Borilni športi

UFC 278: Edwards s K.O. premagal Usmana in prvič dvignil šampionski pas

Salt Lake City, 21. 08. 2022 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., Gašper Jakomin
Komentarji
1

V Salt Lake Cityju je bil na sporedu UFC-jev borilni spektakel z zaporedno številko 278. V glavni borbi večera sta se v velterski kategoriji pomerila Američan Kamaru Usman in Anglež Leon Edwards. Slednji je nokavtiral tekmeca in zabeležil deseto zaporedno zmago in se prvič ovenčal s pasom šampiona v tej kategoriji, to je bila zanj največja zmaga v karieri.

Leon Edwards
Leon Edwards FOTO: AP

Decembra 2015 sta se v UFC-jevem oktagonu pomerila Američan Kamaru Usman in Anglež Leon Edwards. Usman se je po treh rundah veselil zmage po soglasni sodniški odločitvi, Edwards pa je takrat doživel šele svoj tretji poraz v profesionalni karieri in drugega pod okriljem UFC. Po skoraj sedmih letih sta se znova srečala v oktagonu in tokrat se je razpletlo drugače. Kamaru Usman ni uspel še šestič ubraniti šampionskega pasu, temveč je Edwards zabeležil že deseto zaporedno zmago in je nepremagan že sedem let, prvič je postal prvak. 

Dvoboj je že v prvi rundi ponudil presenečenje, prvič v 16 borbah je bil Usman zrušen, v drugi rundi je bil Američan bolj agresiven, močneje je udarjal, na drugi strani je bil Anglež zelo natančen s svojimi udarci. Tretja in četrta runda sta bili podobni, Usman je začel "mleti" v borbi na tleh, Edwardsu je padel tempo in Američan je nadzoroval položaj. 

V peti rundi pa presenetljiv preobrat, Edwards je šel na vse ali nič in nokavtiral dosedanjega prvaka z nožnim udarcem v glavo približno minuto pred koncem dvoboja. Izjemen udarec, Usman ni vedel, kaj se zgodilo, to je bil zanj drugi karierni poraz. Američan je bil boljši večji del dvoboja, toda po tem udarcu Edwardsa je bilo zanj konec možnosti za zmago.

Vse borbe UFC 278 in ostale borilne spektakle si vedno lahko ogledate na VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kako so se razpletle ostale borbe:

Tyson Pedro - Harry Hunsucker
Odlična predstava Avstralca Pedra, ki je z direktom najprej "zamajal" Američana, potem pa z direktnim nožnim udarcem v jetra uničil nasprotnika za zmago.

Vu Janan – Lucie Pudilova
Čehinja do zmage predčasno, predvsem po zaslugi izjemnih komolcev.

Jose Aldo – Merab Dvališvili
Zmaga Meraba Dvališvilija po sodniški odločitvi. Gruzijec je vseskozi pritiskal, vendar Alda kljub sedmim ali celo osmim poskusom ni uspel zrušiti.

Paulo Costa – Luke Rockhold
Krvav obračun, prava ekstaza v kletki. Američan je borbo izgubil v prvi rundi, Costa ga je na tleh utrudil. Toda kljub smrtni utrujenosti in zlomljenemu nosu je pokazal srce, željo, nepopustljivost in borbo končal na nogah. Tudi sam je ranil Brazilca, vendar je bil preveč utrujen, da bi naredil kaj več. Rockhold se je po tem dvoboju upokojil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih lahko ogledate na VOYO (v odebeljenem tisku so zmagovalci): 
Velterska kategorija: Kamaru Usman – Leon Edwards (borba za naslov prvaka)

Srednje težka kategorija: Paulo Costa – Luke Rockhold

Bantamska kategorija: Jose Aldo – Merab Dvališvili

Ženska bantamska kategorija: Vu Janan – Lucie Pudilova

Poltežka kategorija: Tyson Pedro – Harry Hunsucker

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ochi
21. 08. 2022 10.10
zanimivo. spet bo big payday na povratnem.