Borilni športi

Bo Vargasu proti Fosterju uspelo osvojiti še tretji naslov prvaka?

San Antonio, 11. 02. 2023 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mehiški boksar Rey Vargas, ki se lahko pohvali že z dvema naslovoma prvaka organizacije WBC, se podaja v boj za še tretjega. Po pasu superbantamske in peresne kategorije želi Vargas proti tri leta mlajšemu Američanu O'Shaquieju Fosterju osvojiti še pas superperesne kategorije. Boksarski spektakel si lahko od 3.00 naprej v živo ogledate na VOYO.

 Rey Vargas vs O’Shaquie Foster

Svetovni prvak v dveh kategorijah Rey Vargas in prvi izzivalec super peresne kategorije O'Shaquie Foster se bosta v Alamodomu pomerila za naslov svetovnega prvaka v superperesni kategoriji organizacije WBC, ki trenutno nima prvaka.

Vargas se bo z morebitno zmago pridružil mehiškim boksarskim legendam Juliu Cesarju Chavezu, Eriku Moralesu in Marcu Antoniu Barreri, ter s tem postal šele četrti Mehičan v zgodovini boksa, ki bi se z naslovom prvaka okitili v treh različnih kategorijah.

Rey Vargas
Rey Vargas FOTO: AP

 "Najboljši način, da svetu pokažem, kdo sem, je, da osvojim še en naslov svetovnega prvaka," je pred borbo dejal Vargas in dodal: "Že nekaj časa sem soliden svetovni prvak in zdaj se bom dodal na isti seznam kot največji mehiški borci vseh časov."

Za 32-letnika iz Otumbe bo to že 37. profesionalna borba v karieri, v kateri še ne pozna poraza. Tri leta mlajši Američan Foster se je profesionalno meril 21-krat in je dvakrat že izgubil, a je zadnjih devet borb prepričljivo dobil, tudi z osvojitvijo WBC-jevega t. i. Silver pasu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg obračuna Mehičana in Američana bosta na sporedu glavnega dela dogodka še dve borbi. V predzadnji borbi večera se bo Mario Barrios z Jovaniejem Santiagom pomeril za naslov WBC-jevega prvaka kontinentalnih Amerik v velterski kategoriji, še pred tem pa se bosta pomerila neporažena Lenier Pero in Viktor Faust.

Seznam borb glavnega dela dogodka, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Super peresna kategorija: Rey Vargas – O'Shaquie Foster (za naslov prvaka WBC-jeve super peresne kategorije)

Velterska kategorija: Mario Barrios – Jovanie Santiago

Težka kategorija: Lenier Pero – Viktor Faust

 Rey Vargas vs O’Shaquie Foster
Rey Vargas vs O’Shaquie Foster FOTO: VOYO
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.