EU volitve

Kaj smo dobili v 15 letih članstva in kam gre Evropa?

Ljubljana, 11. 05. 2019 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
24UR ZVEČER
Komentarji
6

Zakaj je pomembno oddati svoj glas na evropskih volitvah? Migrantska problematika je tudi ena od tem kampanje, ki je že v polnem teku, eden največjih izzivov pa je, kako prepričati ljudi, da sploh gredo volit. Tudi zato, ker je, kot poudarjajo tako v Bruslju kot v državah članicah, tokrat prvič na kocki prihodnost Unije.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
13. 05. 2019 11.27
+1
Med drugim smo dobili tudi proste prehode mej z nadzorom. Kaj smo še pridobili? Nikakor mi ne pade na misel niti ena dobra stvar. Mogoče so pa to storitve za mobilne telefone??
Transformerji
13. 05. 2019 16.50
Pa kateri bedak je dal minus - spremljaj novice,. jaz jih preberem že prej!
KungFuPanda
11. 05. 2019 09.09
+0
Združena Evropa je super in nuja, če želimo majhne evropske države kakorkoli konkurirati v svetu velikih. Problem je v nas, ker v evropski parlament volimo birokrate, ki nam komplicirajo življenje in podeljujejo evropski denar večkrat za nepotrebne projekte. Evropski denar je naš denar, tega se moramo zavedati. To ni podarjen denar, tega smo mi pridelali, potem pa ga črpamo večkrat za stvari, ki jih ne potrebujemo, ker je pač možnost (ker drugače ga bodo drugi). Pričakujem malo več pragmatičnosti in poenostavitve birokracije, pa več odločnosti. Pričakujem enotno vojsko, enotno in učinkovito varnostno službo (da bo identificirala in odstranila varnostne grožnje) in jasne strategije za reševanje problemov, ki jih imamo (med drugim tudi migrantska kriza). Če imamo shengen, bi pričakoval, da celotna Evropa upre vse napore, da rrši težave na tej meji, ne pa, da se potem države znotraj zapirajo. Manjka jasna strategija (in posledično podpora tej strategiji), v kakšno smer naj se industrijsko razvija evropa. Torej, primanjkuje odločnosti in jasnosti, zato je tudi tak porast evroskepticizma.
anakondabox
11. 05. 2019 08.51
+3
Evropa je kot ladja, ki ne ve, v katero smer bo obrnila krmilo. Ta negotovost se odraža tudi pri ljudstvu in pri njihovi udeležbi na volitvah. Poleg tega poslušam EU poslance na nekaterih soočenjih, a bolje bi bilo, da jih ne bi slišala. Polno splošnih fraz (migrantska problematika, varnost, podnebne spremembe, arbitraža, Šarčev govor), malo pa konkretnih zadev: kaj je moteče, kako bomo dosegli, da se bodo te napake odpravile, katere zakone bo potrebno spremeniti in kakšno bo novo besedilo, kako bomo mi z besedami in dejanji bogatili EU in kako bo EU doprinesla k našemu blagostanju ipd. Težko je biti enoten, če že mi Slovenci, kot narod, v DZ nismo enotni. Eni hvalijo, drugi interpelirajo, eni za plačilo obveznega šolstva, drugi o plačilu za dodatni program, eni za veliko število občin, drugi za regije...Ako se ne moremo zmenit med sabo v tako majni deželi, se tudi v EU ne bomo. Ta skepticizem, večno nezadovoljstvo, metanje polen pod noge, ne more doprinesti nič dobrega tudi v EU. Poleg tega nismo sproti obveščeni, kaj EU poslanci iz Slovenije zastopajo, kako delujejo njihove komisije, katere probleme so vzpostavili za bogatitev Evrope in nas samih. Včasih so iz Beograda dnevno poročali, danes iz Bruslja zvemo bore malo. Edino kar vem je , da je najbolj prepoznaven g. Peterle z igranjem na orglice. Video, ki je obšel Evropo in dvignil na noge vse poslance EU. Če drugega ni, so tudi orglice dobre za promocijo. #lobiranje
Starac12
11. 05. 2019 08.25
+1
Dobili smo zadolzenost tako veliko da so zadolzeni se naslednji rodovi da se vse vprasa eur.da se je vse podrazilo a place ostale iste,se vec politicnih in gospodarskih lopovov da se firme zapirajo ali selijo in prodajajo tujcem,odprte meje kjer vsak lahko pride v drzavo in zahteva pravice do katerih nima pravice,odhajanje domace delovne sile v zameno za sivo ekonomijo,svoje vojake posiljamo da riskirajo zuvljenja za drzave kot so amerika,vec slabega kot dobrega
asgard
11. 05. 2019 08.08
+4
Kaj smo prodobili ? Prost trg delovne sile, lahko se gibljemo skoraj neomejeno po vseh članicah, enotno valuto, prepoznavnost v svetu. Kaj smo izgubili ? Skoraj nič če bi naši politiki znali brati. Vsako PRIPOROČILO ni OBVEZA z strani EU. Naši si pač drugače predstavljajo. So ovce in slepo sledijo namesto da bi kdaj tudi rekli : ne EU to pa ni vredu za nas !!.