Slovenija

Furs opozarja na poskus prevare glede carin

Ljubljana, 29. 11. 2022 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, K.K.
Komentarji
2

Finančna uprava RS (Furs) opozarja na nov poskus prevare, ki se tokrat nanaša na carine. Prevaranti v imenu slovenske carine pošiljajo lažne pozive, da je treba plačati določen znesek pred dostavo paketa na Hrvaško.

Prevara glede carine
Prevara glede carine FOTO: Furs

"Bodite previdni in ne nasedajte, saj gre za lažna sporočila," opozarja Furs.

Gre za novo opozorilo finančne uprave pred prevarami z lažnimi sporočili. Opozorili so še, da Finančna uprava od zavezancev nikoli ne zahteva, da vnašajo svoje osebne podatke ali podatke o transakcijskih računih v spletne povezave. "V zadnjem mesecu smo javnost večkrat obveščali o sporočilih, ki naj bi jih dobili od Finančne uprave glede preplačila davka. Še vedno opozarjamo, da gre za poskuse prevare in lažna sporočila. Ne nasedajte in nikamor ne sporočajte ali vpisujte svojih podatkov."

"Opozarjamo tudi, da Finančna uprava od zavezancev nikoli ne zahteva, da bi vnašali svoje osebne podatke ali podatke o transakcijskih računih v spletne povezave, poslane prek elektronskih ali SMS-sporočil. To je vsekakor znak, da gre za prevaro," je še zapisano na njihovi spletni strani. 

Kaj lahko naredite?

Državljanom na Fursu svetujejo, naj sporočila izbrišejo in nikamor ne vpisujejo ali sporočajo podatkov. Svoje podatke glede stanja plačil in obveznosti na Finančni upravi lahko v vsakem trenutku preverite v eDavkih.

Z vprašanji se sicer lahko obrnete tudi na njihov klicni center na številko 08 200 1001 (za fizične osebe) in 08 200 1003 (pravne osebe).

Glasujte za najboljši portal v regiji
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janez Novak 13
29. 11. 2022 10.43
+3
Kako lahko padeš na tako foro, če se ve, da je Hrvaška v EU in ni potrebno plačati carinskih dajatev?
skuripanda burns
29. 11. 2022 10.42
+6
Jaz sem dobil podobno lažno sporočilo od "FURS", da moram plačati državi nek znesek za nepremičnino, ki je legalno že moja. A to tudi gre v koš za smeti?