Tujina

Tobago onesnažil naftni madež s skrivnostne ladje

Port of Spain, 14. 02. 2024 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Tobagu poskušajo omejiti širjenje naftnega madeža, ki je onesnažil že več plaž na tem karibskem otoku. Širi se iz skrivnostne ladje, ki se je pretekli teden prevrnila v bližini obale, ne da bi prej poslala klic na pomoč. Kdo je njen lastnik, oblastem ni uspelo ugotoviti, prav tako ni sledu o posadki.

V Trinidadu in Tobagu hitijo, da bi ustavili širjenje naftnega madeža, ki je že onesnažil več plaž na jugozahodni obali Tobaga, poroča Euronews.

Nafta izteka iz skrivnostne ladje, ki se je pred enim tednom prevrnila v bližini obale, ne da bi prej oddala klic na pomoč. O posadki ni ne duha ne sluha, prav tako jim še vedno ni uspelo ugotoviti, kdo je njen lastnik. Tako tudi odgovora, koliko nafte je na danes na pol potopljeni ladji, nimajo. Potapljači so poskušali zamašiti luknjo, a žal neuspešno. 

Predsednik tamkajšnje vlade Keith Rowley je po ogledu prizorišča dejal, da se spopadajo z izrednimi razmerami. Prioriteta je zaustavitev iztekanja, šele potem bodo lahko vse moči usmerili v čiščenje. To sicer že poteka, na delu je več sto prostovoljcev, za zdaj so ugodne tudi vremenske razmere. 

Nesreča se je zgodila tik pred pustnim karnevalom, enim od viškov turistične sezone. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aleš Hartner
14. 02. 2024 15.37
+2
Res skrivnostna ladja, niti fotografije jim ni uspelo napraviti, ker se ladja očitno uspešno izogiba fotografiranju. Ne veš, kdo je tu nor.
Nace Štremljasti
14. 02. 2024 13.00
+0
kako to da jenkiji ne vedo kjer vse vedo samo pri sebi doma pa ne
Anion6anion
14. 02. 2024 12.11
+2
Ker nafta ni izgorela smo prihranili temu ustrezno izpust ogljicnega odtisa 🙆😜
proofreader
14. 02. 2024 10.27
+0
Gratis nafta? Golob pa draži.