Tujina

Nov udarec za potnike EasyJeta: kabinsko osebje julija napoveduje stavko

Madrid, 21. 06. 2022 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Špansko kabinsko osebje EasyJeta je sporočilo, da bodo julija izvedli devetdnevno stavko, s čimer bodo še povečali pritisk in poglobili težave letalskih potnikov, ki se na počitnice odpravljajo z nizkocenovniki. Včeraj je sicer letalska družba že sporočila, da bodo poletni vozni let oklestili za okoli 11.000 letov. V tem tednu je sicer napovedanih več stavk v transportnem sektorju po vsej Evropi.

Špansko kabinsko osebje nizkocenovnega letalskega prevoznika EasyJet je sredi poletne sezone napovedalo devetdnevo stavko. Sindikat zahteva 40-odstotno zvišanje osnovne plače nizko plačanega kabinskega osebja. 

EasyJet
EasyJet FOTO: Shutterstock

Tri 72-urne stavke v 14-dnevnih presledkih od 1. julija 2022 bi pomenile, da bi z delom prenehalo na stotine posadk EasyJeta v Barceloni, Malagi in Palmi. Tiskovni predstavnik EasyJeta je dejal, da je letalska družba izjemno razočarana nad napovedanim ukrepom, saj da so dosegli znaten napredek pri novi kolektivni pogodbi in zato želijo s kabinskim osebjem nadaljevati konstruktiven dialog, poroča The Guardian. "Če bi se stavka vseeno zgodila, bi lahko prišlo do odpovedi oziroma zamud letov v Malago, Palmo in Barcelono in iz nje , vendar v tej fazi EasyJet načrtuje izvedbo vseh letov. Stranke želimo pomiriti, da bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bi zmanjšali morebitne motnje," so še dodali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

123soba
21. 06. 2022 20.07
+1
Danes se samo še štrajka. Predvsem zaradi korupcij med politiko in monopolisti, kjer jim gredo plače v nebo..
User1538643
21. 06. 2022 16.54
Samopostrežba.