Glasba

Chris Martin: Naš zadnji studijski album bo izšel leta 2025

London, 23. 12. 2021 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kot je napovedal prvi mož skupine Coldplay Chris Martin, lahko zadnji studijski album te mega uspešne in popularne glasbene skupine pričakujemo leta 2025, nato pa se bodo pojavljali samo še v sodelovanju z drugimi glasbeniki in na koncertnih turnejah. Njihovi oboževalci jih bodo tako lahko še slišali in videli na odru, a servirali jim bodo zgolj že znane pesmi.

Chris Martin je v napovedniku prihajajočega intervjuja za BBC Radio 2 povedal, da skupina Coldplay načrtuje izid zadnjega studijskega albuma leta 2025, po tem pa ne bodo delali nove glasbe. Ena najbolj uspešnih britanskih glasbenih skupin s tem ne bo razpadla, saj bodo še naprej prirejali glasbene turneje.

Chris Martin s skupino Coldplay načrtuje zadnji album.
Chris Martin s skupino Coldplay načrtuje zadnji album. FOTO: Instagram

"Lahko vam povem, da bo naša zadnja studijska plošča izšla leta 2025, po tem pa mislim, da bomo samo še igrali na turnejah," je povedal 44-letni pevec v napovedniku intervjuja. "Mogoče bomo pristali na kakšna glasbena sodelovanja, a katalog skupine Coldplay bo do takrat zaključen," je še dodal. 

Debitantski album skupine Coldplay, ki nosi naslov Parachutes, je izšel leta 2000, s hitom Yellow pa so se takoj zapisali med najboljše britanske skupine. Od takrat so bili večkrat nagrajeni s platinastimi ploščami za prodajo, 30-krat so bili nominirani za nagrado grammy, iztržili pa so jih sedem. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oktobra so izdali album Music of the Spheres, na katerem so sodelovali tudi Selena Gomez, skupina BTS, We Are King in Jacob Collier. Novembra so nastopili na podelitvi Ameriških glasbenih nagrad, kjer so nastopili s skupino BTS, pred kratkim pa še v živo na odru šova The Voice, kjer se je korejska plesno-pevska senzacija BTS pojavila preko holograma. Za prihodnje leto so napovedali svetovno turnejo, na kateri bodo občinstvu v živo predstavili najnovejši album. Na zadnji turneji z naslovom A Head Full of Dreams so bili leta 2016 in 2017.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kar_nekdo
23. 12. 2021 13.16
+1
Za mene so "zadnji" album posneli že davnega leta 2005. X&Y je bil (za moje pojme) njihov zadnji še poslušljivi album, vse od takrat pa... meh...
Debely
23. 12. 2021 12.54
+0
Škoda. Sem upal, da ne bodo več snemali. No ja, jih je pa vsaj srečala pamet. Isto bi priporočal Iron Maidnom. Z zadnjimi par albumi so že prav tečni in utrujajoči.
Resnica_Boli19
26. 12. 2021 15.31
+1
Očitno ne veš ka je dobro. Rad bi tebe videl po 40 letih pisanja pesmi na isti stil nardit kej kar je vsaj malo groundbreaking. Wicker man, The Thin Line Between Love and Hate, Blood Brothers, Dance of Death, Paschandale, The Reincarnation of Benjamin Breeg, Different World, The longest day, When the Wild Wind Blows, The Talisman, Book of Souls, Senjutsu nov album......in še kaj bi se lahko dodalo. Plus: glede na to da so Maidni v enem izmed zadnijh intervjujev izjavili, da pri pisanju novih pesmi ne upoštevajo želja oboževalcev, je tvoje mnenje popolnoma brezpredmetno.