Borilni športi

Smith v spektakularnem obračunu nokavtiral Eubanka mlajšega

Manchester, 22. 01. 2023 00.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.K., A.V.
Komentarji
0

AO Arena v Manchestru je gostila boksarski spektakel, ki ste si ga ljubitelji te plemenite borilne veščine lahko ogledali na VOYO. V glavni borbi večera sta se pomerila izkušeni Chris Eubank mlajši, ki je lovil svojo sedmo zaporedno zmago, in Liam Smith, ki se je v iskanju odmevne zmage podal kategorijo višje. Po besednem dvoboju pred obračunom sta omenjena borca kasneje uprizorila še izjemno borbo v ringu, ki je bila odločena v četrti rundi z nokavtom Liama Smitha.

Rivalstvo med Chrisom Eubankom mlajšim in Liamom Smithom je dolgo približno deset let in v tem času sta omenjena borca drug do drugega sicer zgradila vzajemno spoštovanje, a pred sobotnim obračunom v manchesterski AO Areni je bilo jasno, da bo prostora na boksarskem piedestalu samo za enega od njiju.

Če sta bili uvodni rundi kolikor toliko izenačeni, je v tretji prevladovil Eubank mlajši, ki je Smithu podelil nekaj močnih in natančno odmerjenih udarcev. To je bilo obdobje v dvoboju, ki bi ga Eubank mlajši lahko zaključil na želeni način, toda Smith se je v četrti rundi hitro postavil na noge, zbral misli in z izjemnimi kontranapadi že po 45 sekundah prvič na dvoboju spravil tekmeca na tla. 

Eubank mlajši je bil vidno načet in posledično izmučen, kar je Smith izkoristil za, kot se je izkazalo na koncu, odločilen napad, po katerem je glavni sodnik borbo predčsno prekinil, čeprav je prvi želel nadaljevati. "Sem vam rekel, da se bom zmagoslavno vrnil v ring. To je velika zmaga zame in nadaljevanje moje kariere," je po obračunu v Manchestru dejal zadovoljni Liam Smith.  

Liam Smith je slavil zmago z nokavtom v četrti rundi.
Liam Smith je slavil zmago z nokavtom v četrti rundi. FOTO: AP

Oster besedni dvoboj starih rivalov pred obračunom
Chris Eubank mlajši se bo po skoraj letu dni vrnil v boksarski ring. Ljubitelji boksa se boste spomnili, da je nazadnje boksal lanskega februarja na tistem dogodku, na katerem se je slovenska šampionka Ema Kozin pomerila z eno najboljših boksark vseh časov Claresso Shields. Eubank mlajši je takrat brez težav ugnal valižanskega boksarja Liama Williamsa, tokrat pa se bo pomeril z Liamom, ki prihaja iz Liverpoola, in sicer nekdanjim WBO-jevim prvakom lahkosrednje kategorije Liamom Smithom.

Eubank mlajši bi se moral sicer že oktobra vrniti v ring in s Connorjem Bennom obnoviti rivalstvo njunih očetov, a je slednji padel na doping testu in borba je bila posledično odpovedana.

Smith, ki se je do sedaj boril v lahkosrednji kategoriji in se v lovu na nov naslov prvaka podaja kategorijo višje ter Eubank mlajši, sta si imela veliko za povedati že pred samim obračunom. Največ prahu pa so poželel Smithove izjave o spolni usmerjenosti nasprotnika. Eubank mlajši pa je v odgovor na nasprotnikove provokacije zato na uradnem tehtanju nosil mavrični kapetanski trak, kot ga nosijo nogometaši in s tem hkrati izkazal podporo skupnosti LGBT. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"S tehtanjem sem opravil brez težav in komaj čakam, da znova stopim v ring," je po uradnem tehtanju povedal sin legendarnega Chrisa Eubanka. "Mislim, da bo 50 odstotkov moči dovolj, da premagam tega klovna. Vse, kar je rekel pred dvobojem, me še dodatno motivira, da ga kaznujem. Vsakič boksam na zmago, tokrat pa si želim zmage s ponižujočim zaključkom," je o prihajajočem dvoboju še povedal 33-letni boksar z južne angleške obale.

"Ime Eubank je ustvaril njegov oče, čigar dosežki govorijo zase. Chris (mlajši op. a.) pa v boksu še ni dokazal ničesar. Priimek Eubank zato pri njemu nič ne pomeni. Želi si zapolniti velike čevlje, a za razliko od očeta on še zdaleč ni poseben borec," pa mu ni dolžan ostal 34-letni Smith.

Chris Eubank mlajši in Liam Smith
Chris Eubank mlajši in Liam Smith FOTO: AP

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Srednja kategorija: Chris Eubank mlajši – Liam Smith (zmaga za Smitha v četrti rundi po nokavtu).

Velterska kategorija: Ekow Essuman – Chris Kongo (Za naslov britanskega in Commonwealth prvaka)

Težka kategorija: Frazer Clarke – Kevin Espindola

Težka kategorija: Joseph Parker – Jack Massey

Kruzerska kategorija: Richard Riakporhe – Krzysztof Glowacki

Kruzerska kategorija: Scott Forrest – Amine Boucetta

Težka kategorija: Matty Harris – Jiri Surmaj

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.