Borilni športi

McCannova, Pimblett, Allen in Aspinall navdušili domače občinstvo

London, 19. 03. 2022 23.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Najmočnejša organizacija mešanih borilnih veščin na svetu se je po dolgem premoru vrnila v angleško prestolnico. V kultni areni O2 so se na UFC-jevi noči borb pomerili številne vzhajajoče zvezde. Za evforijo zbranega občinstva je poskrbela domača borka Molly McCann in še trije borci: Paddy Pimblett, Arnold Allen in Tom Aspinall, ki so prav vsi predčasno ustavili svoje nasprotnike.

Prva sta v oktagon stopila domačin Jai Herbert in Španec gruzijskih korenin Ilia Topuria. Topuria, ki se sicer bori v peresni kategoriji, je v borbo vskočil le 10 dni pred dogodkom. Za polnjenje naslovnic pa je poskrbel že z verbalnim spopadom z ljubljencem domačega občinstva Paddyjem Pimblettom, s katerim sta se zapletla v sprejemnici hotela, po zraku pa je poletela tudi plastenka z razkužilom. Precej večji Herbert je takoj začel pretiti s koleni in že po približno 45 sekundah je nasprotnika z brco spravil v nokavt. 'El Matador' je brco preživel in po dveh minutah nasprotnika uspešno zrušil na tla.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In čeprav je bil v prvi rundi v težavah Topuria, se je v drugi rundi moral od zavesti posloviti Herbert. Španec je s kombinacijo levica v telo, desnica na brado nokavtiral tekmeca in pokazal, da je lahko nevaren tudi v lahki kategoriji. Kaj je Topuria dejal po izvrstni zmagi? Seveda je s sočnimi besedami nemudoma k borbi pozval Pimbletta, ki mu ne more odpustiti izrečenih žaljivk na račun gruzijskega naroda.

V kolikor se UFC-jevo noč borb zamudili, ali si želite borbe pogledati še enkrat ne skrbite, kadarkoli si jih lahko ogledate na VOYO!

Naslednji sta bili na vrsti dekleti. Liverpoolčanka Molly McCann se je pomerila s tri leta mlajšo Brazilko Luano Carolino. Že po pol minute je zvaro sprostila Angležinja, ki je nasprotnica stisnila ob rob kletke in jo začela zdelovati z močnimi udarci. Carolina je začetni nalet McCanove zdržala in začela uporabljati svoj doseg. Angležinja z vzdevkom 'Meatball' je brez težav lovila Brazilkine brce in jo kaznovala z dominantim boksanjem, a Carolina je zdržala do konca runde. Tudi drugo rundo je bolje otvorila domačinka, ki je vpisala tudi prvo uspešno rušenje. Ker McCanova borbe ni uspela zaključiti v parterju se je odločila vstati in od tam iskati zaključek. Trdoživa Brazilka se je počasi prebujala in Angležinja se je tik pred koncem runde odločila še za eno, zelo atraktivno rušenje. V tretji rundi pa se je situacija obrnila. Na plin je stopila Carolina, ki ji je končno uspelo nekaj močnih brc. Po skoraj 12ih minutah borbe pa je imela McCanova dovolj. 31-letnica je odlično pomerila in nato z vrtečim komolcem ugasnila luči nemočni Carolini. Od veselja je Angležinja preskočila kletko in naredila zmagovalni krog, od enega izmed navijačev pa je vzela celo repliko šampionskega pasu s katerim je parodirala naokoli. Za konec predstave se je zahvalila zbranemu občinstvu in kot goreča navijačica Evertona tudi sonavijačem, nato pa publiko pozvala še k podpori Pimbletta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V oktagon se je nato po dolgem premoru vrnil Islandec Gunnar Nelson, ki se je pomeril proti izkušenemu Japoncu Takašiju Satu (ta je v borbo vstopil namesto poškodovanega Claudia Silve). Uvod borbe levičarja in desničarja je minil v taktičnem iskanju prednosti, po treh minutah pa je Nelsonu uspelo rušenje. Islandec je Japoncu splezal na hrbet in ga z nekaj močnimi udarci nekoliko zmehčal. Japonec je bil tudi drugo rundo zadržan in Islandec ga je znova zrušil. Tako kot sta minili prvi dve rundi, je minila tudi tretja. Nelsona je Sata zrušil, mu splezal na hrbet in ga nato počasi zdeloval. Islandec je sicer želel Japonca zaključiti z davljenjem, a mu to ni uspelo, je pa povratek v oktagon zabeležil z dominantno zmago. Vsi trije sodniki so jo Nelsonu prisodili s 30-26.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nato pa je bil na vrsti izredno popularni Paddy 'The Baddy' Pimblett, slavje pred domačimi navijači pa mu je poskusil preprečiti Mehičan Rodrigo Vargas. Mehičan je Angleža z močnium udarcem z desnico takoj spravil v težave. Vargas je Pimbletta dve minuti držal na tleh nato pa je Anglež vstal in Mehičana z lepim metom zrušil. Dolgolasi Liverpoolčan ni potreboval dolgo, da je Vargasu splezal na hrbet in od tam iskal davljenje. Minuto in enajst sekund pred koncem prve runde je Mehičan le potapkal, slavje angleških navojačev pa se je nadaljevalo. V oktagon se je vrnila tudi McCannova, ki je dobremu prijatelju pomagala proslaviti drugo zmago v UFC-ju. Česa si želi Paddy sedaj? Borbe na slovitem Anfieldu. A ne proti 'gospodu razkužilo za roke' oziroma Topuriji, temveč proti Facebookovemu ustanovitelju Marku Zuckerbergu. Zakaj? Ker mu je Instagram, na katerem Pimblett javno opozarja na problem nasilništva, znova izbrisal profil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predzadnja borba večera je postregla s poslastico v peresni kategoriji. Izvrstni Anglež Arnold Allen se je pomeril s povratnikom v to kategorijo, Danom Hookerjem. Za 32-letnega Novozelandca se sprememba kategorija ni končala dobro. Allen je že z naletom v prvi rundi stresel Hookerja, a čeprav je ta uvodni nalet trdoživo preživel, drugega naleta ni mogel ustaviti. Po dveh minutah in pol je sodnik v oktagonu videl dovolj in ustavil Allenovo kaznovanje Hookerja. Po borbi je vse dobro zaželel nekdanjemu trenerju, ki se v bolnišnici bori z rakom, za naslednjo borbo pa si je 28-letni Anglež, ki sedaj beleži 11 zaporednih zmag, zaželel Calvina Kattarja.

Dan Hooker in Arnold Allen
Dan Hooker in Arnold Allen FOTO: Twitter - UFC

Večer izjemnih borb pa sta zaključila borca v težki kategoriji: šestouvrščeni izzivalec prvaka Aleksander Volkov in enajstouvrščeni Tom Aspinall. Precej manj izkušeni Aspinall je aktivno začel borbo in že po 45 sekundah lepo zrušil ruskega orjaka in mu takoj z nekaj močnimi udarci načel obraz. Po neuspešnem poskusu vzvoda sta borca vstala in čeprav je Volkov poskušal uporabiti svojo prednost v dosegu, ga je Aspinall znova zrušil na tla. Če ni šlo z vzvodom na skrčeno roko (kimuro) je šlo z vzvodom na stegnjeno roko (ude gatame). 33-letni Rus je potapkal in Aspinall se je skupaj z občinstvom razveselil še pete zmage v UFC-ju. "Poslušajte ljudje, že cel teden pravim: rojen sem za to!" je takoj po zmagi dejal Aspinall in si hkrati že izbral naslednjo tarčo: "Pivo pijemo tudi v  Združenem Kraljestvu in ne le v Avstraliji. Gospod Tuivasa, naslednjič ko boš pri nas se pomeriva, pripravljen sem nate!" 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Težka kategorija: Aleksander Volkov – Tom Aspinall (podreditev v prvi rundi)

Peresna kategorija: Arnold Allen – Dan Hooker (tehnični nokavt v prvi rundi)

Lahka kategorija: Paddy Pimblett – Rodrigo Vargas (podreditev v prvi rundi)

Velterska kategorija: Gunnar Nelson – Takaši Sato (po soglasni sodniški odločitvi)

Ženska mušja kategorija: Molly McCann – Luana Carolina (nokavt v tretji rundi)

Lahka kategorija: Jai Herbert – Ilia Topuria (nokavt v drugi rundi)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3