Borilni športi

Davisa čaka spopad z neporaženim Garcio

Washington D.C., 07. 01. 2023 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gervonta Davis bo še četrtič branil šampionski pas WBA-jeve lahke kategorije. Vselej glasnemu boksarju z vzdevkom 'Tank' bo tokrat nasproti stal še neporaženi Dominikanec Hector Luis Garcia, ki bo želel Američanu odvzeti šampionski pas, preden ga bo imel ta priložnost braniti proti obetavnemu Ryanu Garcii. Boksarski spektakel si lahko od 3.00 v živo ogledate na VOYO.

Gervonta Davis vs Hector Luis Garcia

Prvak WBA-jeve lahke kategorije Gervonta 'Tank' Davis se vrača v boksarski ring, v katerem se letos želi pomeriti vsaj trikrat. 28-letni Američan, ki v profesionalni karieri ob 27 zmagah še ne pozna poraza, bo leto 2023 začel z borbo proti prvaku WBA-jeve super peresne kategorije Hectorju Luisu Garcii. 31-letnik iz Dominikanske republike, ki tako kot Davis še ne pozna profesionalnega poraza, se tako v lovu na še drugi šampionski pas podaja kategorijo višje. Garcia je prvak super peresne kategorije postal avgusta lani, ko je po soglasni sodniški odločitvi ugnal Rogerja Gutierreza, s čimer je olimpijec iz leta 2016 vpisal še 16. zmago v profesionalni karieri. 

Gervonta "Tank" Davis - Rolando Romero
Gervonta "Tank" Davis - Rolando Romero FOTO: AP

Za razliko od Dominikanca, ki se je v 2022 boril dvakrat, se je Davis v minulem letu boril le enkrat. Maja je v nabito polnem Barclays Centru ugnal Rolanda Romera in mu zadal sploh prvi poraz v profesionalni karieri (borbo lahko najdete v bogati zbirki VOYO). V letošnjem letu pa želi biti borec iz Baltimora bolj aktiven in se ima namen pomeriti vsaj trikrat. Davis ima tako že izbranega nasprotnika tudi za naslednjo borbo, ki naj bi potekala sredi aprila. Še drugič zapored se bo pomeril z Garcio, a tokrat v težko pričakovanem obračunu z nekaj let mlajšim Ryanom Garcio, s katerim morata poravnati besedni obračun, ki sta ga začela že pred nekaj časa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A če želi 'Tank' izpolniti načrte, bo moral biti predvsem zunaj boksarskih ringov precej bolj previden. Dobre dva tedna pred borbo z Garcio se je namreč (znova) znašel v središču pozornosti zaradi srečanja s policijo. 27. decembra lani je bil namreč zaradi družinskega nasilja aretiran na Floridi, a je obtožbe zanikal in po plačilu varščine odkorakal na dolžnost.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obračun med Davisom in Garcio pa ne bo edini na tem dogodku, v katerem se bosta borca pomerila za šampionski pas. V predzadnji borbi večera se bosta namreč spopadla neporaženi Američan Jaron Ennis in Ukrajinec Karen Chukhadzhian, ki se bosta borila za naslov prvaka velterske kategorije organizacije IBF.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Lahka kategorija: Gervonta Davis - Hector Luis Garcia (za naslov prvaka organizacije WBA)

Velterska kategorija: Jaron Ennis - Karen Chukhadzhian  (za naslov prvaka organizacije IBF)

Velterska kategorija: Rashidi Ellis - Roiman Villa

Super srednja kategorija: Demetrius Andrade - Demond Nicholson

Gervonta Davis vs Hector Luis Garcia
Gervonta Davis vs Hector Luis Garcia FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.