Borilni športi

Benavidez brez težav opravil s Plantom in izzval Canela

Las Vegas, 27. 03. 2023 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

David Benavidez tudi po 12 rundah izjemnega boksarskega obračuna proti nekdanjemu prvaku organizacije IBF Calebu Plantu ostaja začasni prvak organizacije WBC. 26-letni borec se je verjetno največje zmage v karieri razveselil po soglasni sodniški odločitvi, nato pa k borbi pozval v supersrednji kategoriji nepremaganega Canela Alvareza.

Po letih verbalnega spopadanja in vroče krvi sta David Benavidez in Caleb Plant le stopila v ring in končala rivalstvo. Po 12 rundah boksa je ring z dvignjeno roko zapustil mlajši borec, ki je obranil WBC-jev naslov začasnega prvaka supersrednje kategorije.

Boksarski obračun Benavideza in Planta si lahko kadarkoli ogledate na VOYO!

Plant je borbo sicer dobro začel in se v uvodnih nekaj rundah spretno premikal po ringu in izmikal Benavidezovim udarcem, potem pa je 26-letni Američan mehiških korenin začel prevzemati pobudo in dominirati. Neporaženi Benavidez je vse bolj izčrpanega Planta dobro zdeloval s hitrimi kombinacijami udarcev in v osmi rundi se je slednji znašel v hudih težavah, a ga je s prekinitvijo borbe zaradi nenamernega trka za glavami rešil sodnik v ringu. Čeprav Benavidezu ni uspel še 24. nokavt v profesionalni karieri, se je po 12 rundah razveselil prepričljive zmage, ki ga je še približala ultimativnemu cilju – nespornemu naslovu prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kljub vsem izrečenim besedam pa sta po koncu borbe Benavidez in Plant le zakopala bojno sekiro. "Vem da sem rekel, da ne bova končala spora, vendar sva se v ringu borila kot bojevnika in ta tip je hudičevo dober borec," je po zmagi dejal Benavidez in dodal: "Navijačem sva ponudila najboljše rivalstvo leta, najboljše rivalstvo zadnjih petih let ... Zadel sem ga z veliko težkimi udarci. Lahko bi še naprej govoril grdo, a sedaj mi je ta tip všeč, zato s tem nočem nadaljevati."

David Benavidez in Caleb Plant
David Benavidez in Caleb Plant FOTO: AP

Plant pa je športno priznal poraz in priznal, da rana nad njegovim očesom ni opravičilo za poraz ter pohvalil Benavideza: "Davidu ne morem vzeti ničesar. Nisva bila najboljša prijatelja, a sva stopila v ring in se pomenila kot moška. Ko se najboljši pomerijo z najboljšimi, mora nekdo potegniti kratko. Stopil sem v ring in se pomeril z enim najboljših na svetu, nisem se izmikal borbi in mogoče se lahko v prihodnosti pomeriva še enkrat. David je bil nocoj boljši borec. Čestitke njemu in njegovi družini, je hudičevo dober borec."

David Benavidez in Caleb Plant
David Benavidez in Caleb Plant FOTO: AP

Z ohranitvijo naslova začasnega prvaka organizacije WBC Benavidezu tako še naprej pripada mesto enega izmed obveznih izzivalcev nespornega prvaka Saula 'Canela' Alvareza. Benavidez je po odmevzni zmagi hitro oznanil, da si želi svojo priložnost proti nespornemu prvaku: "Canela Alvareza zelo spoštujem, a zdaj mi mora dati priložnost ... To si vsi želijo videti." In, ker Canela pred tem na mehiški praznik Cinco de Mayo čaka še obramba naslovov prvaka proti obveznemu izzivalcu Johnu Ryderju, si je Benavidez že izbral okvirni datum borbe: "Stopiva v ring enkrat septembra!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Supersrednja kategorija: David Benavidez – Caleb Plant (soglasna sodniška odločitev: 115-113, 116-112, 117-111)

Supervelterska kategorija: Jesus Alejandro Ramos – Joey Spencer (tehnični nokavt v sedmi rundi)

Lahka kategorija: Chris Colbert – Jose Valenzuela (soglasna sodniška odločitev: 95-94, 95-94, 95-94)

Velterska kategorija: Cody Crawley – Abel Ramos (večinska sodniška odločitev: 114-114, 115-113, 116-112)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.