Borilni športi

Mojstra nokavtov se bosta pomerila za naslov prvaka lahke kategorije

New York, 27. 05. 2022 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči s sobote na nedeljo boste na svoj račun prišli ljubitelji boksa. V newyorškem Barclays Centru se bosta namreč za naslov prvaka lahke kategorije organizacije WBA pomerila Gervonta 'Tank' Davis in Rolando 'Rolly' Romero. Američana, ki bi se morala pomeriti že decembra, sta prava specialista za nokavte, zato ne gre pričakovati, da bo borba trajala vseh 12 rund. Borilni spektakel si lahko v nedeljo od 3.00 dalje v živo ogledate na VOYO.

26 borb, 26 zmag in kar 24 nokavtov je karierni izkupiček WBA-jevega prvaka Gervonte Davisa, medtem ko njegov naslednji nasprotnik Rolando Romero beleži 14 borb, prav toliko zmag in 12 nokavtov. Eden izmed izjemnih lahkokategornikov bo tako moral vpisati prvi karierni poraz, glede na statistiko obeh borcev pa bi težko pričakovali kar koli drugega kot pravo vojno, ki se bo zaključila z nokavtom.

Gervonta Davis vs. Rolando Romero

Američana bi se morala sprva pomeriti decembra lani, a je moral Romero zaradi obveznosti na sodišču borbo odpovedati. Davis se je tako namesto z rojakom pomeril z nekaj let mlajšim Mehičanom Isaacom Cruzom in se prvič v profesionalni karieri pošteno namučil za zmago, saj je moral prvič odboksati vseh 12 rund. Pred tem je 27-letni Davis, ki je zaradi moči udarcev dobil vzdevek 'Tank', do zmage le enkrat v profesionalni karieri prišel po sodniški odločitvi, a ker je bilo to bolj na začetku kariere, je Davis takrat boksal le šest rund. Davis, ki naj bi še zadnjič boksal pod okriljem organizacije Mayweather Promotions, je sicer znan po svojih nokavtih, zbral jih je že 24. Ljubiteljem boksa se je v spomin verjetno najbolj vtisnil nokavt, s katerim je oktobra 2020 prvič obranil šampionski pas WBA-jeve lahke kategorije. Njegova "žrtev" je bil Mehičan Léo Santa Cruz.

Tudi Romero, ki ima v lasti WBA-jev začasni šampionski pas, briljira v nokavtih. Nazadnje je pod težo njegovih udarcev padel Šved Anthony Yigit, 'Rolly' pa tudi za prihajajoči dvoboj obljublja nokavt, in to kar v prvi rundi. Samozavest je ponazoril kar na današnjem odprtem treningu, ko je prišel v ring, enkrat boksnil in odšel.

Med borcema sicer že zadnjih nekaj mesecev poteka hud besedni boj na družbenih omrežjih, ki se je nadaljeval tudi na novinarskih konferencah pred borbo. Precej glasnejši je bil sicer izzivalec Romero, a mu je Davis na zadnjem soočenju vrnil milo za drago in ga z rahlim odrivom spravil z odra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Lahka kategorija: Gervonta Davis – Rolando Romero (borba za naslov prvaka organizacije WBA)

Srednjetežka kategorija: Erislandy Lara – Gary O’Sullivan (borba za naslov prvaka organizacije WBA)

Junior srednjetežka kategorija: Jesus Ramos – Luke Santamaria

Junior lahka kategorija: Eduardo Ramirez – Luis Meléndez

Gervonta Davis vs. Rolando Romero
Gervonta Davis vs. Rolando Romero FOTO: VOYO
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.