Borilni športi

Adesanya športno prenesel poraz proti Pereiri: Za Alexa ni predaje

New York, 13. 11. 2022 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Borca mešanih borilnih veščin v srednji kategoriji Israel Adesanya in Alex Pereira sta na tokratnem borilnem spektaklu UFC 281 v kultnem Madison Square Gardnu v New Yorku uprizorila eno od najrazburljivejših borb v tem koledarskem letu. Po petih rundah pravega boja in (široke) palete raznolikih udarcev je veliko zmago in s tem naslov prvaka v omenjeni kategoriji osvojil nepopustljivi Brazilec.

Čeprav je Israel Adesanya dobil prvo, tretjo in četrto rundo, njegov izzivalec v boju za naslov prvaka v srednji kategoriji Alex Pereira pa "le" drugo, je končnega zmagovalca določila zadnja peta runda, ki je po tehničnem nokavtu pripadla brazilskemu borcu, ki je tako v svoji šele osmi poklicni borbi v mešanih borilnih veščinah slavil veliko zmago.

Sicer pa smo spremljali izjemno zanimiv obračun, poln močnih in natančnih udarcev. "Padalo" je z obeh strani, a na koncu je Brazilcu zmago prinesla vztrajnost in poškodba živca na nogi tekmeca. "Bil sem zelo blizu zmagi, a me noge po poškodbi živca niso več ubogale. Nasprotnik je to znal izkoristiti in, čeprav sem se skušal izogibati klinču ob ogradi, je bil Alex (Pereira, op. p.) za korak hitrejši in spretnejši od mene," je po koncu borbe in (bolečem) porazu v slovitem Madison Square Gardnu v mikrofon ESPN-ove voditeljice Megan Olivi uvodoma povedal do nedavnega nesporni šampion Israel Adesanya. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi predčasen zaključek dvoboja je bil po besedah poraženca upravičen. "Najprej se mi je zdelo, da je bilo vse skupaj malce preuranjeno, a ko potegnem črto, je bilo prav, da je do tega prišlo. Imel sem resnično dober občutek, ko preprosto čutiš, da si tekmeca pritisnil v kot, toda moram športno priznati, da se je Pereira odločno boril. Tudi ko je bil že v izgubljenem položaju, ni izgubil glave in se bojeval naprej. Zanj ni predaje, čestitam mu na zmagi," je športno priznal Adesanya, ki je ostal brez šeste ubranitve naslova prvaka v srednji kategoriji.

Na voditeljičino vprašanje, kako naprej, je Adesanya (v šampionskem slogu) odgovoril: "Nič se ne bo spremenilo. Že jutri (v ponedeljek, op. p.) se bom vrnil v telovadnico in se pripravljal za naslednje izzive."    

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DuhSaSjekirom
13. 11. 2022 20.20
+2
En najbolsih UFC-ejev do danes.
multifit
13. 11. 2022 19.27
+3
Poirier: chandler to je bil pa top3 fajt tega leta.
slimy12
13. 11. 2022 18.08
-3
klošarji eni
Neprilagodljiv
13. 11. 2022 17.50
-1
Klošar prepotenten.