Slovenija

Pahor posredoval predlog za viceguvernerja Banke Slovenije

Ljubljana, 25. 11. 2022 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je predsednici Državnega zbora Republike Slovenije Urški Klakočar Zupančič posredoval predlog za imenovanje člana Sveta Banke Slovenije – viceguvernerja. Za imenovanje je predlagal prof. dr. Marka Pahorja.

Sedanjemu viceguvernerju Jožefu Bradešku februarja 2023 namreč poteče mandat, je sporočil guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle.

Pahor se je po presoji kandidatur, prispelih na javni poziv, in po opravljenih posvetovanjih z vodji poslanskih skupin v državnem svetu odločil, da za mesto člana Sveta Banke Slovenije, viceguvernerja, predlaga kandidata Marka Pahorja, rednega profesorja na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Marko Pahor
Marko Pahor FOTO: POP TV

Predsednik republike ocenjuje, da je kandidat zaradi svojega strokovnega znanja in dolgoletnih izkušenj, tako v domačem kot mednarodnem okolju, primeren kandidat za predlagano mesto, užival pa naj bi tudi zadostno podporo za izvolitev v državnem zboru.

Kandidat za mesto  člana Sveta Banke Slovenija – viceguvernerja se bo še pred odločanjem v državnem zboru predstavil javnosti na javni predstavitvi v Predsedniški palači predvidoma v ponedeljek, 5. decembra 2022.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

setisfekšn
26. 11. 2022 08.22
+0
Meni ta izbira predsednika ni! žal se mi ne zdi kreatura in nasploh za predsednico!ne vem zakaj,logar pa sploh ne bi smel bit!edini primeren kandidat je bil bergles človek zrel z iskušnjami pravega videza za predsednika ne razumem ljudi da nimajo lastne presoje ampak se vedno pustijo voditi kot ovce in to je žal to!!
flojdi
25. 11. 2022 20.27
..vice ..ali ..vici..ok..nimam pojma;kot se mnogi ne
Apoteka
25. 11. 2022 16.42
+3
V redu izbira,samo Barbika bi se lahko že speljal.
Banion
25. 11. 2022 16.07
+2
pahor je odloćil, ja seveda v sanjah, tule je imel prste vmes oni ki se ima za uglednega bančnika in vedri ter oblači kot pahorjev svetovalec. Najlepša službeno mesto je biti svetovalec, če je šef pameten me rabi svetovalcev, če je neumen mu je brez veze kar koli svetovati