Borilni športi

Usik in Joshua avgusta znova v ring

London, 08. 06. 2022 17.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Povratni boksarski dvoboj med Ukrajincem Oleksandrom Usikom in Britancem Antonyjem Joshuo bo verjetno 20. avgusta, je danes za tiskovno agencijo AFP povedal Usikov promotor Oleksander Krasjuk. Ukrajinski boksar je svetovni prvak v težki kategoriji po različicah IBF, WBA in WBO.

"Ta datum je najbolj verjeten," je o možnem datumu težko pričakovanega dvoboja dejal Oleksander Krasjuk.

Oleksander Usik je septembra lani s soglasno odločitvijo v Londonu premagal Antonyja Joshuo, takratnega prvaka po različicah WBA, IBF in WBO.

Joshua je takoj izrazil pripravljenost, da se znova sooči z Usikom. Krasjuk je dejal, da bo obračun najverjetneje nekje na Bližnjem vzhodu, ne da bi pojasnil, kje natanko.

Dodal je, da naj bi boksarske organizacije, katerih pasovi svetovnega prvaka so v vprašanju, prihodnji teden objavile uradno obvestilo o dvoboju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Usik zapustil domovino

Petintridesetletni Usik se je po napadu Rusije 24. februarja vrnil v Ukrajino, da bi branil svoj dom.

Marca je znova zapustil državo, ki jo je zajela vojna, da bi začel s pripravami na povratni dvoboj.

Usik je Joshui prekrižal načrte o dvoboju z rojakom Tysonom Furyjem za združitev vseh pasov v verzijah IBF, WBA, WBC in WBO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Joshua v borbo z novim trenerjem 

Joshua je pred tedni potrdil, da se bo njegovi ekipi pridružil nov trener Robert Garcia, ki je  potrdil, da je poraz njegovega novega varovanca v borbi z Usikom močno vplival na njegovo samozavest. "Verjetno je pomislil, da je zaključil kariero, tako da je razmišljal o veliko stvareh. Tu sem zato, da to spremenim," je razloge za sodelovanje potrdil Garcia.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
09. 06. 2022 10.37
Jaz bi raje videl, da ima Joško prej tretjo borbo z Ruizom- če je le-ta shujšal, seveda. Potem se bo lažje odločil za, ali proti, glede penzije, nje...
crni jezdec
08. 06. 2022 19.02
+1
usyk ga bo razmontiral
poper00
08. 06. 2022 18.39
+3
Trdonja Joshua je hotel z usikom ,ki je tehnično daleč nad vsemi boksat.Trenerja bi zato moral takoj odpustit.Če bo šel z Usikom zopet boksat namesto pretepat jih bo znova fasal.
tomi28
08. 06. 2022 18.27
Boste prenašali na Voyo?
Bigbadjohn
09. 06. 2022 10.41
Voyc nas bo do zadnjega dne puščal v negotovosti glede prenosa, mi bomo pa trepetali, drgetali, veneli in siveli, upali in se bali- a bo...al` ne bo, nje!