Borilni športi

Nedoh ekspresno nokavtiral Italijana in se uvrstil v polfinale

Newcastle, 27. 03. 2023 14.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jakob Nedoh je na debiju v ameriški organizaciji mešanih borilnih veščin PFL navdušil. V četrtfinalu evropskega turnirja je v 48 sekundah opravil s tekmecem in se uvrstil v polfinale.

Slovenski borec v mešanih borilnih veščinah Jakob Nedoh je v soboto uspešno nastopil v četrtfinalu evropskega turnirja ameriške organizacije mešanih borilnih veščin PFL (Professional Fighters League). 26-letni Koprčan, poznan tudi pod vzdevkom 'Gorila', se je v Newcastlu boril prvič pod okriljem PFL-ja in z debijem opravil z odliko. Borec, ki trenira v ljubljanskem TNT Gymu, je potreboval le 48 sekund, da je nokavtiral svojega nasprotnika, sedem let starejšega Italijana Riccarda Nosiglio. Borca nista zapravljala časa za uvodno otipavanje in sta od prve sekunde stopila na plin, po manj kot minuti borbe pa je Nedoh nasprotnika zadel z direktom, ki običajno ni udarec, namenjen nokavtu, a slovenskemu borcu je uspelo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav je slovenski MMA v zadnjem času znova v vzponu, pa manjkajo odmevni uspehi v tujini. Za svojevrstnega želi poskrbeti Nedoh, ki se je kot prvi Slovenec pomeril pod okriljem PFL-ja in z zmago napredoval v polfinale evropskega turnirja, v katerem se po osem borcev v vsaki kategoriji bori za končno nagrado sto tisoč dolarjev oziroma približno 93 tisoč evrov ter uvrstitev na glavni turnir, kjer je končna nagrada desetkrat višja. Koprčan se je tako v polfinalu, ki bo na sporedu 30. septembra v Parizu, pridružil Špancu Abdelahu Er-Ramyju, Francozu Anthonyju Salamoneju ter Angležu Simeonu Powllu. S kom se bo Gorila pomeril v francoski prestolnici, pa zaenkrat še ni znano.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jakob je tako svoj profesionalni rezultat izboljšal na šest zmag in en sam poraz, sedaj pa ga čaka vrnitev domov, kjer bo, kot nam je zaupal pred odhodom na Otok, pomagal Mihi Frlicu, Luki Podkrajšku in Markotu Drmonjiču pri pripravi na prihajajoči WFC 25. Karte za borilni spektakel v Hali Tivoli so še na voljo!

Rezultati četrtfinala evropskega turnirja PFL v poltežki kategoriji:

Simeon Powell – Mohamed Amine (podreditev v prvi rundi)

Ricardo Nosiglia – Jakob Nedoh (nokavt v prvi rundi)

Anthony Salamone – Daniel Ladero (nokavt v prvi rundi)

Abdelah Er-Ramy – Madalin Pirvulescu (tehnični nokavt v prvi rundi)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slimy12
27. 03. 2023 16.05
+0