Tujina

Državni sekretar ZDA Mike Pompeo na obisk k Vladimirju Putinu

Soči, 11. 05. 2019 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
A.K. / STA
Komentarji
7

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo v ponedeljek odrine na pot v Rusijo, kjer se bo v torek v Sočiju srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom ter kolegom Sergejem Lavrovom. Na mizi bo celotna paleta bilateralnih in multilateralnih izzivov.

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo v ponedeljek odrine na pot v Rusijo. Tam se  bo sestal z osebjem veleposlaništva in v torek tudi z ameriškimi poslovneži v Rusiji. Namerava tudi položiti venec pred grobnico neznanemu vojaku v čast žrtvam boja proti nacizmu med drugo svetovno vojno.

Po nedavnem telefonskem pogovoru, ki je trajal uro in pol, sta se Trump in Putin skupaj smejala zadevi, ki jo je Trump novinarjem opredelil kot rusko prevaro.
Po nedavnem telefonskem pogovoru, ki je trajal uro in pol, sta se Trump in Putin skupaj smejala zadevi, ki jo je Trump novinarjem opredelil kot rusko prevaro. FOTO: AP

V Soči bo na srečanje s Putinom in Lavrovom odpotoval v torek popoldne. State Department pravi, da bodo visoko na seznamu dnevnega reda nadzor nad oborožitvijo in številni izzivi, kot so Ukrajina, Venezuela, Iran, Sirija in Severna Koreja.

Govorili bodo o ruskem vpletanju v ameriške volitve

State Department je celo priznal, da bodo govorili o ruskem vpletanju v ameriške volitve in volitve drugje po svetu, kar je nekaj, česar predsednik ZDA Donald Trump še vedno ne sprejema, ampak zaupa Putinu, ki mu vpletanje zanika.

Po nedavnem telefonskem pogovoru, ki je trajal uro in pol, sta se Trump in Putin skupaj smejala zadevi, ki jo je Trump novinarjem opredelil kot rusko prevaro. Mislil je na preiskavo vpletanja Rusije v volitve.

Ne glede na Trumpa, Pompeo trdi, da še nobena vlada v ameriški zgodovini ni bila tako ostra do Rusije, kot je sedanja. To občasno izjavi tudi Trump.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DejmoSeDol
11. 05. 2019 10.30
+0
"State Department je celo priznal, da bodo govorili o ruskem vpletanju v ameriške volitve in volitve drugje po svetu, kar je nekaj, česar predsednik ZDA Donald Trump še vedno ne sprejema, ampak zaupa Putinu, ki mu vpletanje zanika." Seveda, zakaj bi zaupal lastnim obveščevalnim službam, ko pa ti bivši KGB-jevec reče, da niso nič krivi ... Kako lepo je, ko lahko rpedsedniku ZDA enostavno poveš, kaj naj misli, in to tudi naredi.
antilevi?ar
11. 05. 2019 09.57
+3
Pompino naj ne hodi k Putinu, ker se mu bo zaletelo.
KladivoSi
11. 05. 2019 09.50
+7
Trump nima primernega duševnega nivoja za takšna srečanja..?! Mali pokončni rus in velki blond klovn, primerjava v živo bi bla preveč očitna..
nikhrast
11. 05. 2019 17.37
-3
Zdaj se video predvaja vsepovsod kako se je Putin spotaknil na preprogi, potem pa da je dal nekaj ducat golov.
Devilz Pff
11. 05. 2019 08.44
+3
Pompeo je najbolj krvoločen človek na svetu. Celo bolj od McCaina.
Krainerland
11. 05. 2019 10.06
+3
To je ameriška hard linija, kot pri nas Janša. Ljudje katere je treba podpirati.
DejmoSeDol
11. 05. 2019 10.28
+6
A McCain naj bi bil drugi najbolj krvoločen človek na svetu? Bolj od severnokorejskega diktatorja in afriških vojaških poveljnikov? Za Johna Boltona še nisi slišal?