Borilni športi

KSW 71: Ziolkowski ubranil šampionski pas

Torun, 19. 06. 2022 00.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Milan Doknić, Nina Mihalič
Komentarji
0

Najmočnejša evropska organizacija mešanih borilnih veščin KSW se je prvič podala v Torun. Tokrat smo videli tudi težko pričakovano borbo za naslov prvaka. V lahki kategoriji sta se namreč pomerila Marian Ziolkowski, ki je šampionski pas branil tretjič, in leto mlajši rojak Sebastian Rajewski. Slednji kljub svoji trdoživosti ni uspel pripraviti senzacije, Ziolkowski je tako ubranil šampionski pas. Dogodek si lahko kadar koli ogledate na VOYO.

V glavni borbi večera, ki je bila hkrati tudi borba za naslov prvaka v lahki kategoriji, sta se pomerila Marian Ziolkowski in leto mlajši Sebastian Rajewski. Ziolkowski je januarja z zmago proti nekdanjemu prvaku KSW-jeve velterske kategorije Borysu Mankowskemu uspešno otvoril leto in niz zmag podaljšal na pravljično številko tri. Tokrat je lovil četrto zaporedno zmago in tretjo obrambo šampionskega pasu. V prvi rundi smo videli precej previdnosti pri obeh borcih, se je pa zato druga runda začela bolj agresivno. Rajewski je skoraj nokavtiral Ziolkowskega, toda ta se je uspel ubraniti in pobrati in tako je preprečil senzacijo. V nadaljevanju je v kletki prevladoval Ziolkowski, toda trdoživi Rajewski se ni dal. Po petih rundah so zmagovalca soglasno določili sodniki. Ziolkowski je ubranil šampionski pas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poltežka kategorija: Marc Doussis – Przemyslaw Dzwoniarek

Przemyslaw Dzwoniarek je v prvih dveh rundah obakrat Marca Doussisa uspešno spravil na tla. Kljub podrejenemu položaju se je Doussis v obeh rundah uspešno branil in tudi uspel vstati. Dzwoniarek je že minuto in pol pred koncem prve runde kazal jasne znake utrujenosti. V drugi rundi pa je kljub podrejenemu položaju Doussis uspešno izvedel t. i. giljotino in Dzwoniarek je zelo hitro sodniku pokazal znak za predajo.

Lahka kategorija: Donovan Desmae – Artur Sowinski

Legenda KSW-ja Artur Sowinski je borbo z Donovanom Desmaejem začel zelo odločno in v prvi rundi nasprotnika v glavo zadel z močnim udarcem, sledil je močan aperkat in levi kroše: Desmae je padel. Sowinski je zavohal kri in se podal v lov za padlim borcem. Sledili so hitri, močni in odločni udarci in mnogi so zadeli tarčo. 

Desmae je nekako zdržal do konca uvodne runde in po minuti in 20 sekundah v drugi rundi celo poskusil z giljotino, ampak njegov izkušeni nasprotnik je ostal miren in zbran. Prvi napad je Sowinski odbil, naslednji pa je bil zanj premočen. Desmae se je kot feniks vrnil iz pepela in nasprotnika začel močno daviti s hrbta. Sodnik je po znaku za predajo Sowinskija borbo ustavil in zmagovalec Donovan Desmae zdaj lahko resno razmišlja o borbi z zmagovalcem boja za prvaka lahke kategorije.

KSW 71 Fight Card
KSW 71 Fight Card FOTO: KSW

Težka kategorija: Filip Stawowy – Michal Martinek

Prva runda v težki kategoriji med Filipom Stawowyjem in Michalom Martinekom je ponudila bolj izenačeno borbo kot prejšnji borbi. V taktičnem dvoboju je Martinek bolj uspešno nadziral tempo in Stawowy je sredi druge runde že močno krvavel iz nosu. Tretja runda se je nadaljevala v enakem stilu, saj je Martinek potek borbe zlahka nadziral in sodniki so ob zaključku borbe brez težav odločili, kdo je zmagovalec. Martinek bo po zmagi vse bolj samozavestno pogledoval proti borbi za naslov prvaka v težki kategoriji.

Bantamska kategorija: Jakub Wiklacz – Bruno Santos

Sledila je borba mlajših borcev in Jakub Wiklacz je Bruna Santosa v prvi rundi spravil na parter. Tam ga je nekajkrat zapored zelo močno udaril s komolcem. Kljub zelo natančnim udarcem Santos ni popustil in borba je vstopila v drugo rundo. Tudi v nadaljevanju se je ponovil recept, saj je Wiklacz Santosa znova spravil na hrbet, čeprav se je Santos tokrat bolj uspešno branil.

Tretja runda je bila malo bolj izenačena, čeprav je bilo jasno, da Santos  na tleh ne more nadzirati borbe. Jakub Wiklacz je posledično prepričljivo zmagal po glasovanju sodnikov.

Lahka kategorija: Roman Szymanski – Valeriu Mircea

Naslednja borba je veliko bolj pomenila enemu od borcev kot drugemu. Oče Romana Szymanskega je umrl v času priprav na borbo in Poljak je očitno bil zelo motiviran. Ta motivacija ga je ponesla v zelo dober položaj že v prvi rundi, saj je njegov močan udarec z levo roko močno načel Valeria Mirceo

Prvo rundo je Moldavec še nekako zdržal, v drugi pa je po poškodbi roke moral priznati premoč nasprotniku, ki je takoj razglasitvi zmage obsedel in potočil številne solze. Organizatorji so v spomin njegovemu očetu predvajali čustven posnetek, ki ga je porinil čez rob. Solze so začele teči še bolj močno in Szymanski se je v čustvenem govoru spomnil na svojega očeta.

Dogovorjena teža (105 kilogramov): Artur Szpilka – Serhij Radčenko

Artur Szpilka se je prvič boril v MMA-ju, a Ukrajincu Serhiju Radčenku to dejstvo ni bilo v pomoč, saj je Szpilka v borbo vstopil zelo odločno. Že v prvi rundi je bil veliko bolj nevaren, druga runda pa je bila odločilna. Vanjo je že na začetku Szpilka vstopil želo agresivno in nasprotniku takoj zadal močan udarec v glavo z močno levo roko. 

Po dveh minutah in pol druge runde je Ukrajinec sicer uspel nasprotnika prijeti v giljotino, a Szpilka je ostal miren in ni popustil. Radčenka je uspel obrniti na hrbet in sledila je serija močnih in hitrih udarcev, ki so Ukrajinca končno ustavili in s tehničnim nokavtom je slavil domači borec.

Lahka kategorija: Borys Mankowski – Daniel Torres

Sledila je prva poslastica večera. Borba med Borysom Mankowskim in Danielom Torresom vsekakor ni razočarala. Že na začetku je po prepovedanem udarcu Mankowskega sodnik ustavil borbo. Torres je po kratkem odmoru vstal in odločno napadel nasprotnika. Borba je bila izjemno energična in izenačena do začetka zadnje runde, ko je Avstrijec nasprotniku zadal močan udarec z levim krošejem. 

Mankowski je bil videno pretresen, a ni obupal. Čeprav je Torres popustil, je nasprotnika še vedno uspešno udarjal, a "Tazmanski hudič" iz Poljske se ni vdal. Zdržal je do konca borbe, vendar na koncu po odločitvi sodnikov izgubil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Težka kategorija: Marcin Rozalski – Errol Zimmerman

V predzadnji borbi večera sta se pomerila Marcin Rozalski in sedem let mlajši Errol Zimmerman. V težki kategoriji smo videli borbo po posebnih pravilih K1 (Kikboks), vendar z MMA rokavicami. Občinstvo je bilo na strani Rozalskega, toda v drugi rundi smo videli že njegov tretji knockdown in kasneje tudi četrti. Borba se je tako zaključila. Zimmerman je upravičil vlogo favorita.

Seznam borb, ki si jih lahko ogledate na VOYO:

Lahka kategorija: Marian Ziolkowski – Sebastian Rajewski (borba za naslov prvaka)

Težka kategorija: Marcin Rozalski – Errol Zimmerman (po pravilih K1 z rokavicami MMA)

Lahka kategorija: Borys Mankowski – Daniel Torres

Dogovorjena teža (105 kilogramov): Artur Szpilka – Serhij Radčenko

Lahka kategorija: Roman Szymanski – Valeriu Mircea

Bantamska kategorija: Jakub Wiklacz – Bruno Santos

Težka kategorija: Filip Stawowy – Michal Martinek

Lahka kategorija: Donovan Desmae – Artur Sowinski

Poltežka kategorija: Marc Doussis – Przemyslaw Dzwoniarek

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.