Borilni športi

Adesanya rutinsko ubranil naslov, Volkanovski postavil piko na i trilogiji

Las Vegas, 03. 07. 2022 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.V., M.J.
Komentarji
4

Israel Adesanya ostaja prvak srednje kategorije organizacije UFC. Novozelandec nigerijskih korenin je v glavni borbi večera na UFC 276 v Las Vegasu brez težav ugnal izzivalca Jareda Cannonierja. Alexander Volkanovski je dobil še tretjo borbo proti Maxu Hollowayu in ubranil naslov prvaka v peresni kategoriji. Vse borbe v vsakem trenutku v bogatem arhivu VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Israel Adesanya ostaja prvak srednje kategorije UFC
    01:10
    Iz 24UR: Israel Adesanya ostaja prvak srednje kategorije UFC
  • Del borbe Israel Adesanya – Jared Cannonier
    02:06
    Del borbe Israel Adesanya – Jared Cannonier
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glavna borba večera v sloviti T-Mobile areni v Las Vegasu ni postregla s presenečenjem. Israel Adesanya je upravičil vlogo favorita in proti Jaredu Cannonierju praktično celotnih 25 minut borbe nadziral potek dogajanja v osemkotni kletki. Šampion ni preveč tvegal, varno je držal razdaljo, zadeval z udarci in zasluženo petič ubranil naslov prvaka srednje kategorije, ki ga bo, tako je napovedal po borbi, naslednjič branil proti staremu znancu. Alex Pereira je Adesanyo dvakrat premagal v kikboksarskem ringu, dve borbi, preden se je Novozelandec udaril s Cannonierjem, pa je v lasvegaškem oktagonu nastopal tudi sam in z nokavtom v prvi rundi ugnal trdoživega Seana Stricklanda. Z odmevno zmago si je, vsaj tako kaže, zagotovil še tretji obračun z Adesanyo, prvega po pravilih MMA.

Alexander Volkanovski
Alexander Volkanovski FOTO: AP

V predzadnji borbi sta se še tretjič udarila Alexander Volkanovski in Max Holloway. Po tem, ko sta bili pri dve zmagi Volkanovskega zelo tesni in je po mnenju mnogih drugih obračun celo dobil Holloway, tokrat dvomov o zmagovalcu ni bilo. Avstralski šampion je prevladoval od prve do zadnje sirene, z močnimi udarci povsem zdelal obraz izzivalca in po soglasni sodniški odločitvi prišel do nove odmevne zmage. Po borbi je sicer Volkanovski dejal, da bi želel šampionskemu pasu v peresni dodati še tistega v lahki kategoriji. Posnetek vseh borb najdete na VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi borb UFC 276:
Srednjetežka kategorija: Israel Adesanya – Jared Cannonier
Soglasna sodniška odločitev.

Peresna kategorija: Alexander Volkanovski – Max Holloway
Soglasna sodniška odločitev.

Srednjetežka kategorija: Sean Strickland – Alex Pereira
Nokavt v prvi rundi

Velterska kategorija: Robbie Lawler – Bryan Barberena
Tehnični nokavt v drugi rundi.

Bantamska kategorija: Pedro Munhoz – Sean O'Malley
Razveljavljena borba. O'Malley je nenamerno zadel Munhoza s prstom v oko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hello.
03. 07. 2022 10.49
+1
Zadnji dvoboj je bila pa sama žalost... se je vidlo da je Jared prišel samo po višji znesek po denarju nič drugega nubene želje do zmage nič. Adesanya pa semizdi da zbira samo lahke dvobojevalce zadne čase nubenega pravega imena ne vidim.
itsflat
04. 07. 2022 15.57
in kdo so zate velika imena u tej kategoriji Costa, whittaker, vettori? samo Pereira je med top 5 pa d ga ni adesanya clepnu
okioki
03. 07. 2022 10.46
-2
Na kdo še to gleda? To so živali ne pa ljudje.!!!
Shisui
03. 07. 2022 11.31
-1