najstarejša kolesarskega spomenika Liege-Bastogne-Liege je Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). Z napadom na Redout je zlomil tekmece in se po 254,5 kilometra vožnje veselil druge zmage na omenjeni dirki. Na dirki je od Slovencev nastopil tudi Domen Novak, ki je v ekipi emiratov opravil ogromno dela v drugi polovici dirke in pomagal postaviti temelje za Pogačarjev kasnejši napad.
20.55 20. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačar glavni favorit, a opozarja: Na LBL lahko odločajo centimetri

Sezona spomladanskih kolesarskih klasik se bo v nedeljo zaključila z dirko Liege–Bastogne–Liege. Pričakuje se obračun Tadeja Pogačarja in Mathieua van der Poela. Slovenec je zavoljo profila trase izrazit favorit, a Nizozemec je v izjemni formi, kar je dokazal z zmagama na dirki po Flandriji in Pariz–Roubaix.
18.41 20. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Lani Kolovrat, letos Krvavec: pričakujejo več tisoč navijačev

Najodmevnejša kolesarska dirka v državi, vsaj kadar skozi Slovenijo ne zavije znameniti Giro, bo s skupno dolžino 840,5 km letos najdaljša v zadnjih 20 letih. Dirka po Sloveniji bo imela pet etap, skupni zmagovalec pa se bo po mnenju organizatorjev predvidoma odločil v četrti, kraljevski etapi. Njen štart bo v Škofljici, cilj pa na Krvavcu. Tam se pričakuje največ gledalcev in navijačev, po ocenah tudi do 5000. Na isti dan bodo namreč priredili tudi tekmovanje za rekreativne kolesarje, na zadnjem delu uradne trase se bo meril čas, zato se bodo lahko amaterji v celoti primerjali s profesionalci.
12.33 20. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Na dirki po Italiji tudi Luka Mezgec

Kolesarska ekipa Jayco-AlUla je sporočila, da bo Luka Mezgec nastopil na letošnji dirki po Italiji, ki se bo začela 4. maja v Torinu. "Zadnji trenutek so mi sporočili, da bo v mojem natrpanem programu še dirka po Italiji, kjer bom pomočnik Caleba Ewana oziroma njegov 'leadout' v sprintu," besede našega najboljšega sprinterja navaja MMC.
16.09 19. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Odločitev o nastopu Vingegaarda na Touru v začetku maja

Pred dobrima dvema tednoma je danski kolesarski zvezdnik Jonas Vingegaard doživel hud padec na dirki po Baskiji. Ali bo 27-letni dvakratni zaporedni zmagovalec Toura vseeno lahko nastopil na dirki po Franciji, se bodo v njegovi ekipi Visma-Lease a Bike dokončno odločili čez dva tedna.
12.08 18. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Cuban: Vsa čast Dirku, a Luka je že sedaj najboljši igralec Dallasa v zgodovini

Prvi mož Dallasa je na druženju s sedmo silo, enim zadnjih pred začetkom končnice, na vsa usta hvalil svojega ljubljenca Luko Dončića. Lastnik Dallasa Mark Cuban, ki je velik delež lastništva pred nekaj meseci prodal, komaj čaka, da se začne spopad z ekipo Los Angeles Clippers na prvi stopnji končnice lige NBA.
10.29 18. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Bosta Roglič in Tratnik znova združila moči?

Zmagovalec belgijske kolesarske klasike Omloop Het Nieuwsblad Jan Tratnik (Visma Lease a Bike) bi utegnil v sezoni 2025 znova združiti moči z dobrim prijateljem in kolesarskim zvezdnikom Primožem Rogličem. Minulo sezono sta skupaj sodelovala pri Jumbo Vismi.
10.03 18. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Deževna napoved za dirko Liege–Bastogne–Liege: bo Pogačar slavil z večminutno prednostjo?

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo v nedeljo na dirki Liege–Bastogne–Liege lovil svojo drugo zmago, skupno pa šesto na spomenikih oziroma petih največjih enodnevnih kolesarskih preizkušnjah. Obenem se 25-letnik s Klanca pri Komendi vrača na kraj, kjer si je lani zlomil zapestje.