Športne serije / ARHIV ČLANKOV
06.00 16. 08. 2023
Športne serije Zadovoljna

David Zec za Fuzbal!: Šele v Benfici sem videl, koliko stvari še ne znam

V prvi epizodi nove sezone serije Fuzbal! smo gostili branilca Celja Davida Zeca, ki je pred petimi leti postal prvi nogometaš, rojen v tem tisočletju, z golom v prvi ligi. 23-letnik se je vmes podal v tujino, sedaj pa s Celjani razmišlja o naslovu prvaka in sanja evropsko jesen. Spregovoril je tudi o lekcijah, ki jih je pridobil v dresu portugalskega velikana.
06.00 05. 06. 2023
Nogomet Zadovoljna

Čustveni Blaž Kramer premagal najtežje obdobje v karieri

V novi epizodi Fuzbala smo se v Zrečah pogovarjali z napadalcem poljskega velikana Legie Varšave in občasnim slovenskim reprezentantom Blažem Kramerjem, ki je ob koncu klubske sezone po dolgotrajni poškodbi spet obul kopačke in zaigral v poljski Ekstraklasi.
06.00 23. 05. 2023
Nogomet Zadovoljna

Pavlin o sporu Bogatinov – Ibričić: Fizično nasilje je nedopustno!

Danes direktor reprezentanc pri Nogometni zvezi Slovenije, legenda slovenske reprezentance, svoj čas najbolj pomemben član Olimpije in Kopra, strokovni sodelavec Maribora (še bi lahko naštevali) priznava, da na zelenici prevečkrat prihaja do verbalnega nasilja. Tega ne odobrava, a zaradi prisotnosti čustev, želje po zmagi zavore znajo popustiti. Nikakor pa se to ne sme zgoditi, ko govorimo o fizičnem nasilju. "Nedopustno je, kar se je zgodilo v domžalskem športnem parku," je iskren.
06.00 13. 04. 2023
Nogomet Zadovoljna

Ratnik za Fuzbal!: Najprej dvojna krona, potem razmišljanje o tujini

Marcel Ratnik je eden najbolj izstopajočih posameznikov letošnje sezone prve lige. Od poletja se je njegova tržna vrednost skoraj potrojila. Pozimi so na njegova vrata trkali klubi iz tujine, a se za ponudbe ni zmenil. Odločen je, da Olimpiji pomaga do dvojne krone. "Potem pa bomo videli," pravi 19-letni steber ljubljanske obrambe, ki je v novi epizodi Fuzbala! razkril tudi, zakaj v prostem času skoraj nikoli ne gleda nogometa.
07.00 29. 03. 2023
Športne serije Zadovoljna

Od malih Rač do Dunaja, kjer skuša nase zopet opozoriti Matjaža Keka

Dejan Petrovič sodi med tiste slovenske nogometaše, ki so v tujini bolj cenjeni kot doma. V treh letih je za avstrijskega velikana Rapid zbral prek 80 nastopov, okusil slast evropskih tekmovanj in dočakal reprezentančni debi. Njegov nadaljnji razvoj so ovirale poškodbe, a zdaj je znova zdrav in odločen, da se čim prej vrne na radar Matjaža Keka. V novi epizodi Fuzbala! nas je na Allianz stadionu na Dunaju sprejel vezist, ki je do velikega odra prišel s tihimi koraki, stran od soja žarometov.
06.00 21. 03. 2023
Športne serije Zadovoljna

Mijatović: Razpored kvalifikacij za Euro 2024 je za Slovenijo idealen

V četrtek slovenska nogometna reprezentanca začenja pohod proti morebitni uvrstitvi na prvo veliko tekmovanje po letu 2010. Najprej se bo udarila s Kazahstanom v gosteh, nato v nedeljo s San Marinom doma. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatovič, tokratni gost spletne pogovorne oddaje Fuzbal!, priznava, da nam je razpored tekem pisan na kožo.
06.00 07. 03. 2023
Športne serije Zadovoljna

Vroči Vipotnik ostaja skromen: Ne pričakujem vpoklica, bo, kakor bo

V novem delu spletne pogovorne oddaje Fuzbal! smo se pogovarjali s trenutno prvim strelcem slovenske prve lige. 20-letni Konjičan Žan Vipotnik je najbolj atraktiven prodajni artikel v prestopni izložbi Maribora, trka pa tudi na vrata A reprezentance.
16.21 08. 02. 2023
Športne serije Zadovoljna

Euro ni želja, ampak cilj!

V novi epizodi spletne pogovorne oddaje Fuzbal! nas je tokrat v Vidmu na stadionu Friuli v krasni kulisi gostil slovenski reprezentančni branilec in član Udineseja Jaka Bijol, ki se je razgovoril o italijanski Serie A, ruski izkušnji pri CSKA, Ligi prvakov in prihodnosti v reprezentančnem dresu.
06.00 28. 12. 2022
Športne serije Zadovoljna

Novoletna Balanca: Pred relijem Dakar

Zima je čas, ko dirkači v razredu motoGP počivajo. Decembrski mesec je namenjen analizi rezultatov in pripravi na novo sezono. Dirkači proslavljajo dosežke minulega dirkaškega leta in zadnje dni pred koncem leta izkoristijo čas za počitnice z družinami, nekateri pa se udeležujejo tudi pogodbenih obiskov pri pokroviteljih, ki so vsako leto obvezni del dirkaškega paketa.
06.00 20. 12. 2022
Športne serije Zadovoljna

Primerjati Maradono in Messija je neumnost, vsakemu je pripadlo svoje obdobje

Sebastjan Cimerotić ni med tistimi, ki bi z vročo glavo dan, dva po prvenstvu želeli ocenjevati, kdo je najboljši nogometaš vseh časov. Merljivim kriterijem navkljub, Lionel Messi je po številu pomembnih individualnih in moštvenih lovorik krepko pred vsemi, zagovarja mnenje tistih, ki trdijo, da je nogometna obdobja med seboj nesmiselno primerjati.
06.00 06. 12. 2022
Športne serije Zadovoljna

Mišo Brečko: Še vedno boli izpad iz skupinskega dela SP 2010

V novi epizodi spletne oddaje Fuzbal! smo gostili nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je nastopal na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010. Kako se spominja tistega mundiala in kaj ga je najbolj presenetilo na letošnjem mundialu v Katarju, kdo je njegov favorit za zmago, kako bi on kot nekdanji branilec zaustavil hitrega Kyliana Mbappeja in kakšno prihodnost napoveduje slovenskemu reprezentančnemu nogometu. Vse to v novem Fuzbalu!
06.12 16. 11. 2022
MotoGP Zadovoljna

Bilanca v Balanci

V razredu MotoGP smo z zadnjo dirko sezone končno dobili novega svetovnega prvaka in pa simbolično slovo Suzukija, katerega Alex Rins je suvereno zmagal na dirki v Valenciji. Pri Suzukiju so se tako na najboljši možen način poslovili od aktivnega dirkanja v razredu MotoGP in z zmago še enkrat dokazali, da imajo konkurenčen motor in dva hitra dirkača in je zato njihovo nepričakovano slovo od dirkaških steza še toliko manj razumljivo.
07.00 08. 11. 2022
Liga prvakov Zadovoljna

'Včasih mi je PSG-ja kar malce žal'

Osrednja tema tokratne spletne pogovorne oddaje Fuzbal!, v kateri smo gostili Mirana Pavlina, je bil žreb osmine finala Lige prvakov. Pavlin je za največji derbi označil obračun med Bayernom in PSG-jem. Ob tem je izjavil, da mu je PSG-ja kar malce žal, saj da pogosto zelo zahtevne nasprotnike dobi že v začetni fazi izločilnih bojev. Lani je na primer v osmini finala dobil poznejšega zmagovalca, Real Madrid.
07.02 05. 11. 2022
Športne serije Zadovoljna

'V živo' iz Valencie: Balanca Deluxe

Pred dirko, ki bo odločila o novem svetovnem prvaku v razredu MotoGP, smo posneli posebno izdajo priljubljene spletne oddaje Balanca, ki je tokrat namesto običajnega urnika sredi tedna dobila svoj prostor v soboto, neposredno pred zadnjo dirko razreda MotoGP v Valencii.
07.00 25. 10. 2022
Nogomet Zadovoljna

'Pet milijonov evrov za Šeška? Dobimo zraven še navijače in stadion?'

"Šešku sem pri 15 letih postavil ceno pet milijonov, češ, potem nihče zanj ne bo ponudil zgolj milijona. Bil sem na sestankih v velikih evropskih klubih, kjer so se mi smejali. Dobronamerno, ampak so se smejali. Na enem izmed sestankov me je en direktor vprašal, če so v ceno vključeni tudi navijači in stadion," tako se ene izmed anekdot z začetka svoje kariere nogometnega zastopnika spominja Elvis Bašanović.
06.00 19. 10. 2022
MotoGP Zadovoljna

Balanca: analiza zadnje dirke v Avstraliji, ki je bila zanimiva kot že dolgo ne

Zadnja dirka letošnje sezone je postregla z zanimivim motociklističnim dogajanjem. Dirka za VN Avstralije odmeva še nekaj dni po koncu. Ena boljših, bolj napetih dirk z veliko prehitevanji je zagotovo dobra popotnica za novo epizodo Balance. Pred nami sta do konca sezone še dve dirki, prva že ta vikend v Maleziji. Kdaj bomo dobili svetovnega prvaka, še ni povsem jasno, lahko nas vse skupaj preseneti že konec tedna, morda pa bomo morali počakati prav do zadnje dirke, ki bo v španski Valencii.
07.00 11. 10. 2022
Nogomet Zadovoljna

'Mislim, da proti Olimpiji letos nihče nima možnosti'

Matevž Vidovšek je ime, ki je zaznamovalo uvodne mesece slovenskega nogometnega prvenstva. Čuvaj mreže vodilne Olimpije je nase opozoril z bravuroznimi obrambami tako na domačih kot tudi evropskih zelenicah v kvalifikacijah za Konferenčno ligo. Po izjemnem uvodu v sezono je sledila poškodba, ki je Korošca za nekaj časa oddaljila od nogometnih igrišč. Zdaj je 22-letni vratar znova na voljo Albertu Rieri in zeleno-belim, ki jih v naslednjem krogu prve lige čaka večni derbi z Mariborom. Vrača se v idealnem trenutku.
07.00 05. 10. 2022
MotoGP Zadovoljna

Vroče bo

Letošnje prvenstvo razreda motoGP se nezadržno bliža koncu. Do konca sezone so ostale le še tri dirke, ki bodo seveda prinesle tudi letošnji naslov svetovnega prvaka.
06.00 27. 09. 2022
Nogomet Zadovoljna

Če bo Šeško še naprej igral tako, mu niti pritisk ne more ponagajati

V soboto si je tekmo predzadnjega kroga Lige narodov med Slovenijo in Norveško (2:1) v živo ogledal v Stožicah. Kot nekdanji reprezentant (zbral je 90 nastopov in zabil sedem golov) je v igri videl še veliko več prostora za napredek kot večina laičnih opazovalcev. Se pa že iz letala vidi, da naša izbrana vrsta dobiva igralca vrhunskega razreda – o Benjaminu Šešku Valter Birsa za Fuzbal! le z izbranimi besedami.
06.00 14. 09. 2022
Športne serije Zadovoljna

Balanca: Brez bremz

Vsako drugo sredo je čas za našo spletno oddajo Balanca, v kateri je tema motociklizem in pa dirkanje na dveh kolesih. Čeprav je Balanca načeloma oddaja, ki obravnava teme in dirkanje v razredu MotoGP, pa si sem ter tja dovolimo tudi skok v drugo reko. Tokrat smo svoje noge namočili v reko motokrosa oziroma bolj v blato, v katerem se odlično znajdejo krosisti.