Tujina

Varnostnik Andrewa Tata: Priče so mlade in neumne

Bukarešta , 17. 01. 2023 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodja varnostnega osebja kontroverznega vplivneža Andrewa Tata je v intervjuju podal svoje misli o obtožilnih pričah. Po mnenju varnostnika Bogdana Stancuja so priče "mlade in neumne", sam pa, kot pravi, verjame v Tatovo nedolžnost. Andrew Tate in njegov brat Tristian sta trenutno v 30-dnevnem zaporu v Romuniji, kjer policija preiskuje obtožbe o trgovini z ljudmi, spolnih zlorabah in posilstvu. Oba obtožbe zanikata.

Vodja varnostnega osebja Bogdan Stancu je v intervjuju za CNN povedal, da je bilo v zadnjih dveh letih na posestvu Andrewa Tata več kot 100 žensk. Te so bile navadno mlajše od 25 let, njihove življenjske stroške pa je plačeval Tate. "Nekatere ženske so napačno razumele to resničnost in so menile, da bodo postale njegova naslednja žena. A ko so spoznale pravo resničnost, se ni bilo več težko spremeniti iz prijateljice v sovražnico in na policijo podati obtožbe," je povedal Stancu in s tem impliciral, da so podane obtožbe lažne.

Andrew Tate (levo) in njegov brat Tristian (desno) zanikata vse obtožbe.
Andrew Tate (levo) in njegov brat Tristian (desno) zanikata vse obtožbe. FOTO: AP

Na vprašanje, zakaj dvomi v pričevanja, je varnostnik odgovoril, da so priče "mlade in neumne". Pri tem je dodal, da v "Andrewa nikoli ne dvomi". Stancu je dodal, da je v zadnjih dveh letih, odkar dela za Tata, moral ženske s posestva vplivneža večkrat tudi odstraniti, ker so bile "preveč pijane" ali ker so delale "preveč težav", s tem pa je Stancu želel potrditi veljavnost svojih prvotnih trditev o neverodostojnih pričah.

Kljub vsemu Stancu meni, da je pravilno, da policisti preiskujejo obtožbe in da bosta morala brata Tate, v primeru, da bosta obsojena in obtožena, na koncu plačati za svoje zločine.

Tate naj bi Stancu sicer predhodno dejal, da "verjame, da mu nekdo želi škodovati," a te grožnje ni znal locirati. Potrdil pa je tudi, da sta oba brata Tate v Romuniji imela več otrok, ki sta ju šla včasih tudi obiskat.

Stancu pravi, da se javna podoba Andrewa Tata razlikuje od njegove resnične osebnosti.
Stancu pravi, da se javna podoba Andrewa Tata razlikuje od njegove resnične osebnosti. FOTO: Instagram

Andrewa Tata in njegovega brata Tristana so romunske oblasti pridržale konec decembra. Ker je sodišče njuno pritožbo o pridržanju zavrnilo, bosta v hišnem priporu skupaj s še dvema drugima osumljenkama ostala do konca januarja. Če bo tožilstvo za preiskavo potrebovalo več kot mesec, lahko pridržanje po romunski zakonodaji podaljša še za največ 180 dni. 

30-dnevni pripor je namenjen obsežni policijski kazenski preiskavi. Andrew in Tristan sta prek odvetnikov sicer krivdo večkrat zanikala. 

Andrew in Tristian Tate sta na sodišče prišla v policijskem spremstvu.
Andrew in Tristian Tate sta na sodišče prišla v policijskem spremstvu. FOTO: AP

Tožilci pa zgodbo predstavljajo drugače. Povedali so, da sta brata Tate žrtve novačila pod pretvezo, da si želita ljubezensko razmerje. Nato naj bi jih odpeljala na obrobje Bukarešte ter jih s fizičnim nasiljem in ustrahovanjem spolno izkoristila, in sicer naj bi jih prisilila v snemanje pornografskih vsebin za več spletnih strani in družbenih omrežij. 

To naj bi jima prineslo velik kupček denarja. Tožilci so tudi povedali, da naj bi eden izmed bratov eno od deklet tudi posilil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mungus
17. 01. 2023 18.33
-2
sta taprava modela.....če je pa folk neumen in naiven jim pa naj naseda....ona dva sta za mene sposobna....in to zelo!!!
Kitamita
17. 01. 2023 14.40
-1
Ĉrnc in musliman no comment
slimy12
17. 01. 2023 13.09
+2
Triindvajseti December
17. 01. 2023 11.02
-2
Komu je on vplivnež, mene zanima? A veste komu? Vam določenim medijem, ki dajete pozornost takšnim ničvrednežem!!! Če medij ne da pozornosti, je dejstvo da taka oseba pač z ničemer ne more vplivati na tako množico ljudi. Jaz do vaših objav niti vedel nisem zanj... Vprašajte se malo kako in kaj...
SlovenskiSin
01. 02. 2023 21.25
-1
Na pol ovca
17. 01. 2023 10.23
+10
VSAK DAN vsaj en članek , in tukaj gre bojda za kaznivo dejanje NE za diskvalifikacija, najprej mu ukinit VSE medije ki jih oseba lahko uporabi potem aretacija, in oseba ne mora ničesar objavit iz svoje strani ker ima vse blokirano... recimo v Rusiji še Navalni twita vsak dan....ali .še o Epsteinu niste objavljal VSAK dan člankov