Borilni športi

Nokavt, zaradi katerega mu je čestital celo Rakić

Ljubljana, 20. 12. 2021 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih, Milan Doknić
Komentarji
8

Jakob Nedoh je minuli konec tedna v Beogradu poskrbel za odmevno slovensko zmago v mešanih borilnih veščinah. 24-letni Primorec, sicer nekdanji rokometaš, je pod okriljem organizacije Brave FC tekmeca ugnal po manj kot minuti in navdušil tudi zvezdnika elitne organizacije UFC Aleksandra Rakića. Ob tem, da nastopa v mešanih borilnih veščinah, pa Nedoh zaključuje tudi magisterij na fakulteti za šport.

Jakob Nedoh je na dogodku Brave CF 56 v Beogradu po zgolj 50 sekundah borbe z neustavljivim udarcem nokavtiral favoriziranega nasprotnika Zvonimirja Kralja. Ta trenutek je poskrbel tudi za to, da je po borbi spoznal enega od svojih vzornikov, Aleksandra Rakića, ki se zelo uspešno bori v poltežki kategoriji organizacije UFC. "To je bil trenutek, ki je zame bil še bolj dragocen od mojega nokavta, od zmage. On je moj velik vzornik. V bistvu mi je čestital in se mi zahvalil, da je lahko gledal mojo borbo, kar mi pomeni ogromno. Poleg tega sva se na koncu zmenila, da bova v prihodnosti sodelovala in rekel sem mu, da mu bom z veseljem pomagal na treningih," je svoje navdušenje ob srečanju opisal Nedoh.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Udarec, ki je borbo zaključil predčasno, si je na družabnih omrežjih ogledalo že veliko število občudovalcev borilnih veščin. "Odziv je bil ogromen, to mi pomeni veliko. Čeprav v dvorani ni bilo publike, sem čutil, da me podpira ogromno prijateljev in oboževalcev," je podporo na spletu opisal ljubljanski borec.

'Vedel sem, da ga bom dobil'

"Še zdaj ne morem verjeti, da se je to zgodilo. Priprave so bile zares zelo težke, ampak sem začutil, da sem pripravljen boljše od njega. Že dva dni prej sem vizualiziral ta nokavt. Vedel sem, da ga bom dobil v zaključku prve runde," je po zmagi samozavestno povedal Nedoh. Zvonimir Kralj je bil pred borbo favorit na stavnicah, kljub temu ga je Nedoh zlahka ustavil. "Tudi promocija borbe je bila taka, da so njega postavljali bolj v ospredje, tudi zato sem toliko bolj ponosen na to zmago," je dejal Ljubljančan.

Aleksandar Rakić in Jakob Nedoh
Aleksandar Rakić in Jakob Nedoh FOTO: Osebni arhiv Jakoba Nedoha

Nedoh je drugič nastopil na dogodku Brave. V svoji profesionalni karieri je do zdaj zmagal na štirih od petih borb. V organizaciji Brave CF, so njegove odlične predstave hitro opazili in mu po zadnji zmagi napovedujejo svetlo prihodnost: "Niso se zavedali, kaj lahko naredim. Obljubljajo že, da bodo iz mene naredili zvezdo poltežke kategorije."

Vsestranski športnik

V začetku njegove kariere so številni opazovalci predvidevali, da bo znan predvsem po svoji tehniki na parterju, a zadnja zmaga je pokazala, da vse bolj napreduje tudi v boksu. Meni, da mu je ta slog domač tudi zato, ker je v mlajših letih treniral rokomet: "Očitno imam res težke roke. Mislim, da mi je največ prednosti dalo to, da sem prej igral rokomet. Postavljen sem v isto prežo kot pri rokometu, je zelo podobno." Doda, da mu je rokomet poleg moči v rokah pomagal tudi pri vzdrževanju odlične fizične kondicije. 

Vsekakor je vsestranski športnik, saj je poleg omenjenih športov učil tudi smučanje in plavanje. Trenutno tudi zaključuje magisterij na fakulteti za šport: "Zato, da imam plan B, ker nikoli ne veš. Šport je nepredvidljiv." Kljub temu je njegov poglavitni načrt zelo jasen: "Moj cilj je, da bom na vrhu ene od organizacij in se bom znotraj nje počutil spoštovanega. Ni nujno, da bo to UFC. Kjer se bom počutil dovolj dobro in bo zaslužek dober, tam se vidim." Predvideva, da ga  naslednja borba čaka že v začetku prihodnjega leta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

titomeni
21. 12. 2021 10.21
+1
Pretepaci, pri 50 pa vsi brez celic v mozganih
devlon
21. 12. 2021 10.00
-2
Ne bi češenj z njim jedel..če pa že, bi pa v tla gledal.
LuckyBastardo
21. 12. 2021 08.19
+1
Kr neki, sem pristaš borilnih veščin vendar z pravili, tole je brutal šport in poživila so stalnica
superjezek
20. 12. 2021 20.46
+2
Nespametna poteza Hrvata oziroma zelo slab gard.. Čestitke za zmago. jakob zgleda vredu dečko.
Roadkill
20. 12. 2021 19.49
+2
Erin Straus
20. 12. 2021 19.41
+4
v UFC ga čaka pester izbor batin. naj kr papca🥦🌽🥕.
beware1
20. 12. 2021 19.27
+1
Mah, če je to šport, naj bo. V naravi je boj za preživetje, trenutno nam tega ne rabi. Film Gladiator pove vse , samo tega ne,da je minilo 2000 let in nič se ni spremenilo. Samo povem
slimy12
20. 12. 2021 21.04
+4