Borilni športi

Slovenska kikboks reprezentanca s kupom medalj z EP v Antalyi

Antalya, 21. 11. 2022 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minuli teden je v turški Antalyi potekalo Evropsko prvenstvo v kikboksu za članice in člane. Turnir je potekal pod okriljem organizacije WAKO, ki jo priznava tudi Mednarodni olimpijski komite in ima veliko možnost, da bo pod njenim okriljem kikboks leta 2028 v Los Angelesu prvič na olimpijskih igrah. Na tekmovanju, kjer je nastopalo 864 tekmovalcev iz 39 držav, je sodelovala tudi reprezentanca Slovenije, ki jo je zastopalo 28 tekmovalcev, ki so se merili v petih disciplinah.

Reprezentanco je vodil predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar, tekmovalce selektor Bojan Korošec ter trenerji Sanel Ljutić, Srečko Rozman, Andrej Sande, Peter Landeker in Uroš Bernard. Na prvenstvu so sodili tudi slovenski mednarodni sodniki Edvard Štegar, Dušan Turk in Milan Breg

Slovenska članska reprezentanca je nastopala odlično in dosegla odlične rezultate. Reprezentanti se domov vračajo tudi s kupom medalj. Osvojili so namreč kar 17 odličij: šest zlatih, pet srebrnih in šest bronastih medalj.

Evropski prvaki so postali:

Light contact: Tyra Barada, Larisa Žagar Slemenšek, Urša Terdin, Luka Krel, Sven Hojs in Žiga Zagoranski

Evropski podprvaki so postali:

Point fighting: Tyra Barada, Tilen Zajc in Larisa Žagar Slemenšek

Light contact: Urška Gazvoda

Kick light: Mark Antonio Perkovič

Tretje mesto so osvojili:

Point fighting: Tina Baloh, Erik Zorn in Ali Botonjić

Light contact: Staša Lipnik

Kick light: Blaž Potočnik

Full contact: Urh Černivšek

Kikboks reprezentanca Slovenije.
Kikboks reprezentanca Slovenije. FOTO: KICKBOXING ZVEZA SLOVENIJE

Žagar Slemenškova si je z osvojenimi rezultati na Evropskem prvenstvu zagotovila tudi vstopnico na tekmovanje World Combat Games, ki bo oktobra prihodnje leto v Riadu v Savdski Arabiji. Celjanka je nastopila v kar dveh disciplinah, in sicer Point fighting in Light contact. Tekmovanje je začela v kategoriji Point fighting z zmago nad tekmico iz Norveške Regine Kruger Langefoss s 13:3, nato si je mesto v finale prislužila z borbo, s hrvaško predstavnico Elo Zaor. V finalni borbi z Italijanko Eleno Pantaleo je morala priznati premoč ter tako zasedla drugo mesto. V svoji primarni disciplini Light contact pa se je 19-letna tekmovalka najprej pomerila z Italijanko Michelo Bressi in jo z rezultatom 3:0 premagala. V naslednjem krogu je z 2:1 premagala Nesto Baxter, tekmovalko iz Velike Britanije. V finalu je nastopila zelo suvereno in pokazala premoč nad Poljakinjo Karolino Slodkowsko ter tako osvojila naziv evropske prvakinje v kickboxingu, disciplina Light contact, kjer je nastopilo 11 Evropejk.

"Ali je s tem dosežkom dokazal, da sodi v sam vrh najperspektivnejših kikboksarjev na svetu oz. spada med najboljše tri borce v Evropi v svoji kategoriji, saj se je kot drugi nosilec kategorije (z zmago na Svetovnem pokalu maja letos v Istanbulu) ter 3. mestom na Evropskem članskem prvenstvu tudi uradno kvalificiral na evropske igre 2023," so ob uspehu njihovega borca Alija Botonjića zapisali predstavniki Športnega centra Gepard in dodali še: "Z rezultatom na tekmovanju bi rekli, da smo z Alijevim uspehom kar zadovoljni, saj je prvič tekmoval kot član slovenske članske kikboks reprezentance in kot najmlajši tekmovalec z lahkoto konkuriral izkušenejšim in starejšim borcem, ki so prav tako že svetovni in evropski prvaki."

Ali Botonjić in Sanel Ljutić
Ali Botonjić in Sanel Ljutić FOTO: Športni center Gepard

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strenght coach
23. 11. 2022 21.21
Čestitke vsem !
Abrams
21. 11. 2022 18.27
-2
Pobralo nas bo od tega financiranja ničesar..... Kje vam pamet. To ni nikakršna reklama za državo. Na ta način bogati dobijo gladiatorje mi jih pa z našim delom uzgajamo.
Mare Nostrum
21. 11. 2022 18.06
-1
Kr neki od športa