Borilni športi

Borci uspešno opravili tehtanje in si zazrli iz oči v oči

Celje, 02. 12. 2022 21.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vse je nared za borilni spektakel Valhalla Fight Night 5, na katerem se bodo merili tako slovenski kot tudi tuji borci mešanih borilnih veščin. Dan pred dogodkom je bilo na vrsti še uradno tehtanje, ki so ga prav vsi borci uspešno prestali. Na večernem ceremonialnem tehtanju pa so si fantje in dekleta tudi zazrli iz oči v oči in izrekli še zadnje besede pred sobotnim plesom pesti.

Borilni spektakel bo naslovil verjetno najbolj vroč slovenski borec v mešanih borilnih veščinah Jakob Nedoh, ki se bo po dolgem času znova boril pred domačo publiko. Primorec, ki nam je zaupal, da je izvrstno pripravljen in komaj čaka na borbo, se je na tehtanju prvi srečal s tokratnim nasprotnikom, izkušenim Ezequielom Silvinom. Brazilec, rojen v Sao Paulu, ki že dalj časa živi in trenira v Španiji, se je letos po nekaj letih premora vrnil v mešane borilne veščine. Na Poljskem je bil marca sicer neuspešen, a ima karierni rezultat šest zmag in dva poraza, prav vse zmage pa je dosegel s predčasnim zaključkom.

Jakob Nedoh in Ezequiel Silvino
Jakob Nedoh in Ezequiel Silvino FOTO: LR Photography

Predzadnja borba večera bo potekala v lahki kategoriji, in sicer med povratnikom v Valhallino kletko Antonom Franjićem, ki je maja pod okriljem slovenske organizacije prepričljivo slavil, in debitantom med profesionalci Davidom Forsterjem.

David Forster in Anton Franjić
David Forster in Anton Franjić FOTO: LR Photography

Edina borba večera, v kateri ne bo Slovencev, bo potekala med Zambijcem, ki živi in trenira v Italiji, Abdoulom Sowom, in izkušenim Hrvatom z vzdevkom 'Traktor' Zoranom Đođom, ki se je v profesionalni karieri boril že 34-krat.

Abdou Sowe in Zoran Đođ
Abdou Sowe in Zoran Đođ FOTO: LR Photography

Glavni del dogodka pa bosta odprli edini dekleti na borilnem dogodku, in sicer Aldina Seferović – Slovenka, ki v Avstriji trenira pod okriljem slovenskega borca Lemmyja Krušiča, ki mu je borba zaradi poškodbe tokrat odpadla, ter izkušena Španka Marta Amigo Abeledo, sicer klubska kolegica Ezequiela Silvinoja.

Aldina Seferović in Marta Amigo Abeledo
Aldina Seferović in Marta Amigo Abeledo FOTO: LR Photography

Med amaterskimi oziroma polprofesionalnimi borbami je največ pozornosti požel slovensko-bosanski obračun. Osebni spor bosta namreč v kletki zgladila Gaj Muršec in Alen Čufurović, ki sta si imela že pred borbo veliko za povedati. Vroče je bilo tako na uradni novinarski konferenci, kjer sta borca izmenjala nekaj sočnih besed, kot tudi na ceremonialnem tehtanju.

Gaj Muršec in Alen Čufurović
Gaj Muršec in Alen Čufurović FOTO: LR Photography

Ljubitelji MMA-ja, dvigovanja uteži in športa na splošno nestrpno pričakujejo premierni nastop najmočnejšega Slovenca v mešanih borilnih veščinah. Matjaž Belšak, ki je po operaciji kolka našel nov šport, v katerim se bo pomeril, bo v kletki debitiral proti 'hrvaškemu zombiju' Kristianu Siničiću, ki je vzdevek dobil, ker se v svoji karieri še ni znašel v nokdavnu. "Uteži ne vračajo udarcev," je že na uradni novinarski konferenci pred borbo najmočnejšega Slovenca posvaril Siničić.

Matjaž Belšak in Kristian Siničić
Matjaž Belšak in Kristian Siničić FOTO: LR Photography

Dogodek Valhalla Fight Night 5 bosta sicer odprla povratnika v Valhallino kletko Urh Krajnčan in Ilia Nozadze, ki maja nista bila uspešna, vrača pa se tudi Jaka Vujčič, ki je maja izvrstno opravil svoje delo. Na uvodnem delu dogodka pa so med novinci še trije slovenski borci, in sicer Tilen Bregant, Kilian Čop, pa tudi Nezir Seferović, ki živi in trenira v Avstriji. Za VFN pa bosta debitirala Hrvat Luka Matošević in Črnogorec Dušan Marković.

Seznam borb na dogodku Valhalla Fight Night 5:

Profesionalne borbe:

Poltežka kategorija: Jakob Nedoh – Ezequiel Silvino

Lahka kategorija: David Forster – Anton Franjić

Srednja kategorija: Abdoul Sow – Zoran Đođ

Ženska mušja kategorija: Aldina Seferović – Marta Amigo Abeledo

Amaterske oziroma polprofesionalne borbe:

Lahka kategorija: Gaj Muršec – Alen Čufurović

Težka kategorija: Matjaž Belšak – Kristian Siničić

Dogovorjena teža (68 kg): Jaka Vujčič – Luka Matošević

Velterska kategorija: Tilen Bregant – Dušan Marković

Lahka kategorija: Kilian Čop – Nezir Seferović

Lahka kategorija: Urh Krajnčan – Ilia Nozadze

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.