Slovenija

Mobilne telefone odklepali kar z nosovi

Kranjska gora, 07. 01. 2024 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tina Hacler
Komentarji
10

"Letošnja Lisica je bila ena izmed napornejših do sedaj," so jasni tisti, ki so se v nemogočih vremenskih razmerah spopadli s pripravo proge za najboljše smučarke na svetu. V dežju in snegu, ki sta od petka močila Kranjsko Goro, so morali zaslone na mobilnih telefonih pogosto odklepati kar z nosovi, saj so v premrlih prstih izgubili ves občutek.

"Ves december smo se skupaj z žičničarji trudili izkoristiti vsako minuto za izdelavo snega. Z ratrakisti smo ure in ure skupaj razporejali sneg po 'gorenjsko'. To pomeni, da smo izkoristili vsak kubični meter za pokrivanje celotne proge," je vodja priprave proge Gorazd Bregant za 24ur.com opisal težave, s katerimi so se soočali v zadnjih tednih.

Po tem, ko se je znamenita Zlata lisica iz Maribora tudi uradno odselila v Kranjsko Goro, je pripravo tekmovalne proge prevzel tamkajšnji Alpsko smučarski klub (ASK). Gre za ekipo neutrudnih delavcev, ki so sicer pisana paleta vseh poklicev. Skupni sta jim pripadnost skupini in ljubezen do športa, saj so vsi prostovoljci, že vrsto let pa skrbijo tudi za Pokal Vitranc, ko na podkorensko strmino pridejo najboljši smučarji sveta.

"Mile zime zadnjih let in desetletij nam vsako leto prinesejo borbo ... Na dneve tekmovanj se pa ponavadi narava obrne s padavinami, ki so takrat samo veliko breme," pravi Bregant.

Tudi tokrat ni bilo nič drugače, sivi oblaki so začeli že v petek požirati še zadnje koščke modrega neba in konec tedna je bil ves čas moker. Sprva je deževalo, nato snežilo, predvsem v zgornjem delu proge, potem so se snežinke spet spremenile v nadležne kaplje.

Vreme je nekoliko ponagajalo.
Vreme je nekoliko ponagajalo. FOTO: Damjan Žibert

Števec gledalcev se je v slabih vremenskih razmerah ustavil pri 3217, ciljna arena bi jih lahko sicer sprejela skoraj še enkrat več. Če je v soboto za ples v dežju skrbel Magnifico, so v nedeljo med odmorom na oder stopili Čuki, gledalci pa so navdušeno pozdravili tudi Retro band, ki jih je z upodobitvijo smučarskih legend, kot so  Alberto Tomba, Ingemar Stenmar in Michael von Grüningen, z glavo levo - desno razplesal ob zvokih svoje legendarne uspešnice Cik Cak.

V ciljni areni so sicer prednjačili Slovaki, ki so na nedeljskem slalomu končno prišli na svoj račun, saj je njihova junakinja Petra Vlhova po nehvaležnem 4. mestu v vesleslalomu tokrat zmagala. "Ampak vseeno en dan prepozno," potožijo Marian, Patrik, Oliver in Michal, ki smo jih v soboto spoznali kot velike veseljake. "Zdaj pa ne moremo niti pošteno nazdraviti, saj se že odpravljamo za volan in čaka nas več ur vožnje," poklapano pomahajo v pozdrav. 

Bo pa verjetno spet kmalu priložnost za veselje, saj je Vlhova tudi letos v odlični formi. Nova priložnost za slovenske navijače, ki zaradi ne najboljših predstav slovenskih lisičk tokrat niso prišli na svoj račun, bo že čez dva meseca. Morda bo marčevsko nebo takrat bolj prijazno do obiskovalcev in delavcev na progi.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentator aligator
08. 01. 2024 13.55
+1
A so klicali taxije za MB?😄
BakaŽvaka
08. 01. 2024 11.45
+4
ZLATA LISICA se MORA vrnit v Maribor in konec. Če spodaj ni snega, je pa na Arehu! Ni hudič, da se na celi strmini v dolino ne najde primeren plac za izvedbo tekme!! Danes ponoči ga je nametalo in ga je ziher 50 canti.
BakaŽvaka
08. 01. 2024 11.43
+0
Kam jim nakažemo denar? Kot Zajcu mislim, ker je rešo Slovenijo sam!
Lorelai
07. 01. 2024 21.49
+14
Kje so pa slike odpiranja telefonov z nosom?? 🙈🙈🙈
Sailer2
07. 01. 2024 21.44
+1
Sej to je nekako to, najboljše da greste v tej državi nazaj na "sulice" ter vozite tisti slalom! Ne me narobe razumeti, vsekakor je potrebno znanje za tisto tudi ampak žal...fali vam sproščanje kant pri slalomu oz. vas začne metat kot na rodeu in niti eden še do sedaj od Slovencev tega ni znal pobrat!
mojcd
07. 01. 2024 21.37
+9
Niti -5 ni bilo!!!!
Rožle Patriot
07. 01. 2024 21.29
+16
To ni nič. Jest odklepam svojega s tamalim .. !
mojcd
07. 01. 2024 21.37
+6
RSBTT8
08. 01. 2024 08.12
+3
BakaŽvaka
08. 01. 2024 11.47
+1