Borilni športi

Seznam slovenskih borcev na FNC 15 vse daljši

Ljubljana, 29. 02. 2024 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvi dogodek hrvaške organizacije mešanih borilnih veščin FNC bo poln slovenskih borcev. Miranu Fabjanu, ki bo borilni spektakel naslovil in enemu izmed pionirjev tega športa pri nas Bojanu Kosednarju – Želvi, se bodo v Stožicah pridružili še Marko Vardjan, Dino Suljkanović in Jan Berus.

FNC se bo z dogodkom z zaporedno številko 15 prvič podal v Slovenijo, dogodek pa si boste lahko ogledali na VOYO. V glavni borbi večera bo tako kot decembra v Sarajevu, ko je padel domačin Tomislava Spahović, znova pod žaromete stopil 'slovenski Rocky' Miran Fabjan, ki bo v kletki pričakal 12 let mlajšega Hrvata Maria Žgelo. Tako kot 38-letnik iz Branika, se je tudi 26-letnik iz Vinkovcev boril na FNC 14 in  hitrem postopku odpravil izkušenega Brazilca Mateusa Messarosa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V FNC-jevo kletko se vrača tudi naš strokovni komentator Bojan Kosednar – Želva, ki se bo znova pomeril z Aleksandarjem Jankovićem, s katerim imata neporavnane račune. Slovenec in Srb sta se pomerila že septembra lani, ko se je po izjemno izenačeni prvi rundi njuna borba predčasno končala v drugi, ko si je Kosednar grdo poškodoval prst na nogi.

Bojan Kosednar 'Želva'
Bojan Kosednar 'Želva' FOTO: FNC

Fabjanu in Želvi se bo na FNC-ju pridružil nekdanji nasprotnik slednjega Marko Vardjan, ki se po letu in pol vrača v kletko. Belokranjca v Ljubljani čaka še kako težko delo, saj se bo pomeril z daleč najbolj izkušenim borcem mešanih borilnih veščin v regiji Ivico Truščkom. 36-letni Hrvat, ki je slovenskim ljubiteljem tega športa dobro poznan, saj se je že večkrat boril v Sloveniji, ima namreč v uradni statistiki že kar 82 profesionalnih borb.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V FNC-jevo kletko se vrača tudi Dino Suljkanović, ki je julija lani osvojil FNC-jev turnir Armagedon, novembra pa se je nato meril še na dogodku FNC 13 in doživel prvi poraz med profesionalci. Tokrat se bo mladi Mariborčan pomeril s prav tako obetavnim FNC-jevim borcem Demahmetom Sinanijem, ki je vse tri profesionalne borbe v karieri oddelal pod okriljem hrvaške organizacije. Glede na to, da imata oba borca enak rezultat (dve zmagi, en poraz), lahko pričakujemo tesno borbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot zadnji Slovenec, ki je bil dodan na spisek borb, pa je novinec med profesionalci Jan Berus. Mladi borec z izkušnjami v tajskem boksu in brazilskem jiu jitsuju, je konec lanskega oktobra profesionalni debi opravil proti vročekrvnemu Italijanu Alessandru Rossiju in borbo zaključil že v prvi rundi. Manj kot mesec dni kasneje pa je v Trebnjem pred domačo publiko prav tako v prvi rundi ugnal še Žana Marolta. Tudi Berusa v Stožicah čaka vse prej kot lahko delo, saj se bo pomeril s precej bolj izkušenim Jovanom Kandićem, ki ima pod pasom že deset profesionalnih borb.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg že omenjenih petih fantov, bo na dogodku, ki ga boste lahko gledali na VOYO, zagotovo nastopil še kakšen, več pa bo znanega v prihodnjih dneh.

Seznam že napovedanih borb dogodka FNC 15:

(Najverjetneje) poltežka kategorija: Miran Fabjan – Mario Žgela

Velterska kategorija: Bojan Kosednar – Aleksandar Janković

Peresna kategorija: Jordan Barton – Itay Tratner (borba za naslov prvaka)

Velterska kategorija: Ivica Trušček – Marko Vardjan

Lahka kategorija: Dino Suljkanović – Demahmet Sinani

Velterska kategorija: Jan Berus – Jovan Kandić

Težka kategorija: Milenko Stamatović – Josip Matković

FNC 15
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PoldeVeliki
29. 02. 2024 18.43
+1
Ne morete to prenašat na Pop tv ? Kakšen VOYO nek.
Divji petelin
29. 02. 2024 16.49
-1