Borilni športi

Revanša med Joshuo in Usykom bo 20. avgusta

Ljubljana, 21. 06. 2022 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Povratni dvoboj med boksarskima težkokategornikoma Oleksandrom Usykom, ki brani šampionske pasove v težki kategoriji po različicah WBA, IBF, WBO in IBO, in izzivalcem Anthonyjem Joshuo bo, kot je bilo prvotno načrtovano, na sporedu 20. avgusta v Jeddahu v Savdski Arabiji.

Aktualni svetovni prvak težke kategorije Oleksandr Usyk je zaradi večmesečne pomoči svojim rojakom v Ukrajini datum povratnega dvoboja z Anthonyjem Joshuo povsem razumljivo nekoliko potisnil na stranski tir. Čeprav je 32-letni britanski boksar že pred časom aktiviral klavzulo o revanši, je Ukrajinčev promotor Oleksandr Krasjuk (šele) v začetku tega tedna obelodanil, da se bo povratni obračun med omenjenima težkokategornikoma zgodil 20. avgusta v Savdski Arabiji.

"Prepričan sem, da bo povratni dvoboj veliko večji in boljši od njunega prvega. Zdaj bo šlo za nacionalni ponos, za vse, kar je naš narod pretrpel v zadnjih mesecih. Tudi v tej borbi želi Usyk spisati novo poglavje v zgodovini ukrajinskega in svetovnega boksa. Z zmago v prvem dvoboju je pokazal, za kako kakovostnega borca gre, in verjamem, da tudi tokrat ne bo razočaral svojih rojakov v Ukrajini," je za spletni portal boxingnews24.com dejal Krasjuk. Tudi Oleksandr Usyk ne skriva vznemirjenja pred revanšo v Jeddahu, ki bo, kot pravi sam, nekaj posebnega.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Z božjo pomočjo bom skušal storiti to, kar marsikomu ni uspelo v dvobojih z Joshuo. Zavedam se, da bo moj nasprotnik zelo motiviran, toda že najin prvi medsebojni dvoboj je pokazal, da imam dovolj znanja za zmago. Moj cilj je kristalno jasen in želim si, da bi boksarski navdušenci in navdušenke prišli na svoj račun," pa je ob uradno potrjenem datumu revanše za omenjeni portal povedal branilec šampionskih pasov v težki kategoriji. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User1953555
21. 06. 2022 12.11
Mr.Who
21. 06. 2022 11.01
+1
Navijam za Usyk-a, kljub temu, da je Ukrajinec!
united666
21. 06. 2022 11.08
+2
ti si sigurno navijal za srbijo ko nas je napadla....isto sedaj za rusijo ko je ukrajino napadla