Slovenija

Golob: Politični pritisk je, ko se politika vtika v stroko. Mi se nismo

Ljubljana, 14. 12. 2022 23.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
24UR ZVEČER
Komentarji
529

Po odgovarjanju na poslanska vprašanja glede odstopa notranje ministrice Tatjane Bobnar in vloge nekdanjega nepravnomočno obsojenega specialca Miloša Njegoslava Milovića pri njegovem varovanju, je premier Robert Golob v 24UR ZVEČER pojasnil, kje so nastala razhajanja med njim in Bobnarjevo ter zakaj je včasih treba iti po nasvet tudi na 'temno stran'.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Golob o pismu in izjavah Tatjane Bobnar
    10:24
    Iz 24UR ZVEČER: Golob o pismu in izjavah Tatjane Bobnar
  • Iz 24UR ZVEČER: Golob o Muževiču in morebitni vrnitvi na NPU
    08:14
    Iz 24UR ZVEČER: Golob o Muževiču in morebitni vrnitvi na NPU
  • Iz 24UR ZVEČER: Golob o depolitizaciji Policije
    11:08
    Iz 24UR ZVEČER: Golob o depolitizaciji Policije

Kot je torej še pred odstopom Tatjane Bobnar, med njim pa znova, poudaril premier Robert Golob, s svojim ravnanjem ni izvajal političnih pritiskov na Policijo. Ob tem je svojo trditev podprl s poročilom v. d. Generalnega direktorja Policije Boštjana Lindava, kjer je ta zapisal, da se noben funkcionar ni vtikal v konkretne postopke na Policiji. "To niso moje besede. To so besede gospoda Lindava. Uradne," je poudaril. 

Ob tem je spomnil, da je v predvolilnih soočenjih kot predsednik Gibanja Svoboda vseskozi odgovarjal, da se bo njegova stranka zavzemala za depolitizacijo. "To govorim še danes. Tudi pri Policiji bomo šli v depolitizacijo," je izpostavil ter dodal, da se z nekdanjo ministrico Tatjano Bobnar nista strinjala ravno glede tega. 

Bobnarjeva namreč meni, da gre premier s slednjo predaleč in da je preveč posegal v kadrovanje - tako na področju NPU-ja kot na vrhu Policije pri imenovanju generalnega direktorja. Nekdanja notranja ministrica je kot politični pritisk tu razumela predvsem Golobovo izjavo, da Lindava, kljub pooblastilu uradniškega sveta, ne bo predlagal za trajni mandat generalnega direktorja Policije, saj da kot v. d. ni izpolnil njegovih pričakovanj. Kaj torej Golob razume kot politični pritisk?

"Politični pritisk je, ko se politika vtika v stroko. Mi se nismo vtikali v stroko," je razložil svoj vidik in dodal, da je kadrovanje (ter z njim depolitizacijo) v celoti prepustil Bobnarjevi in Lindavu."Do sedaj je bilo po informacijah, ki so prišle iz Policije premeščenih nekje 67 ali 76 zaposlenih. Niti enega imena od teh ne poznam. Niti enega imena nismo mi iz politike predlagali," je ponazoril in poudaril, da kadrovanja tu ni bilo, saj da so odločitve v celoti prepustili stroki - policiji. 

Ob tem je spomnil, da je v predvolilnih soočenjih kot predsednik Gibanja Svoboda vseskozi odgovarjal, da se bo njegova stranka zavzemala za depolitizacijo. "To govorim še danes. Tudi pri Policiji bomo šli v depolitizacijo," je izpostavil ter dodal, da se z nekdanjo ministrico Tatjano Bobnar nista strinjala ravno glede tega.
Ob tem je spomnil, da je v predvolilnih soočenjih kot predsednik Gibanja Svoboda vseskozi odgovarjal, da se bo njegova stranka zavzemala za depolitizacijo. "To govorim še danes. Tudi pri Policiji bomo šli v depolitizacijo," je izpostavil ter dodal, da se z nekdanjo ministrico Tatjano Bobnar nista strinjala ravno glede tega. FOTO: POP TV

A besede nekdanje ministrice  v pismu so drugačne. Kljub temu njenih besed v 24UR ZVEČER ni zavrnil. Nato je dejal, da sta z ministrico sicer dobro sodelovala, a da do pred desetimi dnevi nihče v parlamentu ni vedel, da na tem področju obstaja problem. "Ne moreš biti v ekipi in po šestih mesecih ugotoviti, da nekdo ves ta čas izvaja pritiske. To ne obstaja," je bil kritičen. 

"Pri depolitizaciji ona uporablja besedo čiščenje, jaz bom uporabil tisto, ki jo vedno uporabljam," je nadaljeval s kritiko Bobnarjeve. Vztrajal je, da danes Policije nihče ne prevzema in v nadaljevanju spomnil na to, kakšno je bilo stanje v Policiji med prejšnjo vlado.

Kje se je zataknilo pri imenovanju Lindava? 'Zagotovo se nisem vmešaval'

A Bobnarjeva dejanja Goloba vidi podobna Janševim. Predsednik vlade je njene kritike znova zanikal in kadrovske spremembe vnovič pripisal nekdanji ministrici in Lindavu, ki da sta program sicer že začela izvajati, a za njegove pojme prepočasi. Ob koncu oddaje se je znova dotaknil tematike in izpostavil, da čeprav Lindav kriterije izpolnjuje, "ni uredniški svet tisti,  ki lahko od vlade zahteva, da naj se imenuje nekoga na določeno mesto. Vlada je tista, ki imenuje". Ponovil je, da se v delo Policije zagotovo ni vmešaval.

Po zakonu kadrovske menjave na Policiji niso v domeni premierja, a vendar je po besedah Bobnarjeve bil Golob tisti, ki je zahteval menjave na čelu NPU-ja in Policije. "Nimam pravice tega zahtevati," se je strinjal in takoj za tem dodal, da tega niti ni zahteval. 

Na vprašanje, če Bobnarjeva laže, se Golob ni neposredno odzval, je pa pokazal list papirja, na katerem je dogajanje na sestanku opisala tudi Bobnarjeva najožja sodelavka. Kot je trdil, so njene trditve popolnoma drugačne od Bobnarjeve.

Golob je pokazal tudi list papirja, na katerem 'najožja sodelavka Bobnarjeve' opisuje dogajanje na sestanku. Kot je povedal, so trditve sodelavke drugačne od trditev Tatjane Bobnar.
Golob je pokazal tudi list papirja, na katerem 'najožja sodelavka Bobnarjeve' opisuje dogajanje na sestanku. Kot je povedal, so trditve sodelavke drugačne od trditev Tatjane Bobnar. FOTO:

Kaj se je dogajalo pri pogovorih o NPU-ju? Kot je razložil, je Muženiča po pravomočni sodbi oblast krivo ovadila, da bi ga lahko zamenjala na čelu NPU-ja. "Sodišče in ne Robert Golob, ga je oprostilo. Najprej slovensko sodišče, nato pa prejšnji teden še evropsko tožilstvo," je poudaril in dodal, da ga je na čelo NPU-ja treba postaviti zato, ker verjame v pravno državo. 

Dalje je zavrnil očitke, da je zahteval odpustitev osebe s Policije, ki nima nobene zveze s protesti, niti ne z mandatom pridobljenih v zadnjih dveh letih in za katero ne obstajajo razlogi, da je stvari delala nezakonito. "Tega nisem zahteval. In to sem pojasnil tudi Bobnarjevi. Nisem zahteval, da se odpusti kogarkoli. Ne njega, ne šefa v Novi Gorici." V nadaljevanju je potrdil, da je zahteval edino ponoven pregled imenovanj, ki so bila v Policiji sprožena v prejšnji vladi. Po besedah premierja naj bi prejšnja vlada tekom aprila zamenjala 110 komandirjev. Za ta "politično sprožena imenovanja" je namreč želel pregled verodostojnosti. 

Spor tudi glede premierjevega varovanja

Danes je sicer premier predhodno dejal, da je do razhajanj med njim in med bivšo ministrico Bobnarjevo prihajalo tudi zaradi vprašanja njegovega varovanja. Pojasnil je, da se je na nekdanjega nepravnomočno obsojenega specialca Miloša Njegoslava Milovića obrnil zaradi radovednosti, saj ga je zanimalo, kako bi se lahko izognil politizaciji in se najbolje zaščitil. "Naredil bom vse, da bi zaščitil svojo družino. In tega mi nihče ne more preprečiti. Moje varovanje in varovanje moje družine je zame svetinja. Varnostniki so z mano 24 ur in zato jim moram zaupati."

Naprej je pojasnil, da je problem pri policijskem varovanju to, da če ga varuje policijski center za varovanje, to hkrati pomeni tudi to, da ima policija vse informacije o tem, kjer se premier nahaja.

 Kaj pa pomeni sprememba organa, ki ga varuje?  Ali ni na ta način izrazil nezaupnice Policiji? "Mogoče je tam eno gnilo jabolko in temu gnilemu jabolku se želim izogniti. Ne bom se spuščal v to, ker to ni moja naloga in si teh pravic ne bom jemal, da bom jaz ugotavljal kdo od njih je tisti, ki mogoče ne opravlja svojih nalog."
Kaj pa pomeni sprememba organa, ki ga varuje? Ali ni na ta način izrazil nezaupnice Policiji? "Mogoče je tam eno gnilo jabolko in temu gnilemu jabolku se želim izogniti. Ne bom se spuščal v to, ker to ni moja naloga in si teh pravic ne bom jemal, da bom jaz ugotavljal kdo od njih je tisti, ki mogoče ne opravlja svojih nalog." FOTO: POP TV

"Problem je v tem, da če varovanje izvaja Center za varovanje iz Policije, potem oni odločajo, kateri varnostnik gre z menoj nekam, in oni imajo informacijski sistem, v katerem spremljajo moje poti. S tem, ko smo varnostnike premestili v generalni sekretariat, smo naredili dvoje: najprej to, da mi izbiramo kateri varnostnik gre z mano in drugo to, da smo se izključili iz policijskega informacijskega sistema." Pojasnil je, da je imel prve tri mesece varnostnike iz Policije, danes pa iz generalnega sekretariata. 

Kljub poročilu Lindava, da se mu je Milović predstavil kot Golobov varnostnik, premier zatrjuje, da Milović nikoli ni zasedal tega položaja. "Gre za šum v komunikaciji," pravi. Dodal je, da je sestanek potekal v času, ko še ni zavzemal položaja predsednika vlade in da je varovanje takrat izvajala le Policija. "Milović ni pooblaščen, da bi lahko bil varnostnik, je pa z mano delil izkušnjo o tem, kako je bilo v vladi Janeza Drnovška," je pojasnil v nadaljevanju in zagotovil, da pri izbiri organa varovanja ne gre za nezaupnico stroki. "On (Milović, op. a.) ni samo specialec, je sedemletni vodja varnosti pri Drnovšku, samo to je izkušnja, ki me je zanimala. Vse ostalo me ne zanima, niti ni tega počel po mojem pooblastilu,"  je razložil in kritično pripomnil, da se po državi pojavljajo ljudje, ki "opletajo z njegovim imenom". 

O nasvetih s 'temne strani'

Na sestanek, 28. junija naj bi Milovića povabila generalna sekretarka, takrat je Lindav tudi rekel, da ga prisotnost Muženiča ne moti. Dodal je, da tudi ni prejemal plače z njegove strani in da tudi za zaposlitve in prejemkov izven vlade nima zaradi njegovega posredovanja ali posredovanja druge osebe iz koalicije. 

Golob se je tudi dotaknil sodelovanj in poznanstev z ljudmi, kot pravi, iz "temne strani". Spomnil je, da je nekdanji premier Janez Janša nekaj časa preživel v zaporu, kjer mu je družbo delal tudi Anton Krkovič. "On mi je odprl oči o tem, kako razmišlja druga stran. In če mi ne bi, bi lahko bil nekdo drug predsednik vlade. Morate se obdati z ljudmi, ki vam lahko na tistem področju največ povedo. Včasih to pomeni, da moraš za mnenje vprašati tudi nekoga, ki je prestopil na temno stran, zato da zaščitiš svetlobo, ni druge poti."

Glede očitkov o čistkah kadrov v javni upravi, je Golob zanikal, da bi se posluževali nezakonitih potez. "Če ne bi spoštoval zakonodaje, bi bil RTV danes drugačen. Na Policiji je situacija zelo podobna."
Glede očitkov o čistkah kadrov v javni upravi, je Golob zanikal, da bi se posluževali nezakonitih potez. "Če ne bi spoštoval zakonodaje, bi bil RTV danes drugačen. Na Policiji je situacija zelo podobna." FOTO:

 Glede očitkov o čistkah kadrov v javni upravi, je Golob zanikal, da bi se posluževali nezakonitih potez. "Če ne bi spoštoval zakonodaje, bi bil RTV danes drugačen. Na Policiji je situacija zelo podobna. Tisto, kar pa je naloga vlade, je da se program, ki je bil potrjen na volitvah, izpelje. Lindav ima vsa pooblastila in verjamem, da bo program pripeljal do konca," je povedal Golob.

Kandidata za novega ministra nima, ker ga je, kot pravi, vse skupaj presenetilo. "Če bi bilo pol od zapisanega res, potem bi že imeli kandidate. Prepričan sem, da bo ta kandidat primarno strokovnjak, ki se bo zavedal, da ko vstopiš v politiko, prenehaš biti strokovnjak in postaneš politik. Moraš razumeti, da se moraš v politiki pogovarjati in ne tiščati stvari v sebi." 

Zakaj je ugled Policije boljši?

V parlamentu je omenil tudi fotografijo svojih mladoletnih otrok. A na vprašanje, če je s tem želel povedati, da ga je posnel nekdo od varnostnikov, ni natančno odgovoril. "Ne zahajajva v špekulacije, ker moj namen ni, da blatim Policijo." Kaj pa pomeni sprememba organa, ki ga varuje?  Ali ni na ta način izrazil nezaupnice Policiji? "Mogoče je tam eno gnilo jabolko in temu gnilemu jabolku se želim izogniti. Ne bom se spuščal v to, ker to ni moja naloga in si teh pravic ne bom jemal, da bom jaz ugotavljal kdo od njih je tisti, ki mogoče ne opravlja svojih nalog," je nekoliko daljše znova razložil prejšnji odgovor, hkrati pa še dodal, da ga žalosti, ker se s tem škoduje Policiji.

Kot je razložil, je sicer ugledu organa v veliki meri škodila politizacija v času prejšnje vlade in da si on v svojem mandatu želi z depolitizacijo ugled okrepiti. "Zaenkrat gre dobro," je povedal zadovoljen. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (529)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aristotle
16. 12. 2022 21.02
-10
Pernati… tik tak …
Kollerik
16. 12. 2022 09.20
+1
Najbolj so spet glasni režimci JJ ja, ki so najbolj rušili policijo.
Aristotle
16. 12. 2022 21.03
-10
jodr
15. 12. 2022 18.18
-22
Po vseh lažeh, ki jih je golob v zadnjih tednih trosil Slovencem, bi moral še letos nepreklicno odstopiti ko PV!
SREBRNIBREG.
15. 12. 2022 19.37
+25
In o lažeh drugih v tem primeru tobezlja janšist pristaš laži, kriminala, hinavstva in manipulacij.
Aristotle
16. 12. 2022 21.03
-1
Tocno to je soncni kralj.. poln lazi ter manipulacij… tik tak pernati
borjac
15. 12. 2022 17.42
+18
Novinar S..k vrta v PV Goloba do kosti, in vztraja, in ga obdolžuje slabih stvari, pa ne ozira se na to kaj Golob pove , tudi o svoji družini, in pravici da lahko sam odloči kdo bo njega in njegove otroke varoval, res je dosleden in neusmiljen novinar S..k do PV Goloba, le nekaj mi ne gre v račun, pri pogovorih , ki jih je S..k imel z prejšnjim PV Janšo, pa ni tako vrtal, vztrajal, in ga obdolževal slabih dejanj itd. , bil je precej bolj spoštljiv in pravzaprav v strahu, bog si ga vedi zakaj ??
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 18.23
+7
Kdo bi vedel, zakaj se je tako obnašal,... zakaj se pa tako do Goloba. Če bi vedel, čigav lobist je, bi bil odgovor na dlani....
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 20.01
+4
Slava b
15. 12. 2022 20.01
+0
jodr
15. 12. 2022 17.35
-30
Golob nehaj že lagati; vsi so te postavili na laž!
Jernej Sekirnik
15. 12. 2022 17.33
-32
Dvojna merila, Golob vozi otroke in druge družinske člane okoli, zdaj nazadnje v Bruselj in mi vse plačamo, pa varovanje zraven. In vse tiho je....Če pa je prejšnji predsednik vzel svoje zraven je pa bil cel halo, po vseh medijih.
marker1
15. 12. 2022 17.10
-29
Jaz se "janšizma" zadnjih dveh let spominjam z nostalgijo. Skrbeli so za naše zdravje, skrbeli so tudi da nismo po nepotrebnem zapravljali po trgovinah in restavracijah. Imeli smo poceni bencin, elektriko in turistične bone. V petkih smo bili doma na toplem in se smejali brezposelnim kolesarjem v prestolnici. Danes je precej dražja elektrika, plin in nafta, kljub temu da ni korone. Zakaj naj bi bil zadovoljen s sedanjo vlado?
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 17.29
+5
marker1
15. 12. 2022 18.06
-1
Kollerik
16. 12. 2022 09.22
+2
marker in njegovi janšisti so navajeni na zastojn
Kraljm
15. 12. 2022 16.40
-28
Predsednik vlade je patološki lažnivec.
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 16.43
+19
je rekel patološki lažnivec žan mah-nič.
SREBRNIBREG.
15. 12. 2022 16.38
+31
Janšisti vas ni nič sram, ker ste že drugič izrabili Bobnarjevo za svoje umazane politične cilje? Prvič, ko ste jo čez glavo popljuvali kako je nesposobna in je prav, da jo je vaš koruptivni lažnivi idol zamenjal in sedaj drugič, ko jo izrabljate za pljuvanje po Golobu in tako hvalite kako dobra je. Lažete sedaj ali ste takrat?
marker1
15. 12. 2022 16.41
-15
Zakaj bi nas bilo sram? Bobnarjeva je spregledala delovanje vlade RG.
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 16.44
+8
larionov
15. 12. 2022 17.02
-19
Mucek s kitaro, ti zdej lažeš Al si prej lagal?
SREBRNIBREG.
15. 12. 2022 17.16
+10
Mirko Igor
15. 12. 2022 15.43
-29
Ko poslušam g. Goloba in g. Janšo slišim dva refrena.
Mirko Igor
15. 12. 2022 15.43
-7
Mirko Igor
15. 12. 2022 15.44
-7
Mirko Igor
15. 12. 2022 15.44
-3
Mirko Igor
15. 12. 2022 15.45
-7
Mirko Igor
15. 12. 2022 15.54
-21
V resnici potrebujemo Slovenci roko premirja ne pest vojne. In v tem med njima ne vidim razlike. PA NAJ ZAMERI KDOR HOČE. SLOVENCI IZGINJAMO SKREGANI.
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 16.08
+6
Mirko,.. ti si preveč pameten za dve noge, rabiš vsaj še dve, da bo ravnotežje.
Mirko Igor
15. 12. 2022 16.11
-1
jodr
15. 12. 2022 17.37
-2
Tik Tak
15. 12. 2022 15.27
-15
Robert Golob: "Šli bomo v depolitizacijo policije, samo tam bo tako, kot bom jaz rekel."
Nebodijetreba
15. 12. 2022 15.03
-21
A bejž, no, vi pa se ne vtikate? In vse boste depolitizirali ... hkrati pa v vsak celico vcepili svojo politiko. Nekateri ste že na tej stopnji, da popolnomaverjamejo sami sebi. Drugi pa iz previdnosti molčijo.
reaf
15. 12. 2022 14.52
-10
Nč jamrat, narod si je zaželel goloba na strehi, a bolje bi bil vrabec v roki ... star rek ... pa še kako drži!
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 15.58
+4
Bolje Golob, pa tudi na strehi, kot pa janšizem v vsakdanjem življenju.
marker1
15. 12. 2022 16.45
-2
Drži! Bolje sama trava pod Golobom kot zrezki na krožniku pod Janšo. Tako razmišljajo levičarji. Pravzaprav sploh ne razmišljajo, tako imajo napisano na listku, preden se usedejo pred PC.
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 16.54
+2
marker1,... ne sodi drugih po sebi, to ni lepo.
marker1
15. 12. 2022 19.02
-4
Kaj ni res od tega kar sem navedel? Golob je proti uživanju mesa , še v Bruslju je navijal, kar pomeni adijo zrezki, jedli bomo samo še travo.
zoran pušenjak
15. 12. 2022 14.47
-20
Čas je da odoide čimprej, ker nas sramoti kamor koli pride
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 16.00
+14
kako naivno pričakovenje,... zakaj pa? Stranka bi dobila danes 34,4% na volitvah,... vlado podpira rekordnih 60% vprašanih,.... pacient je imel 19% podporo vladi, pa se ni nikamor zganil,... samo malo za obuditev spomina na janšizem.
marker1
15. 12. 2022 16.50
-9
Požvižgamo se na podporo, ki je ne moreš skuhati in dati na krožnik. Kvaliteta življenja je pod Golobom krepko padla, največ po njegovi zaslugi zaradi drage elektrike. Vlada JJ je imela korono in petkove demonstrante vsak teden, pa smo veliko bolje živeli.
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 16.57
+3
Treba je jesti toliko, da živiš,.... ne živeti samo zato, da ješ. Ti si bolje živel v janšizmu, jaz pa v svobodi, vsak po svoje v isti državi.
Jožajoža
15. 12. 2022 14.29
+26
Narod se je prav odloćil.golobu priljubljenost samo raste.narod sodi izdajalcem, in to je naredil 24.aprila.
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 16.00
+7
marker1
15. 12. 2022 16.51
-5
WW2 se je končala pred 77 leti, če ne vesta.
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 17.01
+6
Hvala marker1,.... izgleda da ti ne veš, o čem sva midva z Joža govorila. si čisto preveč pameten za dve noge, potrebuješ vsaj še dve, da bo ravnotežje, kot na RTV.
Korintos11
15. 12. 2022 14.22
-16
Oni kateri je vodni top upravljal bo tudi smenjen?
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 16.03
+5
Zamenjan bo,.... tisti, ki je na naročil uporabo vodnega topa in solzivca. Ti ne ratuje izpasti pameten.
marker1
15. 12. 2022 16.52
-5
Korintos11
15. 12. 2022 14.19
-17
PIERRE...., kako bi te ti čistil v policiji, Janševe dol pa svoje gor?
PIERREBRICE
15. 12. 2022 14.20
+16
Vse nastavljene od Olaja dol! Olaj je kršil zakone in ustavo.
Korintos11
15. 12. 2022 14.21
-17
In Golobove gor? Kaj smo pa s tem dosegli, po volitvah spet gredo toti dol.
Korintos11
15. 12. 2022 14.14
-15
ina... potem si tudi za stvar, za opustitev AS in darovanja morja in ozemlja Hrvatom?
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 16.06
+4
Korintos11,... ti si čisto preveč pameten za dve noge, ti bi moral imeti vsaj štiri.
marker1
15. 12. 2022 16.54
-3
Ko levičar ne najde trdnega protiargumenta, se zateče k žalitvam.
Korintos11
15. 12. 2022 14.09
-12
SD in Levica pa pri glasovanju že štrajkata?
Perivnik
15. 12. 2022 14.06
-21
Golob dovolj je bilo golobjih kakcev. Čas je da odstopiš. Dokler je še čas, častno.
PIERREBRICE
15. 12. 2022 14.07
+11
Odstopil bo takrat, ko bo Perivnik spil tri Pingo soke.
vrtnicax5
15. 12. 2022 14.13
-18
Preveč kakcev je bilo prosim za odstop celotne vlade!!!
PIERREBRICE
15. 12. 2022 14.14
+10
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 14.19
+7
janšistične diareje še dolgo ne bomo počistili,...
PIERREBRICE
15. 12. 2022 14.21
+18
Težko bo, toda Golob je vztrajen človek. Jaz mu zaupam.
pekoči paradižnik
15. 12. 2022 16.03
+6