Tujina

Po neurju, ki je vzelo tudi življenja, še sneg. Kandidat zaključil kampanjo

Berlin, 31. 01. 2022 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je sever Evrope prizadelo neurje, ki je za seboj pustilo veliko škode, ugasnilo je tudi več življenj, zdaj na nekaterih prizadetih območjih pričakujejo še obilno snežno pošiljko. V Avstriji medtem opozarjajo na povečano nevarnost snežnih plazov.

Sever Evrope odpravlja posledice neurja, ki je terjalo več življenj. V Veliki Britaniji sta umrla dva človeka, o eni smrtni žrtvi poročajo še iz Nemčije, Danske, Poljske in Češke. 

Kot vse kaže, pa vremenskih nevšečnosti še ni konec. V Nemčiji se nadaljuje vetrovno vreme, pristojni pa opozarjajo, da bo dele države, med drugim Bavarsko, prizadelo še močno sneženje. Nad 1000 metri naj bi postreglo s količinami med 50 in 70 centimetrov snega, pod 1000 metri naj bi ga zapadlo od 30 do 50 centimetrov.

Neurje je medtem na otoku Langeoog v morje odneslo na tisoče kubičnih metrov peska. Plaža in skladišče peska, ki sta bila nazadnje poplavljena leta 2020, naj bi varovala sipine in otoško skladišče pitne vode, a je bilo neurje premočno. Še vedno ni jasno, v kolikšni meri je zdaj ogrožena oskrba s pitno vodo, poroča focus.de.

Nevihtni sunki so močno prizadeli tudi severnomorski otok Wangerooge: tudi tu je odneslo metre plaže. Samo to zimo je v Severno morje izginilo okoli 70.000 kubičnih metrov peska na plaži. Pristojni pravijo, da bo potrebnega precej dela, da bodo plažo spet uredili. 

V Beelitzu (Potsdam-Mittelmark) medtem žalujejo za pešcem, ki ga je usodno poškodoval volilni plakat, ki se je zrušil zaradi močnega sunka vetra. 

Plakat je bil postavljen pred volitvami, ki bodo naslednjo nedeljo v Potsdam-Mittelmarku. Kandidat Piratov Meiko Rachimov je po nesreči sporočil, da zaključuje svojo kampanjo. 

V Avstriji opozorila pred snežnimi plazovi

Do meter novega snega bo te dni zapadlo tudi v sosednji Avstriji, kjer opozarjajo, da dodatna količina snega in močan veter pomenita nevarno kombinacijo v gorah. 

Nevarnost snežnih plazov se je med tednom močno povečala zlasti v severnih Alpah zaradi snežnih gmot, ki jih prenaša veter, opozarjajo. Razglasili so najvišjo stopnjo nevarnosti snežnih plazov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PomisliNaSonce
01. 02. 2022 15.49
Kdor nima sonca ima oblake