Borilni športi

Muhammad prepričljivo ugnal Luqueja in k borbi pozval Covingtona

Las Vegas, 17. 04. 2022 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

UFC-jeva noč borb v Las Vegasu je minila v znamenju obračuna peto in šestouvrščenih velterašev, Vicenteja Luqueja in Belala Muhammada. Po petih rundah se je zmage s soglasno sodniško odločitvijo razveselil Muhammad, ki je Brazilcu tako maščeval poraz iz leta 2016. 33-letni Američan je po sedmi zaporedni zmagi k borbi pozval Colbyja Covingtona, sicer prvourvščenega izzivalca prvaka Kamaruja Usmana, ki je pred dobrim mesecem ugnal Jorgeja Masvidala.

Agresivneje je borbo začel Vicente Luque, ki je hitro zavzel sredino oktagona in poskusil nasprotnika omehčati z brcami. Čeprav je Brazilec Američanu dobro zapiral pot, je z brcami z levico nevarno pretil tudi Belal Muhammad, po skoraj treh minutah pa je vpisal tudi prvo uspešno rušenje in borbo na tleh kontroliral praktično do konca prve runde.

Luque je novembra 2016 nokavtiral Muhammada in mu tako zadal edini poraz s predčasnim zaključkom v karieri
Luque je novembra 2016 nokavtiral Muhammada in mu tako zadal edini poraz s predčasnim zaključkom v karieri FOTO: AP

Tudi druga runda se je začela podobno kot prva, Luque je stopil naprej, Muhammad pa se je pametno umikal levo in desno in iskal luknje v Brazilčevem gardu. Po dobrih treh minutah druge runde pa se je Američan znova odločil za rušenje in ga znova brez težav tudi izvedel. Brazilcu se je sicer uspelo dobre pol minute pred koncem pobrati na noge, a je Luque po vsej verjetnosti zaostajal že za dve rundi.

Tretjo rundo je bolje začel Brazilec, ki je s čistim udarcem z levico stresel Muhammada, a se je Američan zbral in prebrodil težave. In tako kot v prvih dveh rundah je tudi po treh minutah tretje Muhammad uspešno zrušil Luqueja na tla. Tokrat je Brazilec hitro vstal in do konca runde še nekajkrat zapretil, s čimer je vpisal rundo v svojo korist.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvo 'šampionsko' rundo sta borca začela previdno, po minuti in pol pa je Muhammad Luqueja znova uspešno zrušil na tla. Brazilec je hitro vstal, a izmenjave na nogah je začel dobivati Američan, ki je do konca četrte runde zadel nekaj dobrih direktov in brc z levico.

Zamujene borbe si lahko kadar koli ogledate na VOYO!

V zadnji rundi je bilo bolj kot ne jasno, da Luque potrebuje zaključek, v kolikor želi zmagati borbo. Po dobre pol minute je le uspešno zaustavil Muhammadovo rušenje, a enostavno ni dovolj poskušal z udarci, da bi v nevarnost spravil trdoživega Američana palestinskih korenin. Še v največjih težavah se je Muhammad znašel, ko je znova poskusil z rušenjem in se znašel v Luquejevem zaklepu rok, iz katerega bi Brazilec lahko izvedel svojo najljubšo podreditev, tako imenovano davljenje D'Arce, a je bil Brazilec preveč utrujen, da bi to tudi izvedel. Muhammad je zadnji dve minuti borbe Luqueja stisnil ob rob kletke in ga poskušal dokončno utruditi z rokoborbo, kar bi mu skoraj uspelo dobro minuto pred koncem, ko je dobil priložnost za davljenje, a se je tudi Luque rešil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pričakovano je po soglasni sodniški odločitvi (dvakrat 49-46 in enkrat 49-47) slavil Belal Muhammad, ki je po sedmi zaporedni zmagi dejal: "To je bila ovira, ki sem jo moral preskočiti. Luque me je že premagal in to z nokavtom, o čemer sem razmišljal cele priprave in zato mi zmaga še toliko več pomeni. Spoštujem ga, ker vem, da je super oseba in vedel sem, da bo borba z njim eden največjih izzivov v moji karieri ... sedaj sem pripravljen na vse. Iskreno povedano, delam z najboljšo ekipo, s katero pripravimo odličen načrt za vsakega nasprotnika."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nehal bom z izzivanjem prvaka, ker od organizacije nikakor ne dobim klica, s katerimi bi mi sporočili, da sem jaz naslednji na vrsti. Zato naj izzovem glasno 'Karen' oziroma Colbyja Covingtona, ki izziva le lahkokategornike. Jaz sem pravi velteraš, ki dejansko zmaguje borbe, ne tako kot Masvidal, ki je imel pred borbo z njim dva zaporedna poraza in Woodley, ki jih je imel pet ...  Jaz sem 'Bully B' in imam sedem zaporednih zmag. Pridi in se preizkusi z dejanskim izzivalcem, reva!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Naj dodam še to; vsi vidite, kaj se trenutno dogaja v Palestini. Želim izraziti blagoslov mojim ljudem, ki tam bojujejo pravo bitko. V primerjavi z bitko, v kateri ljudje umirajo vsak dan, moja borba ne pomeni nič. Mi pa veliko pomeni in upam, da nariše nasmešek na obraz tudi njim to, da lahko s palestinsko zastavo ponosno stopam v oktagon."

Seznam borb, ki si jih lahko kadar koli pogledate na VOYO:

Velterska kategorija: Vicente Luque - Belal Muhammad (po soglasni sodniški odločitvi)

Srednjetežka kategorija: Caio Borralho - Gadži Omargadžijev (po soglasni sodniški odločitvi)

Velterska kategorija: Miguel Baeza - André Fialho (nokavt v prvi rundi)

Ženska bantamska kategorija: Mayra Bueno Silva - Vu Janan (po soglasni sodniški odločitvi)

Peresna kategorija: Pat Sabatini - T.J. Laramie (po soglasni sodniški odločitvi)

Velterska kategorija: Mounir Lazzez - Ange Loosa (po soglasni sodniški odločitvi)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.