Slovenija

Kje bo Dars obnavljal avtoceste letos poleti, kje bodo možni zastoji?

Ljubljana, 05. 06. 2022 07.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Maja Korošec
Komentarji
100

Bližajo se poletne počitnice in dopusti, čas, ko si ponavadi privoščimo oddih in se odpravimo počitniškim avanturam naproti. Če nas pot vodi po avtocestah, lahko dobro voljo skalijo prometni zastoji, ki med drugim nastanejo zaradi obnovitvenih del, saj je toplejši del leta najprimernejši čas za tovrstna opravila. Zanimalo nas je, kdaj in na katerih avtocestnih odsekih Dars načrtuje rekonstrukcijo, ki bi utegnila upočasniti promet. Predstavniki Darsa so pojasnili, da trenutno še niso sklenili pogodb z izbranimi izvajalci. Če jih bodo pravočasno, načrtujejo 11 obsežnejših del, ki se bodo lahko nadaljevala še v naslednjih dveh letih.

Dars si obeta dokončati rekonstrukcijo Leskoškove ceste na severno ljubljansko obvoznico v polni priključek. Dela so sicer stekla konec septembra 2021 in v tej fazi ne vplivajo na promet na sami trasi severne obvoznice H3, so zagotovili predstavniki Darsa. "Rok za dokončanje vseh del je 14 mesecev od uvedbe izvajalca v delo, to je do konca novembra 2022," so povedali.

Ob predpostavki, da bo Dars pogodbe z izbranimi izvajalci sklenil pravočasno, v letu 2022 načrtuje izvedbo 11 obsežnejših del, ki se bodo lahko nadaljevala še v letu 2023 in 2024.
Ob predpostavki, da bo Dars pogodbe z izbranimi izvajalci sklenil pravočasno, v letu 2022 načrtuje izvedbo 11 obsežnejših del, ki se bodo lahko nadaljevala še v letu 2023 in 2024. FOTO: Dars

Na severni ljubljanski obvoznici H3 nameravajo obnoviti še preostali odsek Zadobrova–Šmartinska–Tomačevo. Predvidevajo, da bodo začeli letos poleti: "Promet bo med deli urejen po enem smernem vozišču, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje."

Na vidiku je adaptacija vozišča dolenjske avtoceste na odseku Ivančna Gorica–Bič. Na Darsu računajo, da bodo delavci stroje zagnali letos poleti. Tudi na tem odseku bo promet med deli potekal po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Gradbinci bodo zaorali tudi na hitri cesti Škofije–Srmin, predvidoma letos jeseni. Promet bo urejen po polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Če bo vse teklo po načrtu, bo izvajalec pričel z obnovo vozišča letos jeseni na hitri cesti Vogrsko–Šempeter–Vrtojba. Promet bo speljan enako kot v zgornjem primeru.

Na obzorju je sanacija viaduktov Podmežakla na odseku gorenjske avtoceste mimo Jesenic. Dars ocenjuje, da bi projekt lahko stekel letos jeseni, večina obnove pa bo opravljena v letu 2023: "Promet bo urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, saj gre za območje ceste brez odstavnih pasov."

Obnova predora Golovec 2021
Obnova predora Golovec 2021 FOTO: Dars

Na odseku gorenjske avtoceste Lipce–Lesce–Brezje se obeta preplastitev vozišča, in sicer smernega vozišča avtoceste proti Avstriji. Na Darsu računajo, da bodo gradbeniki k delu pristopili jeseni. "Promet bo med deli še vedno potekal po dveh, sicer zoženih pasovih v vsako smer vožnje, pri čemer bo en pas urejen po polovici avtoceste, ki bo v obnovi," so obvestili.

Letos jeseni je v načrtu pričetek rekonstrukcije vozišča in objektov ter nadgradnja predorov na odseku štajerske avtoceste Slovenske Konjice–Dramlje, ki bo trajala vsaj dve gradbeni sezoni. "Jeseni je predviden začetek pripravljalnih del, ki pa ne bodo bistveno vplivala na potek prometa. Glavna dela bodo opravljena v letih 2023 in 2024. Promet bo med glavnimi deli v predorih in na viaduktih v času poletnih mesecev urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje," so pojasnili predstavniki Darsa.

Dokončali bodo tudi obnovo vozišča na odseku pomurske avtoceste Sv. Jurij ob Ščavnici–Vučja vas. Dela so stekla v začetku maja, zaključena bodo  predvidoma do začetka julija letos, so ocenili pri Darsu in dodali, da je promet speljan po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Preplastitev vozišča načrtujejo na odseku dolenjske avtoceste Kronovo–Dobruška vas letos jeseni. Promet bo urejen kot v prejšnjem primeru. 

Letos jeseni je na vidiku še en projekt – obnova vozne površine na odseku primorske avtoceste Divača–Kozina. Tudi v tem primeru bo promet potekal po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Na slovenskih cestah je poleti več tujcev kot običajno, ki ne poznajo vseh naših cest, zato se kot domači vozniki oborožimo z večjo mero strpnosti, svetuje Dars.
Na slovenskih cestah je poleti več tujcev kot običajno, ki ne poznajo vseh naših cest, zato se kot domači vozniki oborožimo z večjo mero strpnosti, svetuje Dars. FOTO: Dreamstime

Kje Dars napoveduje največ zastojev? 

Dars ni napovedal večjih zastojev zaradi obnovitvenih del za letošnjo poletno sezono. Je pa ocenil, da bo drugače poleti v prihodnjih dveh letih na odseku Slovenske Konjice–Dramlje, saj je cestišče na tem delu brez odstavnih pasov. Sestavni del odseka sta tudi dvopasovna predora Golo rebro in Pletovarje ter viadukta Škedenj 1 in Škedenj 2. Skupaj sestavljajo deset objektov – na vsakem smernem vozišču avtoceste, torej proti Mariboru in proti Ljubljani, sta dva predora, dva viadukta in mostova. "Promet bo med glavnimi deli v predorih in na viaduktih urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, saj drugačne zapore žal ni mogoče organizirati. Ta zapora bo predvidoma potekala v poletnih mesecih leta 2023 in 2024. V vmesnem času se bodo izvajala preostala dela na odseku, ko bo v več različnih fazah promet potekal skozi zapore brez zmanjšanja prometnih pasov in takrat ne pričakujemo daljših obdobij, ko bi zapore povzročale daljše zastoje," so pojasnili na Darsu.

'Vzeti si je treba čas za pripravo na pot, vozniki moramo biti aktivni pri načrtovanju'

Ne glede na zastoje je pomembno, da se vozniki vedno pozanimajo o stanju in razmerah na cestah in se pravočasno odpravijo na pot – po možnosti zelo zgodaj zjutraj ali pozno popoldne, svetujejo pri Darsu. Če ni nujno, naj preložijo vožnjo, še posebno če so izvedeli, da se je na njihovi načrtovani poti zgodila prometna nesreča in so nastali dolgi zastoji. "Tudi ko so posledice nesreče odstranjene, mineta praviloma vsaj dve uri, odvisno od zahtevnosti nesreče, da se promet popolnoma normalizira. Vsekakor pa se ne odpravljajmo na pot v prometni konici. Vzeti si je treba čas za pripravo. Vozniki moramo biti aktivni pri načrtovanju poti," so poudarili.

Če se na pot opravimo dovolj zgodaj, imamo več možnosti, da se izognemo zastojem.
Če se na pot opravimo dovolj zgodaj, imamo več možnosti, da se izognemo zastojem. FOTO: 24 UR

Ob tem so spomnili, da morajo biti kot vozniki strpni in dosledno upoštevati prometno signalizacijo, še posebej pri vožnji mimo delovišč oziroma zapor. Na slovenskih cestah je poleti tudi več tujcev kot običajno, ki ne poznajo vseh naših cest. "Zato se moramo kot domači vozniki oborožiti z večjo mero strpnosti. Predvsem tujci se na svoji običajno dolgi poti po Evropi soočajo z več motnjami v prometu in so nanje pripravljeni, saj so glede na njihove izkušnje pričakovane, medtem ko so nekateri domači vozniki nestrpni in agresivni," so izpostavili pri Darsu in spodbudili vse voznike, naj bodo ob morebitni nesreči ali zastoju zgled drugim in naj se pravilno razvrstijo.

Prometne informacije so na voljo v Prometno informacijskem centru na telefonski številki 1970, na kateri so dosegljivi Darsovi sodelavci za obveščanje o prometu, zastojih, obvozih in stanju vseh državnih cest – ne le avtocest in hitrih cest. O prometu informirajo tudi brezplačni avtomatski odzivnik 080 22 44, spletna stran promet.si, mobilna aplikacija Promet in več medijev.

Predvidljiva in kulturna vožnja je ključ, kako priti do cilja čim bolj hitro in varno

Ob zgoščenem prometu in še zlasti delovnih zaporah je treba dosledno upoštevati predpisano varnostno razdaljo ter voziti strpno. "Kot vozniki moramo čim bolj predvideti promet pred seboj in se tako izogniti nenadnemu zaviranju," so opozorili na Darsu.

Na počutje vpliva tudi poletna vročina, so spomnili na Darsu, zato je dobro imeti v vozilu dovolj tekočine (vode) in potovati v primerno ohlajenih vozilih. "Pravočasno je treba poskrbeti tudi za dovolj goriva, zdravila ... Vročina lahko še poslabša zdravstvene težave ali povzroči utrujenost, zato se za volan usedimo povsem spočiti in zdravi. Na daljši poti načrtujmo več postankov," so svetovali.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (100)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomaž Hacin
08. 06. 2022 17.03
V Italiji 12 km odsek ac dvopasovni pas ob 20- ih zvečer začnejo ven vržejo slabi asfalt poravnajo in navozijo pesek preplastijo z novim asfaltom in gotovo.Ob 6- ih zjutraj ac odprejo in to je to.Pri nas ki pa nimajo strojev pa traja 4 mesece,potem se pa vprašaš kdo je tu nor.Imeli ste čas leta 2019 med korono je bilo zelo malo prometa pa bi to lahko naredili ampak niste ker namenoma delate zastoje.Bo treba v parlament naslovit peticijo da se vam v takih primerih namernega povzročanja zastojev dodeli kazen.
Rde?a pesa in hren
09. 07. 2022 19.32
oježeš
09. 07. 2022 21.06
Neke vrste kazen bi bila že, da zaradi zastojev, ki niso posledica prometne nesreče ali pa tudi, zmanjšajo ceno letne vinjete. To naj bi bila vzpodbuda, da se izšolajo v tujini in potem obnavljajo, kar je sicer treba, ampak bolj konstruktivno in hitreje. Seveda z uporabo kvalitetnega materiala.
Kuku456
05. 06. 2022 18.47
+2
Dobr da mamo poletje in se boljše da mamo Dars to je = katastrofa🔥🤲
bodi
05. 06. 2022 15.16
+3
Kdaj bo tretji pas ,sedaj z zaporami bi lahko tudi začeli z deli tretjega pasu saj je tehnika tako napredovala da se ta dela lahko opravijo v zelo kratkem času ker je že skoraj povsod dovolj prostora za razširitev .Če ste nesposobni potem dajte delo prepustiti drugim kateri bodo brez zavlačevanja in aneksov opravili delo v zelo kratkem času.
vesoljec123
05. 06. 2022 15.08
+1
fant33
05. 06. 2022 14.08
+9
Zadnjih 20 let sam o temu asfaltu beremo…
Uporabnik1921539
05. 06. 2022 13.48
+5
In se....dejansko....kaksna vinjeta.zato,da stojin v koloni.Bolani in le v Sli eniji
Uporabnik1921539
05. 06. 2022 13.46
Hrbatje so zgtadili AC og Zg-Lucko do Jarlovca leta 1972.Pred tednom dni so nehali popravljat mist za Karlovcem.To je vse,kar so popravljali od izgradnje.Celotna Dalmatina je popravljana tu in tam v zinskih mesecih.Naprej:Kompletna cesta od naplatne pistaje Ostrovica do otoka Krka-v letosnji zimi so naredili celo cesto novo.Krcki
Uporabnik1921539
05. 06. 2022 13.47
+3
Most...popravili cez zimo.Kaj pri milem Bogu delaj pri nas nenehno vsako leto na istih idsekih in na istih cestah??????????
prevalanar
05. 06. 2022 13.39
+4
Zanimivo je brati članke o varnosti prometa, kjer so vsi strokovnjaki, kar pa iz njihovih predlogov ni možno razbrati. Vse temelji na nekih prepovedih, ceste pa bi verjetno lahko primerjali s tistimi na vojnem območju Ukrajine. Ker svojega mišljenja Slovenci tako nismo nikoli imeli in smo vedno gledali, kaj delajo drugi in se primerjali, me čudi to, da Avstrija, s katero se v marsičem primerjamo, vendar smo zelo daleč od doseganja primerljivosti, ko zgradi odsek ceste, ta odsek potem vsaj nekaj let ostaja "nedotaknjen" in ga ni treba vzdrževati, pri nas pa so že po nekaj mesecih zapore in omejitve. Zakaj moram jaz plačati kazen, če se prehitro peljem, Dars pa ne, ki me omejuje v vožnji in mi ne omogoča normalnih potovalnih hitrosti na avtocesti za katero sem plačal vinjeto. Torej bi morala biti vinjeta cenejša za odstotke, kolikor sem počasnejši zaradi omejetev ali pa mi policisti pogledajo skozi prste, ko sem na odsekoh, kjer je to možno nadoknadil izgubljeni čas zaradi omejitev. Za nas Korošce pa bi tako moralo biti prenočevanje na Trojanah brezplačno, kadar se najprej s težavo prebijemo skozi Hudo luknjo in nato "počivamo pred trojanskimi tuneli ob zastojih. Tisti dan lahko opravkom v Lj rečeš, adijo.
123soba
05. 06. 2022 13.16
+8
Mi je jasno, da so potrebne obnove. Ampak ko se vozimo mimo slovenskih gradbišč na AC, je običajno na 5.km 50 do 100 gradbenih strojev, od katerih delata 2, enako je z delavci. Od 60 jih delajo trije, 40 jih stoji v rinčkih, 17 jih gleda v telefon. No te lenuhe nihče ne nadzira, vodi, organizira... Na hrvaškem jih je na odseku 15 in vsi delajo. Res čudno, zakaj...
periot22
05. 06. 2022 14.44
123soba lenuhi so njihovi šefi vsaj oni vodijo dela in organizacijo! Vsepovsod v Sloveniji so odprta gradbišča gor pa dva ali eden delavec dela si rezervirajo na večjih lokacijah in ker jim občine prekimavajo lahko dela trajajo v nedogled! Obci narji sami iščejo najcenejšega ponudnika!
oježeš
09. 07. 2022 21.12
Pomembno je, da si izvajalci zagotovijo kšeft, pa če tudi sploh nimajo ljudi ali pošljejo na gradbišče po dva tri delavce. Potem se pač vlečejo dela v nedogled kar pa odgovornih sploh ne moti.
ata_jez
05. 06. 2022 13.00
+2
Takole na prvi pogled ... povsod bodo delali in zastojev ne bo med eno in četrto zjutraj. Vsaj večjih ne. Če ne bo nesreče.
tali?ni tom
05. 06. 2022 12.44
+8
problem je v tem da so to nove,relativno nove avtoceste in skoraj nemogoče je da je vse v teh parih letih popolnoma uničeno,da se popravlja vsako leto,ponekod že večkrat! se mal po hrvaški cijazim včasih,kar nardijo,nardijo zares,da je potem vsaj deset let mir,pri nas e pa dela za dve,tri leta!
daiči
05. 06. 2022 13.03
+2
Ceneno delajo ker je cenej ceneno delat. V USA pod asfalt zabetonirajo pol metra armiranga betona, pol je pa 100 let mir. Sam neki to košta.
Zetos
05. 06. 2022 13.05
+2
Vsako leto popravljajo izključno ker denar mora krožit, ne ker je pokvarjeno.
Zetos
05. 06. 2022 12.10
+8
V razvitih državah to počnejo ponoči ob reflektorjih!
soseda
05. 06. 2022 12.41
+1
Ane in potem podnevi spustijo promet čez gradbišče. Le čevlje sodi naj kopitar.
Mickay
05. 06. 2022 12.10
+9
DARS dela po načelu naredi tako zanič, da ko je konec dela, lohka takoj začneš popravljat, ta scena, režija in glavni ter pomožni igralci.
Mickay
05. 06. 2022 12.11
+2
Takoj ko začno popravljat že vedo, zakaj kaj in kako do naslednje FLIKE..
Xxdproxx
05. 06. 2022 11.59
+2
Kaj pol? Je AC policija zazeljena al ne?!
111111112
05. 06. 2022 11.47
+0
Stranske ceste so čisto vredu kakšna primorska sploh če gledamo iz lj do Postojne.. Odlična cesta.. In še živ ostaneš.. Na ac so itk kamikaze, če se ne pelješ vsaj 160 nisi naredil nič..
Uporabnik1921539
05. 06. 2022 11.25
+3
Saj ven,razumem...Res lepo zapisano retiricno vprasanje.Ker v Slo pa res ne gre,da prav vsi turisti in ostali ne bi doumeli,da mi delamo.Vsako leto.Na istih cestah in njih odsekih.In pa...na ta nacin dobimo obcutek,de je Slo zelo velika
ZeeZee80
05. 06. 2022 11.14
+6
Predvidevam,da ker je turistična sezona že tu,da bodo dela potekala tudi po 16.uri, oz. na tri izmene, pa tudi čez vikende in praznike, da bi bila tako škoda čim manjša, ter dela opravljena maksimalno hitro,a ne? 😎😎😎
oježeš
09. 07. 2022 21.15
Vprašanje če imajo toliko delavcev. Ker šefi imajo krasne plače, delavci pa tko tko in potem se raje zaposlijo kje drugje.
uleda
05. 06. 2022 11.13
+12
Dars ima zanimivo politiko. Bog ne daj da se zapelješ na avtocesto brez vinjete. Takoj 300 eur kazni in nakup vinjete . Ko pa se jaz po polžje premikam zaradi njihovih del kljub kupljeni vinjeti je pa ok. Kasiraj takrat ko boš sposoben zagotovit normalno premikanje do takrat pa želimo vrečilo denarja ili pa kazen za DARS.
daiči
05. 06. 2022 11.18
+3
kako boš pa naredu večjo pretočnost, če folk niti 100 ni sposobn pelat na prehitevalnem pasu ?
daiči
05. 06. 2022 11.20
+1
Plus tega majo avtoceste dva pasova, prometa u konicah je pa za 4 pasove, ceste so ble narejene k je bil še po en avto pr bajti, donso so pa po štirje avti pr bajtah
uleda
05. 06. 2022 12.38
+1
Drži, kako bodo naredili pretočnost je pa rešitev že v tem da ne pacajo ravno takrat ko je največ avtov na cesti. Ponoči in reflektorji in to je to. Samo potem je treba nočne plačat.
slovenec12
05. 06. 2022 11.02
+4
Med korono ni blo casa ...🤢🤢🤮🤮
slovenec12
05. 06. 2022 11.02
+2
Med korono ni blo casa ...🤢🤢🤮🤮