Borilni športi

Chisora odločen maščevati poraz izpred šestih let

Ljubljana, 09. 06. 2022 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V londonski O2 Areni se bosta 9. julija po dobrih šestih letih v povratnem dvoboju pomerila bolgarski težkokategornik Kubrat Pulev in britanski borec afriških korenin Derek Chisora. Tedaj je Pulev slavil zmago po deljeni sodniški odločitvi (2:1), tokrat pa je Chisora pripravljen vrniti udarec in se Bolgaru oddolžiti za poraz v Hamburgu.

Ljubitelji boksa so sicer pričakovali, da se bo 41-letni Derek Chisora ob vrnitvi v boksarski ring udaril s poljsko-ameriškim borcem Adamom Kownackijem, kar bi po mnenju strokovnjakov prineslo precej bolj dinamično borbo. Tako naj bi tehnično dovršeni, a taktično precej previdni Kubrat Pulev pomenil bolj zdolgočaseno dogajanje v ringu, pa čeprav mu je njegov slog borbe prinesel zmago na prvem medsebojnem dvoboju pred šestimi leti v nemškem Hamburgu.

Pulev slovi za enega od tehnično najbolj podkovanih boksarjev na svetu v težki kategoriji, a njegov predvidljiv in počasen slog borbe ne vzbuja pretiranega navdušenja pri ljubiteljih te plemenite borilne veščine. Chisora na drugi strani kljub nekaj bolečim porazom v preteklosti še vedno uživa velik ugled v organizaciji. Nenazadnje je v vseh dozdajšnjih dvobojih, ne glede na kakovost tekmeca, ponudil obilico raznovrstnosti in dinamike, kar privablja velike množice v dvorane. Čeprav se je pred njunim prvim medsebojnim obračunom pričakovalo veliko, je na koncu prevladala ocena, da smo v 12 rundah videli bore malo kakovostnega boksa, zmaga pa je po deljeni sodniški odločitvi odšla v Bolgarijo (2:1). Bolgarski orjak je hamburški dvoboj bržkone odločil v svoj prid zahvaljujoč prednjemu direktu, s čimer je nevtraliziral Chisorine kontinuirane poskuse dvigovanja ritma. Pulev se je v svoji karieri dvakrat potegoval za naslov svetovnega prvaka: prvič leta 2014, ko ga je z nokavtom v peti rundi premagal legendarni Ukrajinec Vladimir Kličko, in drugič leta 2020, ko je s podobnim epilogom borbe moral priznati premoč britanskemu borcu Anthonyju Joshui.  

Derek Chisora in Kubrat Pulev sta se prvič pomerila pred šestimi leti v nemškem Hamburgu, ko je po sodniški odločitvi slavil bolgarski boksar.
Derek Chisora in Kubrat Pulev sta se prvič pomerila pred šestimi leti v nemškem Hamburgu, ko je po sodniški odločitvi slavil bolgarski boksar. FOTO: AP

Chisora je odločen maščevati poraz izpred šestih let in čeprav je izgubil zadnje tri borbe proti Josephu Parkerju (dvakrat) in Oleksandru Usyku, ki bo avgusta v Savdski Arabiji v obračunu z Joshuo skušal ubraniti naslov svetovnega prvaka v štirih različicah (WBA, IBF, WBO in IBO), bo 9. julija v londonski O2 Areni gotovo v odlični formi.

Obenem pa velja izpostaviti tudi dejstvo, da ima tri leta starejši britanski boksar neprimerno več močnejših dvobojev v svojih rokah in nogah, kar bi lahko odigralo morda ključno vlogo na poti do želene zmage. Po Vitaliju Kličku, Davidu Hayeu, Tysonu Furyju, Dillianu Whyteu in mnogih drugih borcih, proti katerim se je v svoji bogati poklicni karieri pomeril Chisora, je napočil trenutek še za revanšo s Kubratom Pulevim.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.