Slovenija
Oglas

Kako kakovostna je voda iz vaše pipe?

Ljubljana, 09. 01. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenija ima kakovostno pitno vodo. To je dejstvo. Toda, voda, ki teče iz naših pip, je tudi trda in kot taka povzroča številne nevšečnosti. Znaki trde vode so madeži na kopalniški armaturi, slab pritisk vode, srbeča in razdražena koža ter podobno. Pomembno vprašanje je kako vodo lahko omehčamo.

IMS TECH

Voda, ki si jo natočimo iz pipe, ima relativno visoko vsebnost raztopljenih mineralov, zlasti kalcija, magnezija in njunih soli. To je glavni razlog za trdo vodo. Podzemna voda pogosto pronica skozi apnenec, kjer pobira usedline kalcija in magnezija. Raztopljene soli mineralov v vodi se v obliki vodnega kamna odlagajo znotraj vodovodnih inštalacij in naprav, ki potrebujejo vodo za svoje delovanje. Vodni kamen povečuje porabo električne energije, saj že 1 mm debela obloga zviša porabo za 10 %, na kopalniški opremi pa ostajajo sledi.

Reševanje izzivov s trdo vodo lahko drastično izboljša kakovost vašega življenja. Obstajajo različne rešitve, a samo en popoln odgovor na vse težave s trdo vodo. To bi bila namestitev naprave za mehčanje vode v vaš dom. Zmehčana voda vpliva na manjšo porabo detergentov, oprano perilo je bolj mehko, vsakodnevno prhanje s tako vodo pa daje človeku občutek mehkobe.

Preprosta rešitev za težave, ki jih povzroča trda voda

BWT PERLA FAMILY je linija mehčalnih naprav, namenjena gospodinjstvom, s preprostim upravljanjem, izpopolnjenim sistemom varnosti, certifikatom DWGV in moderno obliko. Mehčalne naprave BWT zaščitijo vodovodne inštalacije in naprave pred nabiranjem vodnega kamna ter naredijo vodo bolj prijazno za človeka. Postopek mehčanja vode temelji na principu izmenjave ionov ob prehodu trde vode prek ionske smole v mehčalni napravi. Ionska smola veže kalcijeve (Ca2+) in magnezijeve (Mg2+) ione iz vode ter jih zamenja z natrijevimi (Na+), ki ne tvorijo oblog na vodovodnih inštalacijah in napravah.

Ionska smola po določeni količini pretečene trde vode izgubi svojo aktivnost, potrebna je njena regeneracija. Prednost mehčalne naprave BWT Perla je v tem, da se regeneracija izvede avtomatsko, hkrati pa se naprava tudi sama razkuži. Treba je le zagotoviti zadostno količino tabletirane soli (NaCl) v napravi.

IMS TECH

Tehnološke rešitve, ki naprave BWT Perla postavljajo na sam kakovostni vrh mehčalnih naprav za gospodinjstvo, so:

- varnostni paket Safety PLUS, ki nadzoruje delovanje naprave in javlja opozorila (nedelovanje naprave, prenizka zaloga soli, puščanje vode itd.) prek brezžičnega oddajnika na izbrano digitalno napravo (pametni telefon ali računalnik),

- zaslon na dotik in nadzorni prikazovalnik delovanja naprave,

- ultrasonični senzor ravni soli v solniku,

- preprosto vzdrževanje higiene naprave z uporabo tablete IoClean,

- preprosta nastavitev želene trdote vode.

IMS TECH

Mehka voda ima številne prednosti

Mehka voda poboža kožo ter jo naredi mehkejšo in bolj voljno, lasje pa so sijoči in zdravega videza. Zahvaljujoč mehki vodi v pralnem stroju so brisače in vsa oblačila občutno mehkejša.

Mehka voda zmanjša usedline vodnega kamna v sistemu sanitarne vode in tako poveča zaščito vseh povezanih aparatov. Madeži vodnega kamna na kopalniški opremi se zmanjšajo in površine se spet svetijo.

Svilnato mehka biserna voda razbremeni pritisk tako na okolje kot na vašo denarnico. 

Manj usedlin vodnega kamna na vodovodni napeljavi in gospodinjskih aparatih pomeni manjšo izgubo energije. Zahvaljujoč mehki vodi boste pri pranju perila in negovanju telesa porabili za 50 odstotkov manj čistil in negovalnih sredstev.


Naročnik oglasa je podjetje IMS TECH d.o.o.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou