Borilni športi

Joshua in Franklin v borbo za preporod kariere

London, 27. 03. 2023 13.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
2

Ljubiteljice in ljubitelji boksa boste v soboto prišli na svoj račun. Na VOYO si boste lahko v soboto ob 20.00 ogledali boksarski spektakel, ki ga bosta naslovila vselej atraktivna Anthony Joshua in Jermaine Franklin.

Britanec in Američan bosta v ring stopila z veliko željo po dokazovanju, saj se oba nahajata na najnižji točki v karieri in se želita vrniti v sam vrh težke kategorije.

Joshua vs Franklin

Anthony Joshua je bil še pred dobrima dvema letoma prvak težke kategorije organizacij WBA, IBF, WBO in IBO, nato pa mu je pravo boksarsko lekcijo odčital precej lažji Oleksander Usik. Po bolečem porazu na domačih tleh je imel nato Joshua priložnost napako popraviti še lanskega avgusta v Savdski Arabiji, a je tudi povratni dvoboj izgubil in se znašel na razpotju kariere.

Joshua je moral lanskega avgusta znova priznati premoč Usiku
Joshua je moral lanskega avgusta znova priznati premoč Usiku FOTO: AP

Tretji zaporedni poraz bi bil zanj zagotovo zelo hud udarec, a 33-letnik iz Watforda je prepričan, da ima dovolj časa in motivacije, da se vrne v sam vrh kraljeve težke kategorije, ki ga trenutno zasedata njegov stari znanec Usik in domači rival Tyson Fury. Borca se nikakor ne moreta dogovoriti za borbo, ki bi združila pasove vseh velikih organizacij, zato bi se lahko Joshua s prepričljivo zmago vmešal v pogovor za borbo s katerim koli izmed njiju. A še pred tem bo moral preskočiti oviro, ki sliši na ime Jermaine Franklin. Britanec je pred borbo z Američanom moči združil z ameriškim strokovnjakom Derrickom Jamesom, ki je pred tem sodeloval z borci, kot sta Jermell Charlo in Errol Spence Jr., leta 2017 pa je bil tudi izbran za trenerja leta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Čutim, da moram Jermaina Franklina jemati bolj resno kot Usika. Zdaj mi je to jasno," je Joshua priznal pred borbo in dodal: "Moj način treningov ni bil dovolj dober. Moram si naložiti več pritiska. Dokler se bom boril, bom sam od sebe pričakoval, da se bom stalno izboljševal."

Jermaine Franklin za razliko od Joshue v vrhu težke kategorije ali pa samo blizu vrhu, še ni bil. Po 21 profesionalnih zmagah je novembra lani Franklin izgubil svojo sploh prvo profesionalno borbo.Franklin je sicer profesionalec postal leta 2015. Njegova največja zmaga do sedaj pa sega v leto 2019, ko je po soglasni sodniški odločitvi premagal Rydella Bookerja. Novembra lani je nato po kontroverzni večinski sodniki odločitvi izgubil proti nekdanjemu izzivalcu za naslov svetovnega prvaka Dillianu Whyteu. Za Franklina bo borba z Joshuo tako izjemna priložnost, da se proti tekmecu z velikim renomejem vrne na zmagovalno pot.

Jermaine Franklin
Jermaine Franklin FOTO: AP

"Vem, da ima Jermaine več potenciala, kot ga je pokazal v boju z Dillianom Whyteom," je za The Sporting News pred borbo povedal promotor Dmitriy Salita iz Salita Promotions. "Jermaine se je boril nedolgo nazaj, a se je hitro vrnil nazaj v telovadnico. Verjamem, da mu je ta borba kljub porazu vlila nekaj samozavesti. Jermaine se res nikogar ne boji. Kar pa se Joshue tiče, pa ne vemo, kaj je ostalo od njega. Verjamem, da je Jermaine izredno atletski, da je hiter in ima trdo brado. Ima torej vsa orodja, da doseže v soboto preseneti."

A čeprav Joshua ni v nizu, s katerim bi se hvalil (v zadnjih petih borbah je zabeležil dve zmagi in tri poraze), njegova zadnja zmaga pa sega v december 2020, velja poudariti, da Britanec nigerijskih korenin v O2 Areni, kjer se bosta pomerila s Franklinom, poraza po sedmih profesionalnih borbah sploh še ne pozna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Anthony Joshua – Jermaine Franklin

Težka kategorija: Fabio Wardley – Michael Polite Coffie (za WBA-jev kontinentalni naslov prvaka)

Mušja kategorija: Galal Yafai – Moises Calleros

Velterska kategorija: Campbell Hatton – Louis Fielding

Srednja kategorija: Austin Williams – River Wilson-Bent

Joshua vs Franklin
Joshua vs Franklin FOTO: VOYO
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Reši se kdor se more
27. 03. 2023 16.40
+1
Ti boksarji se spretno izogibajo drug drugemu. Nikoli nekaj ne štima...enkrat vreme, drugič ring,...🤦‍♂️
thedutchman
27. 03. 2023 14.46
-1
kako se bo vmešu v dvoboj če je title eliminator med Wilderjem in Ruizom,v zadnjih 5 dvobojih je Joshua zgubu 3 krat,drug title eliminator je pa dobu Dubois in kako se lahko Joshua vmeša v naslednji borbi v borbo za pas?White,Wilder,Ruiz,Dubois,Joice vsi majo prednost pred Joshuo