Borilni športi

Komaj čakamo: uradno potrjen povratni dvoboj Wilderja in Furyja

Las Vegas, 28. 12. 2019 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čez slaba dva meseca bomo priča spektakularnemu povratnemu boksarskemu obračunu med aktualnim svetovnim prvakom v težki kategoriji po različici WBC Deontayjem Wilderjem in njegovim prvim izzivalcem Tysonom Furyjem. V igri pa je veliko več kot 'le' WBC-jev šampionski pas.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Povratni dvoboj med Wilderjem in Furyjem
    02:04
    Iz 24UR: Povratni dvoboj med Wilderjem in Furyjem
  • Iz 24UR: Priložnost, da poravnata račune
    00:59
    Iz 24UR: Priložnost, da poravnata račune

To bo po lanskem decembru drugi medsebojni dvoboj omenjenih boksarskih težkokategornikov, ki sta v prvem obračunu prikazala izjemno borbo, po koncu katere ob soglasni sodniški odločitvi (žal) nismo dobili zmagovalca.

Čeprav je Deontay Wilder, sicer aktualni svetovni prvak v težki kategoriji po verziji WBC, kar dvakrat spravil na kolena neustrašnega Tysona Furyja, pa se je slednji v obeh primerih uspel pobrati in oddelati borbo do zadnjega gonga. Glede na statistične podatke - predvsem ničlo pri obeh, ko gre za število porazov v dozdajšnjih dvobojih - še s toliko večjo nestrpnostjo pričakujemo 'revanšo' v lasvegaški MGM Grand Garden Areni, ki bo na sporedu 22. februarja ob neposrednem prenosu na VOYO.

Na prvem obračunu med Deontayjem Wilderjem in Tysonom Furyjem nismo dobili zmagovalca. Kako se bo končal povratni dvoboj, pa bo potrebno počakati do 22. februarja.
Na prvem obračunu med Deontayjem Wilderjem in Tysonom Furyjem nismo dobili zmagovalca. Kako se bo končal povratni dvoboj, pa bo potrebno počakati do 22. februarja. FOTO: AP

Wilder: "Po 22. februarju ne bo več neznank."
Uradna potrditev borbe je obenem dokaz, kako močno si borca želita poravnati stare račune in obenem določiti, kdo je v tem trenutku v prednosti. "Po 22. februarju ne bo več neznank. Dokončal bom tisto, kar sem lanskega decembra začel. Fury pa se tokrat ne bo tako hitro pobral s tal," je po uradni potrditvi povratnega dvoboja dejal aktualni prvak Wilder, medtem ko mu samooklicani 'Kralj Romov' ni ostal dolžan: "Borba je dogovorjena, spremljajte me in videli boste, kako bom nokavtiral Wilderja." 

Spomnimo, da v igri ni 'le' WBC-jev šampionski pas, temveč tudi Ring Magazine lovorika, ki trenutno nima svojega lastnika. Kot tudi Furyjev status linearnega svetovnega prvaka, brez katerega pravzaprav nikdar niti ni ostal, glede na to, da je šampionske pasove izgubil izven ringa. V februarsko 'revanšo' boksarja vstopata z zastrašujočo statistiko zmag brez samcatega poraza. 'Bronasti bombarder' (Wilder, op. p.) jih ima 42, od tega 41 z nokavtom ob že omenjenem 'remiju', Fury pa jih je do zdaj dosegel 29.

Od njunega prvega medsebojnega obračuna v Los Angelesu je minilo nekaj več kot leto dni, v vmesnem času pa sta oba dosegla po dve zmagi; Wilder je bil boljši od Dominica Breazealeja in Luisa Ortiza, medtem ko je Britanec slavil proti Tomu Schwarzu in Ottu Wallinu.  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

setisfekšn
01. 01. 2020 09.14
+2
Jaz mislim da je vse skup en spektakel mislim ta boks težke kategorije saj to da recimo ruiz pred mečem z joshuo stvari ne jemlje resno in je hamburgerje!zakaj??za mene to ni tisti zagrizen šport v boju za zmago in odrekanje vsemu!ni!!
Bigbadjohn
28. 12. 2019 16.10
+2
V boksu bi se morali zgledovati po nogometu: če bi bilo po 12 rundah neodločeno, naj bi sledili kazenski udarci- en rokice za hrbet in brado gor, drugi pa ga kresne z dominantno pestjo...in tako izmenično, dokler eden ne zaspi!
poserjemsenavas
28. 12. 2019 19.37
+1
ni besed z katerimi bi opisal tvojo inteligenco
poserjemsenavas
28. 12. 2019 19.37
-5
Militos
28. 12. 2019 14.23
+6
terra luna
28. 12. 2019 13.26
+6
A komaj cakate?
marston
28. 12. 2019 12.45
+8
Fury ima boksarsko znanje, wilder pa le en udarec, ostalo o boksu bolj žalostno. Fury bo zmagal, če se ne bo igral in afnal v ringu, kot v zadnjem dvoboju.
Le vkup uboga gmajna
28. 12. 2019 12.24
-16
Ma dajte no, Fury, Ortiz in še nekaj pajacov je sramota za boks. Zavaljeni pujsi z močnim udarcem. In kaj sporočajo mladim s tem? Zakaj bi treniral in se mučil? Vse moči usmeri v en udarec, natreniraj jezik in s salom zalij vitalne organe, da ti jih nasprotnik ne poškoduje z udarcem.
zemoo
28. 12. 2019 12.35
-12
če pišeš vse knjižno, uporabi tudi besedo 'salom' knjižno. No lahko pa jo probaš vsaj pravilno sklanjat
kojnusar
28. 12. 2019 12.22
+13
furi je pospravil klička. torej je zmozen. ampak, koliko bo kaj treniral je vprasanje. da se ne bo osmesil, kot oni, salo man z jošuo.