Borilni športi

Nedoh: Ankalajev je zver in težko verjamem, da ga Blachowicz lahko ustavi

Ljubljana, 10. 12. 2022 18.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
2

Pred nami je še zadnji UFC-jev borilni spektakel v tem koledarskem letu – UFC 282. Za naslov prvaka poltežke kategorije se bosta pomerila Jan Blachowicz in Magomed Ankalajev, o zapletu, ki se je zgodil pred dogodkom, in morebitnem razpletu njune borbe pa smo govorili s slovenskim borcem te kategorije Jakobom Nedohom, ki je pred kratkim slavil na domačih tleh. Borilni spektakel si boste lahko v nedeljo od 4.00 dalje v živo ogledali na VOYO.

UFC 282: Blachowicz vs Ankalaev

Do nedavnega UFC-jev prvak poltežke kategorije Jiri Prochazka si je pred kratkim huje poškodoval ramo in bo posledično dalj časa odsoten od športa, ob tem pa se je 30-letnik odločil, da ne bo zadrževal poltežke kategorije, in opustil šampionski pas. Nekdanji prvak Glover Teixeira, ki bi se moral pomeriti s Čehom, je tako ostal brez povratne borbe in pri UFC-ju so se odločili, da priložnost boriti se za šampionski pas ponudijo nekdanjemu prvaku Janu Blachowiczu ter tretjemu na lestvici izzivalcev Magomedu Ankalajevu. Poljak in Rus bi se tako ali tako morala boriti na UFC 282, a bosta sedaj namesto treh oddelala pet rund, eden izmed njiju pa bo na koncu oktagon zapustil s šampionskim pasom.

Kaj o nastali situaciji meni slovenski borec te kategorije Jakob Nedoh, ki je pred tednom dni slavil na domačem dogodku Valhalla Fight Night 5?

Škoda za Jirija, ampak mislim, da se je s tem, ko je odstopil od pasu, da kategorija ne bi bila ustavljena, izkazal z zelo častno potezo. Samo upam, da bo publika to cenila in da ga bo UFC ob vrnitvi nagradil, ker se je odrekel bonitetam, ki bi mu kot nespornemu prvaku pripadale.

Torej se strinjaš s potezo Prochazke, da je opustil šampionski pas?

Ne vem, če je že kdo pred njim to storil, ampak se strinjam. Prochazka je dokazal, da je res pravi samuraj, da res živi ta samurajski način življenja ter da daje ogromen poudarek na čast. Kar je naredil, se mi zdi pošteno, in želim mu čim hitrejšo rehabilitacijo.

Si Blachowicz in Ankalajev zaslužita borbo za naslov prvaka?

Mislim, da v tej situaciji si, zdi pa se mi, da je Blachowicz najbolj posrečen borec v UFC-ju, če lahko tako rečem. Enkrat se je že boril za pas, ki ni bil v lasti nikogar, potem zaradi poškodbe premagal Aleksandra Rakića in sedaj je dobil še eno priložnost, da še znova osvoji pas. Res ima srečo.

Kako misliš, da na situacijo gleda tvoj prijatelj in UFC-jev borec Aleksandar Rakić, ki je bil pred poškodbo tik pod vrhom poltežke kategorije?

Se mi zdi, da mu je vse to dalo dodaten zagon. Je že v napredni fazi rehabilitacije in verjetno ga še bolj motivira dejstvo, da ni edini, ki se sooča s poškodbami, ter da je kategorija nestabilna in da šampionski pas hitro menja lastnika.

Aleksandar Rakić in Jakob Nedoh
Aleksandar Rakić in Jakob Nedoh FOTO: Osebni arhiv Jakoba Nedoha

Glover Teixeira, ki je torej ostal brez borbe, je za enega izmed ameriških medijev je dejal, da bi se lahko boril že januarja, ko bo UFC gostoval v Braziliji. Misliš, da bi njegov nasprotnik že lahko bil Rakić?

To bi bila odlična borba, ampak mislim, da je žal prezgodaj. Kolikor vem, bo namreč Rakić šele januarja ali februarja začel na polno sparirati, kar pomeni, da se potem še kakšen mesec ali dva ne bo boril.

Kdo pa je zate favorit v borbi med Blachowiczem in Ankalajevim?

Joj, ne vem, ampak mislim, da je Ankalajev zver, in težko verjamem, da ga Blachowicz lahko ustavi. Borba zna biti tesna in zmagata lahko oba, ampak dajem majhno prednost Ankalajevu.

Torej zaključka borbe raje ne bi napovedal?

Ja, težko bi napovedal, kako se bo borba končala. Mislim, da je zelo verjetno, da se bosta borila do konca in bodo o zmagi in novem prvaku odločali sodniki.

Nedoh je pred kratkim slavil na Valhalla Fight Night 5
Nedoh je pred kratkim slavil na Valhalla Fight Night 5 FOTO: Jure Gasparič

Seznam borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Poltežka kategorija: Jan Blachowicz – Magomed Ankalajev (za naslov prvaka)

Lahka kategorija: Paddy Pimblett – Jared Gordon

Dogovorjena teža (81,65 kilograma): Santiago Ponzinibbio – Alex Morono

Srednja kategorija: Darren Till – Dricus du Plessis

Peresna kategorija: Bryce Mitchell – Ilia Topuria

UFC 282: Blachowicz vs Ankalajev
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strenght coach
14. 12. 2022 09.52
Tudi nam je na Evropskem prvenstvu, pred MMA borbo, team Poljakov metal pod nos njihov Legendary polish power...pa ga je Slovenec pošteno premlatil...TKO. Najmočnejša na svetu je genetika Dinare !
mr.puff puff
10. 12. 2022 20.04
Ankalev bo padu v prv rund...Legendary polish power