Tujina

Andrew Tate – učitelj za prave moške

Ljubljana, 14. 01. 2023 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ana Pavlič
Komentarji
68

Lansko leto bi moralo zaznamovati dejstvo, da je beseda femicid postala ena izmed nominirank za besedo leta. Če nas ob tem ni postalo močno kolektivno sram, saj za nominacijo stoji čedalje večje število smrti žensk, ki jih ne moremo preprečiti, bi nam hudo lahko postalo še ob dejstvu, da je še v naši podalpski enklavi očitno postalo zelo nevarno, neprimerno in bogokletno se oklicati za feministko in javno podpreti feminizem. Kako bomo prišli do enakosti, če ne prepoznamo neenakega in podrejenega mesta, iz katerega ženske stopamo v družbo?! Pa na tujem, kako se je začelo staro novo leto?

Na Hrvaškem vitezi brezmadežnega Marijinega reda vsako prvo soboto v mesecu še vedno klečijo na trgih in molijo za vrnitev pravih vrednot in za jasne vloge v odnosih: Moški naj hrepenijo po spoštovanju, ženske pa po ljubezni! Ob tem je še Andrew Tate, eden najbolj uspešnih učiteljev vrnitve prave in zdrave moškosti, pristal za zapahi, potem ko je premoženje ustvaril z izkoriščanjem in zlorabljanjem žensk. Nemogoče je, da je vse to povezano, kako bi le bilo – v tem podivjanem modernem svetu, ko moškim feministke ne dovolijo več, da so moški. Ali pač? 

Andrew Tate
Andrew Tate FOTO: Instagram

Evangelij po Tatu

Vsi že vemo, da je Andrew Tate zaslovel tako kot večina bodočih gurujev za (samo)pomoč in analitikov velikih družbeno-političnih sprememb – udeležil se je resničnostnega šova, iz katerega je bil odstranjen, po tem ko se je pojavil posnetek njegovega napada na žensko, ki se je je lotil s pasom. Od tam do milijonarja pot ni bila preveč zahtevna. Kot pravi Tate, pravi moški svojega uspeha ne gradi na uspešnem opravljanju svojega dela (to je rezervirano za zgube), namesto tega se vse podredi in vrti okoli denarja. Uspeh je enako denar. Še sreča, da pravi moški živijo tukaj in zdaj, ko jim ekonomski sistem in psihološki profili naše družbe omogočajo take vrste triumfa. Saj veste, najbolj važno je postati zavidanja vreden v očeh tistih, ki te opazujejo. Naključje? Niti ne. V evangeliju po Tatu navdih iščejo povprečni zagovorniki znanosti (agresija je moškim prirojena, podobno kot biološka potreba žensk, ki si iščejo najboljšega partnerja zato, ker si s tem podaljšujejo svojo možnost preživetja) in udomačeni šovinisti, ki si naglas in javno ne upajo priznati, da bi bilo živeti res dobro, če bi se jim v postelji nenehno menjavale 18- ali 19-letnice in če bi vse ženske tega sveta končno dojele, da je njihova naloga, da so doma, rojevajo in razmišljajo predvsem o tem, kako povišati ugled svojemu moškemu. In zelo pomembno – da bi vse feministke (pripadnice res skrajno neumne in bedne sorte ljudi) že enkrat utihnile.

Besedilo je bilo pripravljeno v sklopu projekta Homopolitikus, političnega think tank Inštituta za politični menedžment. Kolumna izraža stališče avtorja in ne nujno tudi uredništva 24ur.com.

Univerza po Tatu

Kakšno sprenevedanje si dovoljujemo, če se pretvarjamo, da njegova popularnost in teoretiziranje, ki si ga je ogledalo več milijonov ljudi (ob tem, da je bil Tate v lanskem letu ena izmed 10 najbolj pogostih iskanj na Googlu), nimata realnih učinkov in posledic? Da njegovi nauki niso vpisani v pričakovanja, odnose in travme?

V splošni kulturni sprejetosti nasilja in šovinizma, ko se glasno in pogumno kliče po vrnitvi patriarhata, so Tata kot učitelja mladih in pravih moških pomagali ustoličiti nekateri njegovi starejši prijatelji, recimo Donald Trump in Elon Musk, ki mu je po nakupu Twitterju omogočil veliko vrnitev nazaj na to omrežje, po tem ko je bil izgnan iz praktično vseh najbolj znanih mest virtualnega komuniciranja. Na Twitter se je vrnil kot žrtev cenzure, ker je samo izrazil svoje mnenje o tem, da bi ženske lahko prevzemale svoj del odgovornosti, kadar so žrtve spolnega nasilja. Tako je to z mnenji v demokraciji in svetu, ki naj bi mu zavladale ženske.

Njegovi zagovorniki, ki si poleg pogleda na ženske z njim delijo še ostala skrajna politična stališča, so pod bremeni zgodbe o cenzuri, krivici in lažeh mainstream medijev in politike prepričani, da so oni mesije, ki lahko razblinijo matrico. Ko svojo vero razodevajo, največkrat žalijo, ponižujejo, dehumanizirajo, razpihujejo sovraštvo in odkrito napeljujejo k nasilju, ob tem pa se sklicujejo na svobodo govora in številne podpornike, zveste slušatelje, ki si teh vsebin očitno želijo. Tate jim je – ljudski, kot je – prijazno ustregel, ko je v letu 2021 ustanovil univerzo Hustlers, ki je mlade fante učila o uspehu, denarju, naložbah in ženskah. Univerza je vmes zaprla spletno stran, nauk pa ostaja in vztraja.

KOMENTARJI (68)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User587124
15. 01. 2023 09.03
+2
Jaz osebno ne verjamem niti 1 obtozbi. Prvi, ki pride ven, da podpira druzinsko zivljenje in pove stvari po resnici se ga linca. Raje zaprite polovico zensk v ZDA, ki ne bi nikoli imele otrok oziroma bi naredile splav v 9.mesecu nosecnosti, ker misli, da je to njena pravica, da ubije razvitega otroka ter bi bile samske in to tako, da ima mogoce samo psa, ker otroci so fuj, pes je pa super. Ker treba samo uzivat. Nato iz dolgocasnosti se parkrat zamenja spolno usmerjenost ker je to "in". Halo druzba! Bolanooo! A to naj podpiram? Danes je zalostno, ko reces, da je "naloga" zenske da rodi potomca (ena izmed, oziroma se pricakuje, ce zdravje dopusca). Zakaj pa ima maternico pa jajcnike? Za okras? Za redne kontrolne preglede? A je to nekaj slabega imeti otroka? Drugo je, ce zdravje ne dopusca. Namesto da se podpirajo prave stvari se preko druzabnih omrezij reklamira bluzerstvo, razvrat, milijonarje in opijanje do nezavesti z vsemi moznimi substancami kot smisel zivljenja. Obup!
Ivar The Boneless
14. 01. 2023 17.27
+4
Moške copate talajo minuse 🤣
Mladi? Plasto
14. 01. 2023 14.02
+5
na tubi je ženska iz posnetka ,ki je kao dobila s pasom povedala , da je bila to sexi predigra s katero se je strinjala :) ......
Ivar The Boneless
14. 01. 2023 13.22
+2
Ok se mi je zdelo, da sem povedal prevec odkrito. Saj mislimo pa vsi isto. LP
Ivar The Boneless
14. 01. 2023 13.25
+0
Sicer pa obozujem zenske. Raje imam zensko druzbo kot mosko. Veliko zensk je super. Problem so ekstremi.
spectator935
14. 01. 2023 13.21
+1
Človeku je uspelo, da ni suženj sistemu. In zaradi tega, ga le ta z vsemi svojimi močmi blati in poskuša utisat. Je zagovornik moških in žensk, hkrati pa nasprotnik tistih ki trdijo, da niso nobeno od tega dvojega
Ivar The Boneless
14. 01. 2023 13.24
-1
Se totalno strinjam. Tako kot so med covid 19 naprimer Malonea. Ce ne plavas z narativo s tokom te unicijo. Ce si slaven in imas vpliv seveda.
GavinM
14. 01. 2023 13.16
-1
Model 😎😎
Uporabnik1921539
14. 01. 2023 13.13
+1
Pravih moskih je danes bore malo.Poglejte na ulice,na Tv.ce so to moski....
Ivar The Boneless
14. 01. 2023 13.17
-1
To je rezultat skrbno nacrtovanega pranja prek medijev, igric, aplikacij in socialnih omrezij.
Omas1313
14. 01. 2023 13.11
+4
Pravi moški ne rabi takega učitelja😜
Ivar The Boneless
14. 01. 2023 17.26
+0
Potem kung fu mojster ni imel nikoli učitelja?
Spalec
14. 01. 2023 12.57
+7
Kako bomo prisli do enakosti??? Naj mi feninistka pokaze en sam zakon ki je zanjo drugacen. Pri locitvah lahko vidimo kdo je vecinoma na slabsem....
grgo69
14. 01. 2023 12.48
+3
Car ki misliz svojo glavo in je zelo pameten biu je celo prvak v šahu in si upa povedati kaj misli medtem ko 90% sploh ne misli s svojo glavo ampah so jim je njihovo razmisljannje vsili mediji, zato takoj ko se z necemu ne strinjajo z vami vas zacnejo oznacevati z šovinistom, rasistom itd namesto da bi spustili v debato
štrekeljc
14. 01. 2023 14.47
-2
Mislim, da si nekaj močno zamešal. Šahist je bil oče tega runklja, ne on!
+3
Kere barve je tvoj Bugatti?
Delboy Trotter
14. 01. 2023 12.06
+16
"potem ko je premoženje ustvaril z izkoriščanjem in zlorabljanjem žensk." On ni nobene ženske prisilil da se prostituira na internetu, same so se tako odločile ker jim moderna družba to dopušča. Za te svobode so se pa prav feministke borile. Ironično, a ne?
-4
What color is your Bugatti?
bb996
14. 01. 2023 12.03
-4
se vid ta ganci faca
Ivar The Boneless
14. 01. 2023 11.59
+10
Kje pa ni enakosti? Zenske prasam vas. Ali smo nenenakopravni? A sploh slisite kaj feministke govorijo? Da bi pobile vse moske. Ok, boste pa z banano.
Ivar The Boneless
14. 01. 2023 12.06
+11
Vse to je samo odgovor na zenska gibanja, ki zanicujejo moske. A so feministke mislile, da bodo moski klecali, jim kupovali stvari in jih kovali v zvezde? No vam povem da ima vsaka sila protisilo. Oba pogleda pa sta zgresena. Moski je moski, zenska je zenska, oba spola sta drugacna in imata prednosti in slabosti. Enaki ne moremo biti, lahko smo pa enakopravni.
štrekeljc
14. 01. 2023 11.56
+9
Pravi moški ne nosi copatk z leopardjim vzorcem. Take copatke nosijo poženščeni omega samčki, najverjetneje homoseksualci.
Gratitude
14. 01. 2023 12.09
-2
Nosim legice in še marsikaj drugega, in uživam a svojo partnerko kot si ne bi mogel nihče predstavljati. Oblačila niso merilo za presojo, ki to ni. Temveč je to tvoje že opravljanje.
Gratitude
14. 01. 2023 11.34
-2
Gre za odkritega sovražnika žensk - torej prikritega homoseksualca. In vsi, ki ga poveličujejo so mu enaki. Brez jajc, da bi sami sebi priznali, kaj potrebujejo v življenju. Mi, ki častimo in ljubimo in cartamo ženska bitja, vemo zakaj. Ker je tako prav in pričakujemo v zameno enako mero ljubezni in nežnosti in jo tudi dobimo.
JOSEPH HAYDN
14. 01. 2023 11.23
+8
Nevarno je reči, da si feministka. Probajte reči, da temu nasprotujete, potem te raztrgajo. Imamo več primerov v našem prostoru, ki so nasprotovali tej ideologiji in so sedaj popolnoma onemogočeni ter se jih preganja, kot da so kužni
Kuku456
14. 01. 2023 10.56
+15
Toj sanjski moški za sedanje mule dnar nc delat pa da je frajer.. Pa prazna glava
Rodion Raskolnikov
14. 01. 2023 10.45
+11
Zdaj nam je Ana povedala, da se desci učimo socialnih veščin in žvljenskih filozofij na instagramu, tweeterju in tiltoku! Vedno se rad argumentirano pogovarjam z odprtimi, kritičnimi in inteligentnimi feministkami.