Borilni športi

Benavidez in Plant v spopad za začasni naslov prvaka in borbo s Canelom

Las Vegas, 24. 03. 2023 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Boksarski supersrednji kategoriji že dalj časa vlada Canelo Alvarez, ki pa mu izzivalci vse bolj dihajo za ovratnik. Med njimi sta tudi neporaženi WBC-jev začasni prvak David Benavidez in nekdanji prvak organizacije IBF Caleb Plant, ki se bosta ta konec tedna pomerila v Grand Garden Areni v Las Vegasu. Boksarski spektakel si boste lahko v nedeljo ob 3.00 v živo ogledali na VOYO!

Ameriški boksar mehiških korenin David Benavidez že dalj časa velja za enega najbolj obetavnih mladih boksarjev, ki bi nekoč lahko ogrozili dominanco Canela Alvareza. Pri 26 letih in 26 profesionalnih zmagah je borec z vzdevkom 'Rdeča zastava' (izvirno El Bandera Roja op. a.) tik pod samim vrhom supersrednje kategorije, saj ima od lanskega maja v lasti tudi začasni naslov prvaka organizacije WBC. 

David Benavidez
David Benavidez FOTO: AP

Benavidez je bil pri mladih 21 letih sicer že nesporni prvak te kategorije, a je zaradi težav izven ringa ostal brez pasu, ki je medtem pristal v lasti dominantnega Canela Alvareza. 26-letni boksar je sedaj odločen, da znova osvoji nesporni naslov prvaka, a še pred tem ga čaka ovira, ki sliši na ime Caleb Plant.

Benavidez vs Plant

30-letni Američan je bil nekoč prvak supersrednje kategorije organizacije IBF, a je šampionski pas izgubil novembra 2021, ko mu je edini poraz v profesionalni karieri zadal prav Alvarez, ki je takrat postal prvi nesporni prvak supersrednje boksarske kategorije v kar štirih organizacijah. Plant je takrat športno prenesel poraz in se vrnil na delo v telovadnico, lanskega oktobra pa se je v ring vrnil v slogu. V deveti rundi je brutalno nokavtiral Anthonyja Dirrella in po mnenju mnogih ljubiteljev boksa poskrbel za nokavt leta. Posnetek borbe in omenjenega nokavta lahko najdete v bogatem arhivu VOYO.

Plant je proti Alvarezu doživel edini poraz v karieru
Plant je proti Alvarezu doživel edini poraz v karieru FOTO: AP

Dirrella je septembra 2019 premagal tudi Benavidez, po zmagi pa ga je prek Twitterja izzval Plant. Benavidez in Plant sta se sicer že leto pred tem v eni izmed telovadnic v Las Vegasu srečala iz oči v oči, kar je vodilo v prerivanje članov ekip obeh borcev, medtem ko sta glavna akterja odnesla brez praske.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Od takrat dalje se borca spopadata na družbenih omrežjih, tokrat pa bo šlo zares in bodo namesto besed pele pesti. Od razpleta njune borbe pa bo odvisno veliko več kot le njuno rivalstvo, saj bo zmagovalec kletko zapustil kot začasni prvak WBC-jeve supersrednje kategorije, ki se bo v drugi polovici leta pomeril z nespornim prvakom. To je seveda Canelo Alvarez, ki pa ga pred tem na mehiški praznik Cinco de Mayo čaka še obramba naslovov prvaka proti obveznemu izzivalcu Johnu Ryderju, ki pa mu strokovnjaki proti Canelu pripisujejo minimalne možnosti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Supersrednja kategorija: David Benavidez – Caleb Plant (za naslov začasnega prvaka organizacije WBC)

Velterska kategorija: Cody Crawley – Abel Ramos

Supervelterska kategorija: Jesus Alejandro Ramos – Joey Spencer

Lahka kategorija: Chris Colbert – Jose Valenzuela

Benavidez vs Plant
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.