Tujina

Papež zapustil bolnišnico: Še vedno sem živ

Vatikan, 01. 04. 2023 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Papež Frančišek je danes zapustil rimsko bolnišnico Gemelli, kjer je preživel tri noči na zdravljenju zaradi bronhitisa. Ob odhodu se je pošalil z verniki in novinarji, ki so ga čakali pred bolnišnico, in dejal, da je "še vedno živ". Sporočil je, da se bo udeležil maše na cvetno nedeljo na Trgu svetega Petra.

Papež Frančišek je zapustil bolnišnico
Papež Frančišek je zapustil bolnišnico FOTO: AP

86-letnega papeža so zadržali v bolnišnici v sredo, potem ko je v prejšnjih dneh tožil zaradi težav z dihanjem. Ob današnjem odhodu iz bolnišnice je izstopil iz avtomobila, ki ga je prevažal, se nasmejal in pošalil z množico, nato pa se je odpravil v Vatikan, da bi začel s pripravami na najpomembnejši teden v krščanskem koledarju.

Papeževa bolezen je sprožila vprašanja, ali bo lahko sodeloval pri bogoslužjih v velikem tednu in ob veliki noči, ki velja za najpomembnejši krščanski praznik. Frančišek običajno vodi praznovanja, ki se začnejo ta konec tedna s cvetno nedeljo. Papež je novinarjem pred bolnišnico povedal, da se bo udeležil maše na cvetno nedeljo na Trgu svetega Petra, ki predstavlja začetek tedna dogodkov do velike noči.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sveti oče je bil videti zdrav, vendar je govoril tiho. Ob odhodu iz bolnišnice je objel par, ki je v nedeljo zvečer izgubil hčerko, poročajo italijanski mediji.

V petek je papež v bolnišnici obiskal otroški oddelek za onkologijo. Bolnikom je razdelil čokoladna velikonočna jajčka in celo krstil nekaj tednov starega dečka, je razvidno z videa, ki ga je objavil Vatikan.

Tiskovni predstavnik Vatikana Matteo Bruni je še povedal, da je Frančišek v petek v zasebnem papeškem apartmaju bolnišnice v 10. nadstropju prebral časopise. V četrtek zvečer je jedel pico z bolnišničnim osebjem.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jahta
01. 04. 2023 15.23
+1
Odgovarja vsem v vrsti ki čakajo na njegov odhod. Žalostno, a žal resnično. To je vrnitev na začetek krščanstva ,Cerkev je potrebna očiščenja in temeljite prenove brez zlatih plaščev , prstanov in dvorcev ....in tega gospoda noče,zato jim Papež Frančišek trn v peti.
prašek
01. 04. 2023 15.03
+1
Mislim da je po Janezu XXIII najboljši papež !!!!!
Top Gun
01. 04. 2023 13.35
-4
Bronhitis ni za v bolnišnico!
robespierre16
01. 04. 2023 13.13
-2
Če se lahk on šali....se bom še jaz....sej ne boš dolg.....😂😂😂😂😂😂😂😂
pekoči paradižnik
01. 04. 2023 13.24
+6
robespierre16
01. 04. 2023 13.28
+0
😂😂😂😂😂😂😂😂....a on a jest....