Borilni športi

Oktet slovenskih judoistov se bo meril na prestižnem Mastersu

Ljubljana, 19. 12. 2022 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V naslednjih dneh se bodo najboljši judoisti z mednarodne jakostne lestvice borili na prestižnem turnirju Masters, ki vsako leto naznani zaključek judoističnega leta. Za stopničke in kvalifikacijske točke za olimpijske igre v Parizu se bodo najboljši judoisti sveta borili v Jeruzalemu, ki bo Masters gostil prvič. Na blazine bo stopilo tudi pet slovenskih judoistk in trije judoisti.

Osem slovenskih judoistov je največ predstavnikov na takšnem tekmovanju doslej. V ženskih kategorijah bomo imeli pet naših judoistk. V najlažji kategoriji (do 48 kilogramov) bo na tatamije stopila Maruša Štangar, ki se bo v prvem krogu pomerila z dobro poznano Milico Nikolić, v kategoriji do 57 kilogramov bo tekmovala peta z lanskih olimpijskih iger v Tokiu Kaja Kajzer, ki se bo najprej pomerila z Američanko Mariah Holguin

Kaja Kajzer
Kaja Kajzer FOTO: STA

Kategorijo višje (do 63 kilogramov) bo nastopila Andreja Leški, ki je zaradi visoke uvrstitve na lestvici Mednarodne judo zveze avtomatsko uvrščena v drugi krog in čaka na zmagovalko med Francozinjo Manon Deketer in predstavnico Kosova Lauro Fazliu. Tretja iz letošnjega evropskega prvenstva Anka Pogačnik bo nastopila v kategoriji do 70 kilogramov in se najprej pomerila z Nizozemko Hilde Jager, v kategoriji do 78 kilogramov pa Patricija Brolih, ki jo v prvem krogu čaka Rika Takayama.

Anka Pogačnik
Anka Pogačnik FOTO: EJU - Kostadin Andonov

Moški predstavniki pa bodo, kot že rečeno, trije. Martin Hojak se bo boril v kategoriji do 73 kilogramov in se najprej pomeril z Romunom Adrianom Sulco, kar dva naša judoista pa se bosta borila v kategoriji nad 100 kilogramov, in sicer Vito Dragič, ki ga v prvi borbi čaka Madžar Richard Sipocz, in Enej Marinič, ki se bo pomeril z Uzbekistancem Shokhrukhkhonom Bakhtiyyorovom.

Enej Marinič
Enej Marinič FOTO: EJU - Rok Rakun

Na prestižnem tekmovanju, kjer ima pravico nastopiti le 36 najboljših posameznikov iz vsake kategorije glede na jakostno lestvico Mednarodne judo zveze, se bo pomerilo 367 judoistov iz 58 držav sveta.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.