Borilni športi

De Fries hitro ugnal Duffeeja in dokazal, da mu ni para

Liberec, 25. 02. 2023 23.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
2

Poljska organizacija mešanih borilnih veščin KSW se je prvič podala na Češko, kjer sta se v glavni borbi večera za naslov prvaka težke kategorije pomerila dominantni Phil De Fries in njegov stari znanec Todd Duffee. Anglež je še osmič zapored obranil šampionski pas in si nato izbral zanimivega naslednjega nasprotnika ...

Ste KSW 79 zamudili? Nič hudega, vse zamujene borbe si lahko kadarkoli ogledate na VOYO!

Povratni obračun, ki je bil v nastajanju kar desetletje, se je hitro končal. Phil De Fries se je uspešno maščeval Toddu Duffeeju za poraz, ki mu ga je Američan zadal še pod okriljem UFC-ja. Prvak KSW je hitro storil to, po čemer je znan. Ob poskusu brce Duffeeja se je Anglež sklonil, zagrabil drugo nogo nasprotnika in ga zrušil na tla. De Fries se je z vso težo naslonil na Duffeeja in ga poskusil zadaviti, a se je Američan rešil. Ni pa se mogel rešiti Angleževe teže, s katero ga je sploščil in nato delo dokončal z močnimi udarci.

Po že osmi obrambi naslova prvaka težke kategorije KSW si je De Fries zaželel dve stvari: obrambo naslova prvaka proti Alistairju Overeemu junija v t. i. Koloseju (dvorani PGE Narodowy v Varšavi) ter zlati Rolex za petletno zvestobo KSW-ju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V predzadnji borbi večera sta se pomerila obetavni Dominik Humburger in Jorge Bueno, ki je v zadnjem tednu pred dogodkom zamenjal poškodovanega Nemanjo Nikolića. Borca sta borbo začela previdno in v prvi rundi nista pretirano tvegala. Brazilec je Čeha enkrat uspešno zrušil, veliko uspeha za udarci pa nista dosegla. V drugi rundi je Bueno iz nepričakovanega položaja znova zrušil Humburgerja in sledila je izmenjava udarcev v parterju. Humburgerju se je uspelo rešiti, a ga je Bueno znova zrušil na tla. V zadnji rundi pa je bil Brazilec povsem brez orožij, saj je poskušal le z rušenji z velike razdalje in se zares začel boriti šele v zadnji minuti, ko je le zadel nekaj udarcev in uspešno zrušil nasprotnika. Zmage se je tako prvič v večeru razveselil domači borec, kar je navdušilo publiko v Home Credit Areni v Liberecu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tako kot smo pri KSW sedaj že vajeni, smo bili tudi tokrat lahko priča obračunu dveh nekdanjih kikbokserjev v kletki. Tokrat sta se za manjše rokavice odločila Arkadiusz Wrzosek, ki je avgusta lani uspešno debitiral v mešanih borilnih veščinah, in Tomaš Možny, ki ima pod svojim pasom že dve borbi v kletki. Slovaški borec eno zmago nad Poljakom že ima, saj je dobil njun kikbokserski obračun, ki pa se je zgodil že pred več kot sedmimi leti. Wrzosek je borbo začel odločno in z nizkimi, a močnimi brcami začel hitro zdelovati Slovakovo desno nogo. Po dveh minutah borbe je Wrzosek z levo nogo odmeril natančen udarec in Možnyja poslal na tla. Ko pa se je Slovak pobral, ga je Poljak z močno brco v že precej načeto levico znova spravil na tla. Z enako borbo kot v prvi je Wrzosek nadaljeval tudi v drugi rundi. Možny je že komaj stal na nogah in se je po vsaki močni brci v razboleno desnico znašel na tleh. V tretji rundi pa se je Možny le zbudil in po približno minuti in pol Wrzoseka z desnim direktom poslal v knockdown. Slovak je Poljaku sledil v parter in mu zadal nekaj udarcev, a se je borba hitro preselila nazaj v stoječ položaj, kjer pa je z desnim krošejem zadel Wrzosek in Možnyja poslal v knockdown. Borba, ki se je zares razživela šele v tretji rundi, se je končala s soglasno sodniško odločitvijo v prid Wrzoseka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V borbi veteranov pa sta se pomerila Daniel Omielanczuk in Michal Kita. Slednji je borbo otvoril z uspešnim rušenjem, Omielanczuk pa se je hitro pobral in z levico dobro zadel rojaka. Nekdanji borec UFC je pritiskal naprej in si pripravljal udarec z levico, Kita pa se je še drugič uspešno poslužil rušenja in nato nasprotniku na tleh zadal nekaj močnih udarcev. V drugi rundi pa je dvakrat zapored neuspešno poskusil z rušenjem, borba se je vseeno preselila na tla, a borca nista bila aktivna, zato ju je sodnik v kletki dvignil nazaj na noge. A tudi tam nista bila pretirano aktivna. Drugače je bilo v tretji rundi, v kateri je takoj na začetku z močnim aperkatom zadel Kita. Ta je nasprotnika nato le uspešno zrušil in mu najprej splezal na hrbet, od koder ga je nato sploščil in z močnimi udarci sodnika prisilil, da borbo prekine.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ena izmed borb, ki je veliko obetala in ni razočarala, je bil obračun Nizozemca Briana Hooija in Bolgara Jivka Stoimenova. Slednji je borbo dobro otvoril in povezal nekaj dobrih kombinacij, ob prvem klinču pa je bil s kolenom uspešen tudi Hooi. Nizozemec je kljub prednosti v dosegu s pridom izkoristil vsak klinč in udarce iz kratke razdalje. Brce s kolenom in komolci so Stoimenova pošteno zdelale in po nekaj manj kot štirih minutah borbe je Hooi z levim direktom Stoimenova poslal na tla in borbo zaključil z udarci na tleh.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V kletko KSW se je po letu in pol odsotnosti vrnil Andreas Berg Gustafsson, ki se je pomeril z domačinom Davidom Hošekom. Šved je Čeha hitro spravil na tla, a se je ta dobro branil. Ko je Gustafsson po natanko polovici prve runde Hošeka začel udarjati s t. i. hammerfist udarci, se je sodnik v kletki zelo hitro odločil za prekinitev, čeprav so vsi udarci leteli v blok nasprotnika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretja borba večera pa je kot prva ponudila pravi spopad za ljubitelje mešanih borilnih veščin. Pomerila sta se Francoz Ramzan Jembiev in Brazilec Murilo Delfino. Po odločni prvi rundi, v kateri je bil nekoliko bolj natančen Jembiev, je po le nekaj sekundah druge runde ta poskrbel za enega izmed vrhuncev večera. Z desno nogo je na čisto zadel Delfina in ga nokavtiral.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot druga je bila na vrsti edina ženska borba na dogodku, in sicer med Natalio Baczynsko-Krawiec in Petro Častkovo. Če je bila v prvi rundi boljša Častkova, pa je drugo rundo prepričljivo dobila Baczynska-Krawiec, ki je sredi druge runde z levico pošteno ranila Čehinjo. Poljakinja je borbo nadzirala in jo brez težav zmagala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KSW 79 sta otvorila Frederico Komuenha in Matyas Viszlay, ki se jima je videlo, da sta šele na začetku profesionalne kariere. V prvi rundi si je češki borec privoščil napako in Viszlaya s kolenom brcnil v glavo, ko je bil ta že na tleh, zaradi česar mu je sodnik odvzel točko. V drugi je Komuenha, ki je očitno boljši borec, na nogah že pošteno ranil Viszlaya, a se je zaradi pomanjkanja znanja rokoborbe hitro znašel na tleh, kjer ni vedel, kaj storiti. Slovaški borec je z dominantno rokoborbo nadziral borbo do konca in se razveselil prve zmage pod okriljem KSW.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadar koli ogledate na VOYO:

Težka kategorija: Phil De Fries – Todd Duffee (tehnični nokavt v prvi rundi)

Srednja kategorija: Dominik Humburger – Jorge Bueno (soglasna sodniška odločitev)

Težka kategorija: Arkadiusz Wrzosek – Tomaš Možny (soglasna sodniška odločitev)

Težka kategorija: Daniel Omielanczuk – Michal Kita (tehnični nokavt v tretji rundi)

Velterska kategorija: Brian Hooi – Jivko Stoimenov (tehnični nokavt v prvi rundi)

Srednja kategorija: Andreas Berg Gustafsson – David Hošek (tehnični nokavt v prvi rundi)

Dogovorjena teža (do 68,5 kilograma): Ramzan Jembiev – Murilo Delfino (nokavt v drugi rundi)

Dogovorjena teža (do 59 kilogramov): Natalia Baczynska-Krawiec – Petra Častkova (soglasna sodniška odločitev)

Srednja kategorija: Frederico Komuenha – Matyas Viszlay (soglasna sodniška odločitev)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cene Novak
26. 02. 2023 08.30
+1
Srečanja bedakov!!!
mm007
26. 02. 2023 08.19
+1
Novinarji, ali veste, da ta vikend poteka veliko mednarodno taekwondo tekmovanje v Hali Tivoli? Tudi veliko slovenskih borcev se bori. Pojdite tja, pa naredite reportažo. Celo kak intervju lahko dobite.