Borilni športi

24 RUND: Grajš: Pahor bi v tajskem boksu gladko premagal Cerarja

Ljubljana, 19. 04. 2018 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Mirko Vorkapić, Tadej Vidrih
Komentarji
2

V tretjem delu oddaje/podcasta 24 RUND sta Tadej Vidrih in strokovni komentator Mirko Vorkapić gostila doslej najboljšega slovenskega borca v tajskem boksu oziroma kikboksu Francija Grajša. Slednji je ocenil tudi, kako bi se končalo, če bi se v ringu znašla Borut Pahor in Miro Cerar …

Več videovsebin
  • 24 RUND: Tretja oddaja, gost Franci Grajš
    40:35
    24 RUND: Tretja oddaja, gost Franci Grajš
  • 24 RUND: Komentar dogajanja na UFC 223
    05:37
    24 RUND: Komentar dogajanja na UFC 223
  • 24 RUND: Grajš izbere zmagovalce namišljenih dvobojev
    02:45
    24 RUND: Grajš izbere zmagovalce namišljenih dvobojev

Po boksarskemu šampionu Dejanu Zavcu in bodoči zvezdi borb po pravilih MMA Urošu Jurišiču se je v tretjem delu 24 RUND Tadeju Vidrihu in strokovnemu komentatorju Mirku Vorkapiću pridružil Franci Grajš. Slednji je doslej najboljši slovenski borec, kar se tiče tajskega boksa in kikboksa. Za slovensko reprezentanco tajskega boksa je izboril zmago na svetovnem pokalu 2012 ter več srebrnih in bronastih kolajn na evropskih in svetovnih prvenstvih v kruzerski kategoriji. Njegov največji uspeh pa je osvojitev naslova svetovnega profesionalnega prvaka organizacije Enfusion v poltežki kategoriji (do 85kg), ko je najprej ugnal nizozemskega veterana Wendella Rochea, nato prvaka organizacije It's Showtime (ki se je kasneje preoblikovala v Glory) Armenca Sahaka Parparyana ter v finalu z nokavtom v prvi rundi Američana Andrewa Tatea. Parparyan in Tate sta bila na enotni svetovni lestvici na prvem in drugem mestu, zato je z zmagama decembra 2012 Franci postal najboljši poltežkokategornik na svetu. Po triumfu je za dve leti obesil rokavice na klin. Neuspešno se je poskušal vrniti konec leta 2014, ko je izgubil proti bodočemu K1 zmagovalcu v težki kategoriji Antoniu Plazibatu. Sledila je nova "upokojitev" iz katere se je, kot je obljubil, vrnil zadnjič septembra lani, ko je v Kopru suvereno ugnal prvaka FFC Denisa Marjanovića.

Tadej Vidrih in Mirko Vorkapić sta tokrat gostila Francija Grajša.
Tadej Vidrih in Mirko Vorkapić sta tokrat gostila Francija Grajša. FOTO: 24ur.com

Gostitelja sta se z Grajšem pogovarjala o njegovi bogati karieri, ljubezni do športa, številnih treningih in kdaj ter kje se je z borilnimi športi začel ukvarjati. Govora je bilo tudi o nedavnem UFC 223, na katerem se je z naslovom prvaka v lahki kategoriji okitil Khabib Nurmagomedov, v slamnati pa je Rose Namajunas še drugič ugnala Joanno Jedrzejczyk, pa tudi o 'vojni' med Dustionom Porierjem in Justinom Gaethjem. Za konec je moral Grajš napovedati še zmagovalce 'namišljenih' dvobojev med Borutom Pahorjem in Mirom Cerarjem, Britney Spears in Christino Aguilero ter Mišom Kovačem in Jasminom Stavrosom. Vabljeni k ogledu!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wolfterier
19. 04. 2018 16.12
+7
Pahor bi glatko premagal Cerarja v vseh športih,razen v sexu,kenede.
indal
19. 04. 2018 15.22
+9
Franci legenda! Pust politko...drž se cimpra ;)