Borilni športi

Fury izzval Ngannouja: Narediva borbo za najbolj zlobnega pesjana na svetu

Manchester, 23. 01. 2023 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zdaj že nekdanjemu prvaku težke kategorije Francisu Ngannouju po koncu sodelovanja z UFC-jem ni bilo treba čakati dolgo, da so na njegov naslov začele prihajati ponudbe. Oglasil se je tudi svetovni prvak v boksu Tyson Fury, ki se želi s Kameruncem pomeriti v dvoboju s prav posebnimi pravili.

Tyson Fury je tako pred več kot 90 tisoč gledalci v Londonu ugnal Dillana Whyta.
Tyson Fury je tako pred več kot 90 tisoč gledalci v Londonu ugnal Dillana Whyta. FOTO: AP

Po neuspešnih pogajanjih glede podpisa nove pogodbe z UFC-jem je Francis Ngannou postal 'prost igralec'. Kje bo Kamerunec nadaljeval športno pot, zaenkrat še ni znano, a ponudb mu nikakor ne manjka. V svoje vrste ga javno vabita organizaciji PFL (mešane borilne veščine) in BKFC (boks z golimi pestmi), izzvalo pa ga je tudi že nekaj boksarjev. Med drugimi nekdanji izzivalec svetovnega prvaka Dillian Whyte in, kar je še bolj zanimivo, tudi svetovni prvak težke kategorije po različici WBC Tyson Fury.

Fury in Ngannou sta bila 'iz oči v oči' že aprila lani na slovitem Wembleyju, potem ko je samooklicani kralj Romov z nokavtom premagal Whyta, zdaj pa je Britanec tudi javno izzval 'afriškega bombarderja'. "Francis Ngannou, vem, da več nimaš pogodbe z UFC-jem. Bi rad zaslužil toliko, kot zaslužijo veliki fantje? Pridi h kralju Romov in narediva veliko, veliko borbo za najbolj zlobnega pesjana na svetu. Dajva to malce začiniti. Narediva borbo v kletki, s štiriunčnimi (113-gramskimi) rokavicami in imejva nevarnega sodnika, kot je recimo Mike Tyson. Sem ravnokar svetu prodal tole borbo?" je ob gostovanju na radiu Rahim povedal Fury. Ta ima v svoji karieri 33 zmag in eno neodločeno borbo, Ngannou, ki je večkrat poudaril, da se želi preizkusiti tudi v boksu, je v mešanih borilnih veščinah nanizal 17 zmag in tri poraze.

Francis Ngannou ne skriva želje, da bi se preizkusil v boksu.
Francis Ngannou ne skriva želje, da bi se preizkusil v boksu. FOTO: AP

Furyjev tabor se sicer trenutno dogovarja za borbo, po kateri bi dobili nespornega vladarja težke kategorije v boksu. Naslednji tekmec prvaka WBC naj bi bil lastnik pasov organizacij IBF, IBO, WBA in WBO Oleksander Usik, ki je v zadnjih dveh borbah premagal Anthonyja Joshuo. "Če ne bomo podpisali pogodbe z Usikom za borbo stoletja v boksu, potem bomo izpeljali dvoboj z Ngannoujem. Naj bo to v Las Vegasu ali na Wembleyju, kdo ve, a izvedeli bomo zelo kmalu. Ker če ne bodo ti fantje (tabor Usika) podpisali pogodbe za borbo stoletja, se bomo podali proti bolj zelenim livadam. Trenutno je videti, da vse poteka dobro, zelo dobro, a podpisa na papirju še ni. Zaenkrat še nimamo niti datuma niti prizorišča. Te stvari zahtevajo čas in (v pogajanja) nisem podrobneje vpleten. Frank Warren in odvetnik Robert bosta vse uredila in bomo videli, kaj se bo zgodilo. Veselim se borbe stoletja z Oleksandrom Usikom in označil sem ga za borbo stoletja, saj je bila zadnja borba stoletja Muhammad Ali – Joe Frazier 1, pred tem pa Gene Tunney – Jack Demsey 1," je v svojem slogu samozavestno napovedal Fury.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Borec21
11. 11. 2023 09.49
Tale ne bo več dolgo kralj romov bobsamo še Rom
bohinj je zakon
23. 01. 2023 17.59
Zmlel ga bo. In dal v konzervo.
Roadkill
23. 01. 2023 16.45
Pa sej je jasno da je boksar tule v prednosti kar se boksa tiče
Tone 12345
23. 01. 2023 16.41
+1
Kdo je ta zlobni pesjan!?gotovo napačnega misliš!!