Borilni športi

Seznam borb na borilnem spektaklu WFC 25 vse daljši

Ljubljana, 20. 03. 2023 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Seznam borb na borilnem spektaklu WFC 25 / Brave CF 70, ki bo 23. aprila potekal v ljubljanski Hali Tivoli, se polni. Kot zadnji je bil na spisek borb dodan obetaven slovenski borec David Forster, ki se bo pomeril s Srbom Nemanjo Nikolićem.

Domači dogodek WFC 25, ki bo potekal v Hali Tivoli, bo sicer naslovil izkušeni slovenski borec Marko Drmonjič, ki se bo pomeril s sedem let mlajšim Erkom Junom. Karte za borilni spektakel so še na voljo!

David Forster velja za enega izmed najbolj obetavnih mladih slovenskih borcev v mešanih borilnih veščinah. 26-letni borec je lanskega decembra po uspešni amaterski karieri debitiral med profesionalci in vknjižil prvo zmago. Forster, ki je tudi državni prvak v boksu, se je pred nekaj dnevi še drugič pomeril med profesionalci in slavil še bolj prepričljivo. Na VFN 6 je že v prvi rundi s tehničnim nokavtom ustavil Vita Špica in nam po drugi zaporedni zmagi zaupal, da si želi boriti na domačem WFC-ju, kar je sedaj tudi uradno potrjeno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Forster trenira v Double B Gym-u pod vodstvom nekdanjega borca Bora Bratovža, ki še kako dobro pozna organizacijo WFC, saj se je pod njenim okriljem boril kar devetkrat v karieri. Bratovževega varovanca na WFC-ju čaka srbski borec Nemanja Nikolić, ki je med profesionalci debitiral oktobra lani in s podreditvijo v drugi rundi vpisal prvo zmago med profesionalci.

David Forster in ekipa
David Forster in ekipa FOTO: Jure Gasparič

"Definitivno je velik privilegij boiti se doma, spati v domači postelji pa je največja prednost," nam je ob potrditvi borbe zaupal David, ki sicer prihaja iz Domžal in se bo boril povsem blizu doma. "Veliko treniram v Tivoliju, le kakih 100 metrov stran od kraja borbe. Pričakujem kar veliko podporo, saj sem je bil deležen že na prvih dveh borbah," je o lokaciji dogodka še dejal Forster. 

O izzivu, ki ga čaka, pa nam je še dejal: "To je tretja borba v moji profesionalni karieri. Zame je to nabiranje novih izkušenj in korak v pravo smer. Brave in WFC sta med večjimi organizacijami v tem športu, zato se veselim, da bom izpostavljen novim gledalcem."

Tiskovna konferenca pred WFC 25
Tiskovna konferenca pred WFC 25 FOTO: Luka Kotnik

Poleg Forsterja in Drmonjiča bodo v Hali Tivoli izmed slovenskih borcev nastopili še neporaženi Luka Podkrajšek in debitant med profesionalci Miha Frlic. A seznam borb še ni končen in ker je do dogodka še dober mesec dni, se kaj hitro zna zgoditi, da se bo naboru borcev pridružil še kakšen Slovenec.

World Freefight Challenge oziroma WFC je v naši regiji sinonim za odlične dogodke in izjemne borbe. Prvi dogodek je predsednik organizacije Zlatko Mahić organiziral že pred 17 leti, zadnjega, ko je prvič združil moči z eno najhitreje rastočih organizacij na svetu Brave CF, pa pred tremi leti.

Seznam vseh borb dogodka WFC 25 / Brave CF 70:

Poltežka kategorija: Marko Drmonjič – Erko Jun

Bantamska kategorija: Jose Torres – Nkosi Ndebele

Bantamska kategorija: Mohammad Farhad – Ruela Panales

Mušja kategorija: Edilceu Alves – Dansheel Moodley

Bantamska kategorija: Izzeddine Al Derbani – Eduardo Mora

Težka kategorija: Luka Podkrajšek – Pavel Dailidko

Težka kategorija: Miha Frlic – Milenko Stamatovič

Lahka kategorija: David Forster – Nemanja Nikolić

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.