POPKAST

Fabjan: Želel sem vsemu 'narediti konec', zdaj uživam v vsakem dnevu

Ljubljana, 25. 03. 2024 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
9

V luči prihajajočega borilnega spektakla FNC 15, ki si ga boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na VOYO, smo v tokratnem Popkastu gostili eno najbolj zvenečih ter po mnenju mnogih tudi kontroverznih imen slovenske borilne scene Mirana Fabjana, ki se bo v glavni borbi večera udaril z Mariem Žgelo.

Mirana Fabjana slovenski javnosti ni treba posebej predstavljati. Zmagovalec slovitega turnirja osmerice organizacije WFC leta 2009 in borec, ki s svojimi izjavami vedno poskrbi za buren odziv ljubiteljev borilnih športov. 38-letni Primorec se je pred enim letom odločil, da se vrne v ring oziroma natančneje v kletko, in v tem času (nepričakovano) postal ena izmed največjih zvezd mešanih borilnih športov v regiji. 

Fabjanovo borbo s Spahovićem si lahko ogledate v bogati videoteki na VOYO!

Njegovi posnetki na družbenih omrežij kot po pravilih dosegajo več sto tisoč ogledov: "Borba s Tomom Spahovićem je naredila 'bum', da sem zdaj verjetno eden najbolj prepoznavnih obrazov v mešanih borilnih veščinah na Balkanu, kar ne vem, če je zasluženo. Ne rečem zdaj, da sem jaz najboljši, nikoli nisem tega rekel, ampak se pa upam boriti z vsemi. Nisem najboljši, sem pa pripravljen stopiti v kletko z vsakim, ki misli, da je boljši od mene. Ko zdaj premagam Maria Žgelo, je naslednji Darko Stošić v Beogradu, to smo dogovorjeni. In šel ga bom tja premagat. Če bo boljši, ni problema, mu bom dal roko," samozavestno pove Fabjan, ki je odslej povsem predan mešanim borilnim veščinam.

Miran Fabjan
Miran Fabjan FOTO: FNC

"Preselil sem se v Pulo, živim v Puli, stran od moje družine, stran od moje punce, da bom premagal Žgelo. Ni druge. Jaz sem zapostavil svojo, zapostavil svojo punco, vse sem dal v to, da bom premagal Žgelo. Ne more mi spodleteti, ne bo mi spodletelo. Žgela bo nokavtiran," pred sobotnim spektaklom v Stožicah pove slovenski Rocky. Njegov vzpon je morda še toliko bolj presenetljiv, saj je bil še pred kratkim v zelo temnem obdobju svojega življenja. Premamile so ga prepovedane substance, zaradi nasilja pa je celo pristal za zapahi.

FNC 15

"Življenje je takšno ... Zdaj uživam v soncu, danes se peljem sem na Popkast, gledam sonce, razmišljam, kako je to lepo, ne. Mogoče bi bil dve leti nazaj zaprt v hiši, užival kokain, pil alkohol in se smilil samemu sebi in mislil, da je v redu. Če zdaj pogledam nazaj ... Vsak narkoman je tak kot jaz. Lahko je zvezda nekje, lahko je car ali pa si izbere drogo. Dokler si ti v tisti drogi, usrani, si misliš, da je pač tako. Ker tudi na televiziji, ko vidiš kokain (je prikazan drugače, op. a.). Nihče ne pokaže, kako gredo vsi prijatelji ob desetih domov, ti pa ostaneš sam in ves paranoičen uživaš kokain, to nihče ne pokaže. Vsi pokažejo lepe manekenke, ferrarije, uživanje kokaina ... To ni droga. Tega nihče ne pove, zato sem se odločil, da bom jaz povedal. Kokain ni droga bogatih, kokain je droga debilov," ne skriva svoje preteklosti. Razkriva tudi, da je pogladil svoje odnose z družino in bivšo ženo ter zdaj živi povsem drugačno življenje.

Popkast z Miranom Fabjanom
Popkast z Miranom Fabjanom FOTO: Aljoša Kravanja

V težkih trenutkih se je Fabjanu celo zdelo, da več ni izhoda. "Sem prav razmišljal o tem, da bi se 'kliknil'. In nisem si upal 'klikniti'. Potem sem si rekel: Dobro Miran, to je zdaj to. Pogovarjal sem se s katoliškimi duhovniki, saj sem vzgojen v katoliški veri, nato pa sem šel do Dževada Poturka in se z njim pogovarjal o islamu. Začel sem brati o islamu, začel brati molitve in potem me je to minilo. Droga me je minila in zdaj uživam v življenju."

To in še več je Fabjan novinarju Tadeju Vidrihu zaupal v novem delu Popkasta, vabljeni k ogledu.

Seznam borb dogodka FNC 15, ki si ga boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Miran Fabjan – Mario Žgela

Peresna kategorija: Jordan Barton – Itay Tratner (borba za naslov prvaka)

Velterska kategorija: Bojan Kosednar – Aleksandar Janković

Boks z golimi pesti: Uroš Jurišić – Joelson Nascimento

Velterska kategorija: Ivica Trušček – Marko Vardjan

Težka kategorija: Milenko Stamatović – Josip Matković

Velterska kategorija: Jan Berus – Jovan Kandić

Lahka kategorija: Dino Suljkanović – Demahmet Sinani

Poltežka kategorija: Andres Ramos – Vladimir Hajek

Velterska kategorija: Anže Vujčič – Ibrahim Mandev

FNC 15
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tajda112
29. 03. 2024 13.16
+3
...po eni strani zgražanje nad tistim osebkom, ki je vletel na tekmo s Portugalsko... tukaj in na splošno poptv, pa sramotno reklamira tole mesarjenje, ki gre skupaj le s tistimi krvoločneži v rimskih arenah pred stoletji... lol
jozefStefan
29. 03. 2024 09.50
+0
Tip mi je antipatičen in tudi za Slovenca ga nimam! Veselim se dneva ko bo zgodba zaključena.
Marcus Aureliuss
26. 03. 2024 19.41
+1
Nad ženskami je izvajal nasilje .... top model .. res. Bravo. Sledite mu ..... ovce
Uporabnik1888402
27. 03. 2024 18.03
+1
On je vsaj fer. Pocel, priznal pocetje in se opravicil za to. Zaveda se, da s tem ni bil moski, ampak mehkuzec. Danes se trudi biti boljsi od tega. In ja, bravo. Po drugi strani imamo cel kup uglajenih in spostovanih, ki iz dneva v dan pocnejo isto ali se huje. Dokler ne pride ven, ko je ze pozno ...
Strenght coach
26. 03. 2024 12.53
+0
Miran, verjamem da boš uspel
Roadkill
26. 03. 2024 11.43
+2
"Kokain ni droga bogatih, kokain je droga debilov" vau vsa čast za to modrost
Marcus Aureliuss
30. 03. 2024 19.19
Gaber ima svoje mišljenje o tem prahu. Zelo zanimivo mišljenje .. res.
royayers
26. 03. 2024 10.23
+4
Ne vem sicer zakaj ima ta lik sploh pozornost v mediji. In prav tako ta "sport"... Pretepac zena in drogeras.
Primož Rus
25. 03. 2024 12.16
-1
"Borba s Tomom Spahovićem je naredila 'bum', da sem zdaj verjetno eden najbolj prepoznavnih obrazov v mešanih borilnih veščinah na Balkanu, kar ne vem, če je zasluženo. Ne rečem zdaj, da sem jaz najboljši, nikoli nisem tega rekel, ampak se pa upam boriti z vsemi. Nisem najboljši, sem pa pripravljen stopiti v kletko z vsakim, ki misli, da je boljši od mene. Ko zdaj premagam Maria Žgelo, je naslednji Darko Stošić v Beogradu, to smo dogovorjeni. In šel ga bom tja premagat. Če bo boljši, ni problema, mu bom dal roko,"......."Preselil sem se v Pulo, živim v Puli, stran od moje družine, stran od moje punce, da bom premagal Žgelo. Ni druge. Jaz sem zapostavil svojo, zapostavil svojo punco, vse sem dal v to, da bom premagal Žgelo. Ne more mi spodleteti, ne bo mi spodletelo. Žgela bo nokavtiran," DVE TOTALNO NASPROTUJOČI SI IZJAVI.....