Borilni športi

Hala Tivoli v pričakovanju novega borilnega spektakla WFC / BRAVE CF!

Ljubljana, 20. 02. 2024 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

20. aprila bo Hala Tivoli znova v znamenju mešanih borilnih veščin, saj se v kultno dvorano vračata slovenska organizacija WFC in bahrajnska organizacija BRAVE CF. Borilni spektakel obeta 10 izjemno zanimivih borb tako slovenskih kot tudi tujih borcev. Karte so že na voljo na Eventimu in bencinskih servisih Petrol!

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Hrvaški borec, ki je preprečil boksarski obračun desetletja
    02:39
    Iz 24UR: Hrvaški borec, ki je preprečil boksarski obračun desetletja
  • Iz 24UR: Nov borilni spektakel v Tivoliju
    02:12
    Iz 24UR: Nov borilni spektakel v Tivoliju
  • Utrinki treninga borcev organizacij WFC in BRAVE CF
    01:23
    Utrinki treninga borcev organizacij WFC in BRAVE CF
  • Iz 24UR: WFC 25 v ljubljanski Hali Tivoli navdušil ljubitelje mešanih borilnih veščin
    02:16
    Iz 24UR: WFC 25 v ljubljanski Hali Tivoli navdušil ljubitelje mešanih borilnih veščin

Ljubljanska Hala Tivoli bo 20. aprila znova kraj, kjer se bodo zbrali slovenski ljubitelji mešanih borilnih veščin. Takrat bo namreč potekal prvi izmed dveh borilnih spektaklov, ki jih bosta v slovenski prestolnici v tem letu organizirali slovenska organizacija WFC in bahrajnska organizacija BRAVE CF. Če gre soditi po lanskem dogodku, bo dogodek poimenovan WFC 26 / BRAVE CF 81 znova poln vznemirljivih borb. Karte za aprilski borilni spektakel že lahko kupite na Eventimu in bencinskih servisih Petrol!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

World Freefight Challenge oziroma WFC je v naši regiji sinonim za odlične dogodke in izjemne borbe. Prvi dogodek je predsednik organizacije Zlatko Mahić organiziral že pred 18 leti, pred štirimi leti pa je prvič združil moči z eno najhitreje rastočih organizacij na svetu BRAVE CF in napolnil Halo Tivoli. WFC in BRAVE CF sta se tako aprila lani po treh letih vrnila v Halo Tivoli, kjer smo bili priča edinstvenemu spektaklu, na katerem se je merilo 16 borcev, od tega tudi štirje Slovenci, ki so Halo Tivoli zapustili z mešanim uspehom. 

Letošnji dogodek oziroma kar dva, saj bo oktobra Hala Tivoli gostila še drugi borilni spektakel letos, pa obeta še veliko več, saj so mešane borilne veščine v Sloveniji v hitrem vzponu. Aprila tako lahko pričakujemo, da se bodo domači publiki pokazali izkušen slovenski boksar Haris Aksalič, ki se je lani odločil za prestop v mešane borilne veščine in debi opravil z odliko, najboljša slovenska borka v mešanih borilnih veščinah Monika Kučinič in David Forster, ki je že lani v prvi borbi večera na noge dvignil Halo Tivoli. 

Aprilski dogodek WFC 26 / BRAVE CF 81 bo verjetno tako kot lani naslovil izkušeni borec iz Bosne in Hercegovine Erko Jun, ki je lani navdušil s hitro zmago proti enemu izmed pionirjev tega športa v Sloveniju Markotu Drmonjiču. V meki slovenskega borilnega športa znova lahko pričakujemo tudi visokoraslega Litvanca Pavla Dailidka, ki je prav tako kot Jun lani navdušil s hitrim nokavtom, in hrvaški fenomen Agrona Smakićija, ki je na enem izmed treningov poskrbel za to, da je bila minuli konec tedna odpovedana borba za naziv nespornega vladarja težke kategorije v boksu med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usikom. Hvaški borec je namreč Furyju pomagal pri pripravah na borbo, a na enem izmed zadnjih sparingov Angležu ob nesrečnem udarcu povzročil rano nad desnim očesom.

WFC / BRAVE CF 20. aprila v Hali Tivoli
WFC / BRAVE CF 20. aprila v Hali Tivoli FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strenght coach
22. 02. 2024 11.50
+1
Še kako je šport, le da ni za današnjo poženščeno mladino. Tisti, ki trenirajo MMA v priznanih telovadnicah, imajo možnost izgraditi odlično telesno pripravljenost v številnih fizioloških atributih. S psihološkega aspekta pa pridobijo samozavest in umirjenost.
royayers
21. 02. 2024 11.01
+0
se en dogodek za low iq fene. to sploh ni sport...
thedutchman
21. 02. 2024 08.07
-2
sami dilerji pa krimiči med publiko to je res svoje vrste spektakel,ponavad po enmu takmu dogotku pade ena naveza včasih celo dve med dogotki