Črna kronika

Motiv za streljanje v Slovenski Bistrici ljubosumje

Slovenska Bistrica, 06. 05. 2024 10.36 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti so sporočili več o preiskavi streljanja v Slovenski Bistrici. Ugotovili so, da so se trije moški, stari od 50 do 61 let najprej družili v lokalu. Po tem so odšli do doma 50-letnega moškega. Tam sta se 58-letnik in 50-letnik sprla. 58-letnik je kraj zapustil in se odpeljal domov ter se pozneje vrnil. 58-letni moški je šel po pištolo, s katero je večkrat ustrelil proti 50-letniku ter si nato sodil sam. Motiv za navedeno dejanje je bilo ljubosumje.

Policisti so posredovali dodatne informacije o preiskavi suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora v Slovenski Bistrici, ki se je zgodilo 28. aprila 2024. Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor je bil v nedeljo, 28. aprila 2024, okrog 20.15, obveščen o streljanju na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica. Takoj po obvestilu so bili na kraj napoteni policisti, ki so območje zavarovali ter začeli z ukrepi za zaščito življenja ljudi ter z zbiranjem obvestil. 

Policija (splošna)
Policija (splošna) FOTO: Luka Kotnik

Policisti so ugotovili, da sta se sprla dva moška, stara 50 in 58 let, med tem pa je spor prerasel do te mere, da je prišlo do uporabe strelnega orožja. Za 58-letnega moškega so bile strelne poškodbe tako hude, da je na kraju umrl, medtem ko je bil 50-letni moški hudo telesno poškodovan, z reševalnim vozilom pa so ga odpeljali v UKC Maribor, kjer so mu nudili zdravniško oskrbo, in ni v smrtni nevarnosti. 

Kaj se je dogajalo? 

Policisti so ugotovili, da so se trije moški, stari od 50 do 61 let, najprej družili v gostinskem lokalu. Po tem so skupaj zapustili lokal ter odšli do naslova bivanja 50-letnega moškega. Tam je med 58-letnim moškim in 50-letnim moškim prišlo do spora. 58-letnik je kraj zapustil in se odpeljal na svoj naslov bivanja ter se pozneje vrnil. Spor med omenjenima se je nadaljeval do te mere, da je 58-letni moški odšel v svoje vozilo po pištolo, s katero je večkrat ustrelil proti 50-letniku ter si nato sodil sam. Po doslej zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je bil motiv za navedeno dejanje ljubosumje. Pokojni za uporabljeno strelno orožje ni imel dovoljenja. Omenjena moška v zadnjem obdobju nista bila obravnavana zaradi suma storitve kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja. Na podlagi do sedaj zbranih obvestil in dokazov obstaja utemeljen sum, da je pokojni izvršil kaznivo dejanje poskusa umora, so še sporočili policisti. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou